SJK eteni puolivälieriin Suomen Cupissa

13.3.2017Matti Klinga ja debyyttiotteluaan SJK:ssa pelannut Facundo Guichón iskivät maalit mieheen, kun SJK eteni Suomen Cupissa kahdeksan parhaan joukkoon. Kemin pienessä ja kylmässä Junkohallissa pelattu ottelu ei suureksi klassikoksi noussut, mutta leiriltä suoraan Kemiin matkustanut SJK teki väsyneenäkin sen mitä piti ja haki ansaitusti voiton. RoPS sai ottelussa kerran maaliristikkoon, mutta muuten peli oli täysin SJK:n kontrollissa ja Aksalun ensimmäinen torjuntakin nähtiin vasta ottelun viimeisellä kymmenminuuttisella. SJK kohtaa seuraavaksi Cupissa FC Interin. Tuo ottelu pelataan Seinäjoen OmaSp Stadionilla, ensi lauantaina 18.3. klo 16.00.

RoPS - SJK 0-2 (0-1)
0-1 6 min Matti Klinga
0-2 57 min Facundo Guichón

SJK sai otteluun hyvän alun, kun maaliverkko heilahti jo ottelun kuudennella peliminuutilla. Mehmet Hetemaj avasi pallon keskialueelta maalille, missä Billy Ions puski sen takaa tulevalle Matti Klingalle. Klinga laukoi pallon varmuudella maalin etualakulmaan.

RoPS oli tasoittaa vain parin minuutin pelin jälkeen, kun keskialueelta tulleesta vaparista Sakari Tukiainen pääsi puskemaan takatolpalta. Pallo ei kuitenkaan mennyt tarpeeksi maalia kohti, vaan se kimposi ulos maalikehikon yläristikosta. Tukiainen sai muutenkin ensimmäisellä puoliajalla muutaman hyvän vastahyökkäystilanteen, mutta ne hoiti joko SJK:n puolustus tai sitten vedot suuntautuivat ohi maalin.

Toisella jaksolla SJK otti pelin entistä tiukemmin haltuunsa, mutta maalipaikat jäivät edelleen vähiin pienessä hallissa.

RoPS:n keskikenttäpelaaja Sani Kaitalle ja maalivahti Reguerolle tuli paha kommunikointivirhe vajaan tunnin kohdalla ja Kaitan palautus taaksepäin jäi lyhyeksi. Väliin ehti debyyttiotteluaan pelannut Facundo Guichón ja hän kiersi nopeasti maalivahti Regueron ja laittoi pallon sisään vasemmalta pienestä kulmasta.

70 minuutin pelin jälkeen Mehmet Hetemaj petasi unelmapaikan Billy Ionsille maalinedustalle. Ionsin pusku ohitti jo maalivahdin, mutta RoPS:n puolustus pääsi viime hetkellä väliin. Myöhemmin myös Hetemaj'lla oli aivan tyhjä maali edessään, mutta pusku meni tällä kertaa etutolpan väärältä puolelta ohi.

Mihkel Aksalu joutui torjumaan ottelussa ensimmäistä kertaa vasta 80. minuutilla, kun  Sakari Tukiainen pääsi puskemaan maalin edestä Pyry Hannolan keskitykseen. Pusku oli kuitenkin heppoinen ja Aksalu nappasi sen varmasti syliinsä.

SJK painoi pelin RoPS:n päätyyn vielä pelin loppuminuuteilla, mutta lisämaaleja ei enää nähty. Siten SJK eteni 2-0-voitolla kahdeksan parhaan joukkoon Suomen Cupissa.

- Peli oli kovaa taistelua puolin ja toisin, kuten odotimmekin. Tiesimme, että se on RoPS:n vahvuus. Tarkoituksena oli, että pystymme vastaamaan siihen ja pojat tekivät sen oikein hienosti. Se oli edellytys tässä pelissä pärjäämiseen. Saatiin luotua tilanteita. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän saatiin luotua paikkoja. Peli oli hyvin meidän kontrollissa. Seurajohto ja valmennusjohto tekivät kaikkensa sen eteen, että pelaajat olisivat olosuhteisiin nähden mahdollisimman hyvässä kunnossa. Pelaajat näyttivät ammattimaisuutensa. Valmistautuminen ei ollut paras mahdollinen, matkustimme koko eilisen päivän. Nyt päästään vihdoin kotiin lepäämään ja valmistautumaan seuraavaan otteluun. Inter on kovassa iskussa, joten siitäkin tulee varmasti hyvä peli, sanoi SJK:n päävalmentaja Sixten Boström.

SJK: Mihkel Aksalu, Richie Dorman, Timo Tahvanainen, Johannes Laaksonen, Billy Ions, Tomas Hradecky, Matti Klinga, Facundo Guichón, Marc Vales, Aristote Mboma ja Mehmet Hetemaj


Ottelun videokooste katsottavissa tästä linkistä.


SJK jatkaa Suomen Cupin puolivälieriin ja kohtaa ensi lauantaina 18.3. klo 16:00 Seinäjoen OmaSp Stadionilla FC Interin. Ottelun lipunmyynti pyritään saamaan auki tiistain aikana ja siitä tiedotetaan lisää myöhemmin.

Alkuun