123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon kauden ensimmäinen kansainvälinen harjoitusottelu päättyi komeaan 4-2-voittoon Ruotsin pääsarjassa pelaavaa GIF Sundsvallia vastaan. SJK hallitsi avauspuolikasta ja tauolle mentiin Kerhon 2-0-johdossa. Sundsvall hallitsi toisen puoliajan alkua selvästi ja tasoitti ottelun. Tasoitusmaalin jälkeen SJK otti pelin takaisin haltuunsa ja iski vielä kahdesti ennen päätösvihellystä.

4-2 82 min Wayne Brown

SJK siirtyi ottelussa johtoon jo kolmannella minuutilla. Cedric Gogouan pitkä syöttö tavoitti Jesse Sarajärven. Sarajärven laukaus ei aivan onnistunut, mutta Sundsvallin Stefan Å;lander ohjasi pallon epäonnisesti omaan maaliin. Myös Toni Lehtinen oli tilanteessa hyvin häiritsemässä. Alku mentiin SJK:n tahdissa, mutta hiljalleen “Giffarna” pääsi peliin mukaan. Vajaan vartin kohdalla Pavle Milosavljevic pysäytti Pa Dibban etenemisen tyylikkäästi 16 alueen rajalla. Pallo kuitenkin tuli Johan Eklundille, jonka laukaus meni hiukan ohi takatolpan.

Pavle Milosavljevicin ja Pa Dibban päät kolahtivat yhteen 23. minuutilla. Milosavljevic joutui jättämään kentän, mutta mitään tikkejä vakavampaa ei tilanteessa onneksi tapahtunut. Vajaan puolen tunnin kohdalla Cedric Gogouan pitkä syöttö tavoitti Jesse Sarajärven, joka eteni boksiin ja syötti erinomaisesti takatolpalle Akseli Pelvakselle, joka iski pelin 2-0:aan.

Pari minuuttia tämän jälkeen Timo Tahvanainen laukoi kovan kudin paristakymmenestä metristä, mutta Sundsvall-vahti Tommy Naurin venytti pallon tielle. Sebastian Rajalakso keskitti oikealta laidalta Pa Dibballe, joka puski erinomaisesti, mutta Jere Koponen piti maalinsa puhtaana komealla torjunnalla. Tilanne oli myös paitsio.

SJK oli lähellä kolmatta osumaa ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä. Jesse Sarajärvi syötti Wayne Brownille, joka pääsi tälläämään vastapalloon parista kympistä. Laukaus kolahti tolppaan ja Akseli Pelvas ehti reboundiin, mutta ei saanut kunnon osumaa palloon ja Naurin onnistui sen lopulta vangitsemaan.

Ensimmäinen puoliaika oli kotijoukkueen hallintaa ja tauolle siirryttiin SJK:n ansaitussa johdossa.

Toisen puoliajan alussa Timo Tahvanainen laukoi yllättävän vedon, joka kiersi hiuksenhienosti ohi maalin. Tämän jälkeen SJK oli vastaantulijana reilun kymmenen minuutin ajan. Ensin Johan Eklund pääsi läpiajoon, mutta laukaus meni hiukan ohi maalin.

56. minuutilla Sundsvall onnistui kaventamaan 2-1:een. Sebastian Rajalakso syötti boksin sisällä Pa Dibballe, jonka laukaus ohitti Jere Koposen. Lisää kylmää vettä kotijoukkueen niskaan kaadettiin vain pari minuuttia myöhemmin. Sundsvall sai kulmapotkun ja 193-senttinen Johan Eklund puski pelin tasoihin.

SJK ei kuitenkaan lannistunut nopeista maaleista. Timo Tahvanainen syötti Tucolle, joka kääntyi ja syötti Toni Lehtisen läpiajoon. Lehtinen ajautui pieneen kulmaan eikä lähtenyt turhaan laukomaan vaan keskitti Akseli Pelvakselle, joka iski pallon ilmasta maaliin ja vei SJK:n jälleen johtoon.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Tuco keskitti vasemmalta laidalta erinomaisesti Wayne Brownille, joka tsippasi pallon maaliin. Enempää maaleja ei nähty, joten SJK nappasi komean 4-2-voiton.

He dominoivat ensimmäistä puoliaikaa ja olivat paljon parempia kuin me. Loivat paremmin paikkoja ja pitivät palloakin enemmän. En ole ollenkaan tyytyväinen meidän ensimmäiseen puoliaikaan. Luovutimme pallon liian nopeasti emmekä saaneet peliä kontrolliin, arvioi Sundsvallin valmentaja Joel Cedergren ottelun päätyttyä.

Toisella puoliajalla me mielestäni hallitsimme ja olimme erittäin hyviä siihen asti, kunnes he tekivät kolme vaihtoa ja ottivat taas pelin haltuun. Mutta siihen asti me pelasimme hyvin. Olen kuitenkin tyytyväinen siihen että saimme pelin haltuumme vaikean ensimmäisen jakson jälkeen ja nousimme vielä 2-0 tilanteesta mukaan peliin. Mutta en ole kokonaisuuteen tyytyväinen, päättää Cedergren.

Hyvä tulos ja hienoja maaleja. Mutta valmentajana sitä aina katsoo vähän eritavalla. Eka jakso oli erittäin ehjä esitys, johdettiin 2-0 ja tiedettiin puoliajan jälkeen että vastustaja tulee prässäämään. Ja se on semmoinen asia missä meidän pitää pystyä olemaan valmiimpia. Täytyy pystyä pelaamaan sen pienen hetken kun vastustaja pystyy antaa meille painetta. Siinä mielessä tämä oli kuitenkin hyvä asia meidän prosessin kannalta, että vastustaja pääsi nousemaan tasoihin. Meidän jätkät näytti luonteen lujuuttaan, tekemällä kaksi hienoa maalia vielä siihen ja ansaittu voitto, kertaa SJK päävalmentaja Simo Valakari pelin jälkeen.

Paljon oli hyviä asioita, mutta edelleen se ehjä 90 minuuttia tällä tasolla vaatii että meillä pitää olla peli kokoajan kontrollissa. Se ei tarkoita että pitää pystyä pitämään kokoajan palloa, vaan pitää pystyä puolustamaan aktiivisesti. Ehkä me vähän lopetimme liikkumisen ja kaveri pääsi tekemään kaksi maalia. Kokonaisuutena oli kova peli. Tuli vähän kolhuja ja jouduttiin tappelemaan. Tykkäsin ekalla jaksolla meidän syöttämisestä, liikkumisesta ja siitä miten me luotiin paikkoja. Ja tehtiin neljä hienoa maalia, päättää Valakari.

SJK:n seuraava ottelu on Eerikkilän harjoituskeskuksessa ensi viikon perjantaina ja siellä kohdataan harjoitusottelussa Kuopion Palloseura. Tuo ottelu alkaa jo päivällä klo 12.00.

SJK: Jere Koponen MV, Cedric Gogoua (66› Joona Lautamaja) , Pavle Milosavljevic (23› Tuco), Zeljko Savic, Timo Tahvanainen, Richard Dorman, Jussi Vasara, Wayne Brown, Jesse Sarajärvi (66› Teemu Penninkangas), Akseli Pelvas ja Toni Lehtinen (84› Antti Mäkijärvi)