123 456 7890

SJK kaatoi HJK:n 4300 katsojan edessä, sateisella Seinäjoen Keskuskentällä. Voiton myötä SJK nousi yksin Veikkausliigan kärkeen. Samalla tappio tukaloitti hallitsevan, ja kuusi kertaa perätysten Suomen mestaruuden voittaneen, HJK asemaa kolmannella sijalla. Pelejä on kuitenkin vielä jäljellä, joten takit on syytä pitää vielä visusti kiinni. Mutta joka tapauksessa tämä voitto tulee merkitsemään valtavasti SJK historiassa vielä tulevaisuudessa. Ainakin europelit näyttää nyt erittäin todennäköiseltä myös ensi kaudella. Päivän sankari oli ehdottomasti brasilialainen ihmepoika Allan Souza, jonka nimiin merkittiin jokaisen maalin syöttö. 2-0 maali olisi kenties mennyt jopa suoraan 18-vuotiaan kulmapotkusta takakulmaan, mutta Roope Riski oli vielä takana varmistamassa pallon maaliin menon. Koko SJK:n joukkue oli tänään loistava ja se ei lopulta antanut HJK:lle oikeastaan mitään mahdollisuuksia. Voitto oli samalla SJK:lle seitsemäs tappioton ottelu putkeen. Sarjassa on vielä neljä ottelua pelaamatta.

Kuvat Antti Huhtamäki ja Marko Tuominiemi, luvaton käyttö kielletty

SJK – HJK 3-0 (1-0)
1-0 17 min Timo Tahvanainen (Allan Souza)
2-0 55 min Roope Riski (Allan Souza)
3-0 64 min Ariel Tuco Ngueukam (Allan Souza)

SJK aloitti ottelun vahvasti. Kuudennella minuutilla Tuco pelasi vahvasti boksissa ja sai syötettyä Henri Aallolle. Aalto jatkoi maalille, mutta Roni Peiponen sai siivottua pallon maaliviivan tuntumasta Akseli Pelvaksen ja Roope Riskin edestä. 17. minuutilla Timo Tahvanainen pelasi erinomaisesti HJK:n prässin alla ja käynnisti hyökkäyksen. Hyvän syöttelyn jälkeen pallo pelattiin Allan Souzalle, joka laukoi kaukaa vaikean kudin, jonka Daniel Örlund pomputti eteensä. Timo Tahvanainen oli ensimmäisenä paluupallossa ja iski kauden avausmaalinsa tärkeään paikkaan.

25. minuutilla SJK sai vapaapotkun, jonka Allan Souza antoi, Riski pääsi puskemaan, mutta pusku suuntautui ohi maalin. Puolen tunnin kohdalla HJK sai vapaapotkun aivan boksin rajalta. Atomu Tanakan laukaus meni kuitenkin ohi. Rasmus Sh�llerillä oli erinomainen paikka, kun mies pääsi laukomaan boksin rajalta vastapalloon, mutta Mehmet Hetemaj heittäytyi uhrautuvaisesti pallon tielle ja tuloksena oli vain kulmapotku.

SJK sai kulmapotkun 55. minuutilla. Allan Souza antoi, HJK:n Peiponen pääsi väliin ja tuloksena oli uusi kulmapotku. Se olikin sitten aikamoinen kulmapotku. Se olisi todennäköisesti mennyt suoraankin maaliin, Roope Riski varmisti puskullaan, että pallo todella menee maaliin. Maali oli Riskille kauden kuudes ja kolmas puskumaali.

Rasmus Sch�llerin 58. minuutin vapaapotku oli vaarallinen. Tapio Heikkilä oli erittäin lähellä päästä jatkamaan vitosen viivalta, mutta pallo viuhui ohi maalin. 64. minuutilla SJK sai kulmapotkun, jota Allan Souza meni luonnollisesti antamaan. Kulmapotku oli jälleen erinomainen ja Tuco puski pallon maaliin vitosen viivalta. 3-0.

