SJK ja Bahrudin Atajić sopimukseen

17.2.2015

Ruotsalainen Bahrudin Atajić ja SJK solmivat vuoden pelaajasopimuksen, jossa on optio seuraavasta vuodesta. 21-vuotias Atajić on pelipaikaltaan hyökkääjä ja hän pystyy pelaamaan molemmilla laidoilla sekä kymppipaikalla hyökkäyksen alapuolella.

Bosnialaisjuuret omaava, mutta Ruotsissa syntynyt Atajić, on alunperin Malmö FF:n kasvatti. Hän siirtyi kuitenkin jo 16-vuotiaana Skotlannin suurseura Glasgow Celticiin. Celticissä hän pelasi pääosin nuorisojoukkueissa mutta pelejä Skotlannin pääsarjassakin kertyi neljä. Näissä syntyi myös yksi maali. Atajić purki sopimuksensa Celticin kanssa viime vuoden syyskuussa.
Atajić edustaa Ruotsin kansalaisuudestaan huolimatta Bosnia ja Hertsegovinan U21-maajoukkuetta, sillä hänen vanhempansa ovat kotoisin sieltä.

- Koen että tämä on hyvä paikka näyttää ja aloittaa aikuisten tasolla. Haluan tehdä maaleja ja auttaa joukkuetta saamaan paras mahdollinen lopputulos. Mahdollisesti voittaa liiga sekä päästä pitkälle Euroopassa. Tiedän että SJK:lla oli hyvä kausi viime vuonna ja koko joukkue haluaa mennä eteenpäin myös tällä hetkellä, kommentoi Bahrudin Atajić.

- Juttelin myös Teemu Pukin kanssa, jonka tunnen hyvin Celticin ajoilta ja jolla on lapsuudenystävä SJK:ssa ennestään (Laaksonen) Ja hän kehui seuraa minulle, Atajić jatkaa.

SJK:n valmennusjohto on tyytyväinen pelaajan haluun auttaa joukkuetta.

- Atajić on pelaaja joka todella halusi tulla tänne. Hän on ollut myös Celticissä, mutta näki meidät hyvänä vaihtoehtona tähän vaiheeseen uraa. Hän haluaa tulla mukaan meidän prosessiin ja auttaa SJK:ta, mennä samalla itse pelaajana eteenpäin, kun joukkuekin kehittyy, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

- Hän on hyvä tyyppi kentän ulkopuolella. Kentällä ei ole ihan täydessä pelikunnossa vielä, mutta hänestä näkee että hän on älykäs. Hän liikkuu oikeisiin paikkoihin, hänellä on hyvä kosketus palloon, pystyy rytmittämään peliä, pystyy viimestelemään sekä syöttämäänkin paikkoja. Vähän vielä tehdään hommia kokonaisvaltaisen pelaamisen kanssa, niin hänellä on kaikki mahdollisuudet mihin vain, Valakari arvioi.

Sopimuksen myötä SJK:lla on kasassa 23 pelaajasopimusta ensi kaudelle.


SJK kohtaa keskiviikkona Liigacupin ottelussa VPS:n Vaasan Fennia Areenalla, ja Atajić on SJK:n mukana.Atajić on pelannut SJK:n mukana kahdessa Liigacupin ottelussa ja saanut niissä tehot 1+1.

Bahrudin Atajić

Ruotsin-bosnialainen, 21-vuotias ja 181 senttinen hyökkääjä Bahrudin Atajić, pystyy pelaamaan lisäksi kymppipaikkaa sekä molempia laitoja. Hän on syntynyt Ruotsissa Västervikissä 16. marraskuuta 1993 ja on Malmö FF:n kasvatti. Hän edustaa Bosnia ja Hertsegovinan U21-maajoukkuetta.

Hän siirtyi 16-vuotiaana Malmösta tammikuussa 2010 Glasgow Celticiin ja on pelannut 4 ottelua Skotlannin pääsarjaa, tehden niissä yhden maalin. Lisäksi hän on pelannut kauteen valmistavia harjoitusotteluita Celticin kanssa. Debyytti edustusjoukkueessa oli 19. toukokuuta 2013 ja ensimmäisen maalinsa hän teki saman vuoden joulukuussa vierasottelussa Motherwellia vastaan. Pääosin hän pelasi kuitenkin seuran U17- ja U20-joukkueissa ja oli lainalla kaudella 2014 Shrewsbury Townin joukkueessa Englannin League Onessa.

Celticin U20-joukkueessa syntyi kaudella 2013 - 2014 11 maalia. Shrewsburyssa hän pelasi 13:ssa ottelussa, mutta ei tehnyt siellä maaleja. Shrewsburyn tuolloisen väliaikaismanageri Michael Jacksonin mielestä Atajić ei ollut fyysisesti soveltuva hyökkääjäksi hänen joukkueeseensa ja miehestä tuli vaihtopelaaja. Toisaalta myöskään joukkueen tuolloinen pelityyli ei suosinut nuorta taitopelaajaa.

Viime kesänä hän oli siirtyä takaisin kasvattajaseuraansa Malmö FF:ään, mutta hän jatkoi Skotlannissa vielä syksyyn. Syyskuussa 2014 hän purki sopimuksensa Celticin kanssa ja on siten vapaa siirtymään SJK paitaan ilman siirtokorvauksia. Talven hän on harjoitellut sekä pelannut muutaman harjoitusottelun Ruotsin Surperettanissa pelaavan Assyriska FF:n kanssa.

Vaikka Atajić on Ruotsin kansalainen ja syntynytkin Ruotsissa, hän haluaa edustaa Bosnia ja Hertsegovinan maajoukkueita. Toistaiseksi hän on pelannut Bosnia ja Hertsegovinan U21-maajoukkueessa kuusi ottelua ja teki siellä debyyttinsä vasta viime keväänä. Virallisia otteluita näistä on neljä ja kaksi harjoitusotteluita.

Sopimus SJK:n kanssa kattaa kauden 2015 ja siinä on optio kaudesta 2016.

Miehen maalikoostetta Celticistä katsottavissa tästä.


Bahrudin Atajić vastaanottamassa Teemu Penninkankaan syöttöä Liigacup-ottelussa Jaroa vastaan.

Alkuun