SJK hävisi Cupin finaalin niukasti Pelvaksen maalilla

23.9.2017SJK joutui nöyrtymään Suomen Cupin finaalissa, kun Akseli Pelvas iski ottelun ainokaisen 77-minuutilla. HJK oli ottelussa hallitsevampi osapuoli, mutta varsinaisia maalipaikkoja ei ottelussa nähty. SJK puolusti tiukasti ja piti HJK:n alueen ulkopuollella. Lopulta Pelvas pääsi murtautumaan vasemmalta kaistalta, kuten aikoinaan niin monesti SJK:ssa pelatessaan ja iski pallon taka-alakulmaan. Lopulta SJK joutui vielä vajaalle, kun erotuomari Marko Grönholm näytti toista keltaista keskikentällä raataneelle Obed Malololle. Alivoimalla SJK pääsi vielä kerran koittamaan erikoistilanteesta tasoitusta ennen ottelun loppua, mutta HJK kesti ja juhlii ensimmäistä pokaaliaan lähes kolmeen vuoteen. Onnittelut HJK:lle. SJK:n pelit jatkuu samantien ensi keskiviikkona Veikkausliigassa, kun se isännöi OmaSp Stadionilla Tampereen Ilvestä kärkipään kamppailussa. Ottelu alkaa keskiviikkona 27.9. klo 19.30. Ennakkoliput myynnissä SJK:n verkkokaupassa.

SJK - HJK 0-1 (0-0)
0-1 77 min Akseli Pelvas


Ensimmäinen puoliaika oli kovaa vääntöä. HJK hallitsi peliä hienokseltaan, mutta maalipaikkojen luominen oli sillekin vaikeaa. Kahdeksannella minuutilla Rasmus Schüller laukoi läheltä, mutta pienestä kulmasta, ja Mihkel Aksalu torjui vedon kulmapotkuksi.
Ensimmäisen puoliajan paras paikka oli Akseli Pelvaksella, joka pääsi laukomaan erinomaisesta paikasta Sebastian Dahlströmin syötöstä.
SJK sai ensimmäisellä jaksolla muutamia hyviä erikoistilanteita, mutta kovin vaarallisia tilanteita ei SJK saanut luotua.
54. minuutilla HJK sai kulmapotkun. Akseli Pelvas pääsi laukomaan maalin edestä, ja pallo pomppi sen jälkeen vapaaseen paikkaan Demba Savagelle, joka ei osunut palloon. SJK pystyi blokkaamaan lähietäisyydeltä lähteneitä vetoja huomattavasti paremmin kuin kauden aiemmissa peleissä.
SJK sai pelistä paremmin ja paremmin otetta, ja hallitsikin ajoittain peliä melko selvästi. Ongelmat alkoivat, kun Richard Dorman loukkaantui 66. minuutilla. Jarkko Hurme joutui vaihtamaan laitaa, ja SJK joutui suorittamaan suunnittelemattoman vaihdon.
HJK:n voittomaali syntyi 77. minuutilla. Sebastian Dahlström syötti boksiin Akseli Pelvakselle, joka onnistui ohittamaan Mihkel Aksalun. Lisää ongelmia tuli pari minuuttia myöhemmin, kun Obed Malolo sai toisen varoituksensa, ja lensi ulos. Todella kova tuomio cupin finaalissa. Sen seurauksena SJK joutui suorittamaan kolmannen vaihtonsa, ja Marc Vales tuli Billy Ionsin tilalle loppuhetkiksi.
81. minuutilla HJK:n 0-2-maali oli lähellä, kun Rafinha laukoi erinomaisen kaukovedon, ja pallo kimpoili yläriman ja Aksalun käsien kautta kulmapotkuksi.
89. minuutilla Mehmet Hetemaj ja Marc Vales voittivat taistelun Rasmus Schülleriä ja Anthony Annania vastaan, minkä seurauksena Matti Klinga pääsi laukomaan. Thomas Dähne torjui Klingan kudin eteensä, mutta ehti paluupalloon niukasti ennen Aristote Mboma.
Ottelun viimeinen tilanne oli SJK:n vapaapotku viidennellä lisäaikaminuutilla. Marc Vales pääsi vielä puskemaan, mutta Thomas Dähne liimasi pallon näppeihinsä, ja HJK:n juhlat alkoivat.
SJK: Mihkel Aksalu MV, Joel Mero, Richie Dorman (66’ Timo Tahvanainen), Dani Hatakka, Johannes Laaksonen (75’ Matti Klinga), Billy Ions (83’ Marc Vales), Jarkko Hurme, Obed Malolo, Aristote Mboma, Mehmet Hetemaj ja Erfan Zeneli.

Ottelussa ei ollut lehdistötilaisuutta ja videokooste löytyy Palloliiton Huuhkaja-TV:stä. Lisää kuvia tulossa viimeistään sunnuntaina SJK:n sivuille ja Facebookiin.

SJK kohtaa seuraavaksi ensi keskiviikkona 27.9. klo 19.30 OmaSp Stadionilla ja kohtaa Veikkausliigan kärkipään ottelussa Tampereen Ilveksen. Ottelun ennakkoliput myynnissä SJK:n verkkokaupassa.
Alkuun