Taye Taiwo keskitti vartti ennen loppua erinomaisesti maalille Macoumba Kandjille, jonka pusku karkasi kuitenkin yli maalin.

Pelistä näki joukkueiden henkisen tilan. SJK on tällä hetkellä henkisestä meitä vahvempi. Tehtiin hirveä määrä duunia, yritettiin kaikkemme, että saisimme yhden onnistumisen, yhden maalin. Ei saatu. Oltiin aktiivisia, oltiin paljon boksissa, tehtiin kaikkemme. SJK sai helppoja maaleja. Pitää jaksaa uskomista, että palkinto tulee jossain vaiheessa. Yksikin onnistuminen, niin joukkueemme saisi varmasti lisäboostia, sanoi HJK:n Tapio Heikkilä.

Meillä on hyvä vire päällä. Pystyttiin tänään jatkamaan sitä. Tiedettiin, että HJK:lla on ollut vaikeat viime pelit. Päätettiin, että laitetaan heti luu kurkkuun. Onnistuttiin siinä. Saatiin ensimmäisellä puoliajalla maali, joka helpotti. Toisella puoliajalla kaksi maalia lisää. Loppu pystyttiin hyvin hallitsemaan peliä, sanoi Akseli Pelvas.

Tulos ei ehkä kerro kaikkea pelitapahtumista. Meillä oli omat mahdollisuutemme. Ei käytetty niitä hyväksi ja ehkä vähän uskomaton tulos pelitapahtumiin nähden ja outoja maaleja. En ota mitään pois SJK:lta. Urheilu joskus koettelee kovaa, nyt se osuu meihin tällä hetkellä. Pitää oppia. Pitää kävellä pää pystyssä pois ja ottaa irti se, mitä voi, että huominen on parempi. Joskus pitää ottaa askel taaksepäin, että voi ottaa kaksi askelta eteenpäin, sanoi HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo.

Tiukka kahden loistavan joukkueen peli. Saatiin ekalla jaksolla hyvään paikkaan maali. Pystyttiin pitämään HJK pois vaarallisilta paikoilta. Peli on mennyt kauden aikana eteenpäin. Ollaan pelattu kaksi kertaa HJK:ta vastaan, nyt kolmannella kerralla voitin. Ollaan uskottu omaan hommaan. Siirtoikkunan lopulla tuli Roope Riski, joka oli hyvä piristys meille. Allanilla on tietynlainen kansainvälinen rauhallisuus pallon kanssa. Hän pystyy antamaan läpisyöttöjä ja rytmittämään peliä. Hieno esitys joukkueelta. Kolme maalia joukkueelta tässä tunnetilassa. Meillä oli oikeanlainen aggressiivisuus, oikeanlainen halu pelata, se ei mennyt yli, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Ottelun parhaana palkittiin Allan Souza. Kaksi tähteä meni kotijoukkueen Timo Tahvanaiselle ja yksi tähti puolustaja Zeljko Savicille.

SJK:Mihkel Aksalu MV, Timo Tahvanainen, Wayne Brown, Ariel Tuco Ngueukam (90′ Jesse Sarajärvi), Zeljko Savic, Akseli Pelvas, Roope Riski (67′ Johannes Laaksonen), Henri Aalto, Allan Souza, Cedric Gogoua ja Mehmet Hetemaj (84′ Jussi Vasara).

SJK:lla on vielä neljä ottelua kautta jäljellä ja näistä kaksi pelataan kotona. Seuraava kotiottelu on 4.10. pelattava SJK – Ilves. Sitä ennen kuitenkin pelataan ensi viikon maanantaina, 28.9. klo 18.30 Helsingin Sonera Stadiumilla ja isäntänä on silloin HIFK. Peliin järjestetään Seinäjoelta bussikuljetus ja tuosta tulee lisää infoa myöhemmin.