123 456 7890

SJK:n nousu kohti mitalisijoja jatkui, kun sarjan kärkipaikkaa tavoitellut IFK Mariehamn kaatui Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Voittomaalia saatiin odottaa ottelun viimeiselle kymmenminuuttiselle, mutta juhlat olivat sitten sitäkin kovemmat. Maalintekijänä oli Jussi Vasara, joka teki jo kauden kahdeksannen osumansa. Kaikenkaikkiaan ottelu oli erittäin hyvätasoinen ja viihdyttävä. Molemmilla oli hyviä maalipaikkoja ja välillä kolisutettiin yläputkeakin. Voiton myötä SJK nousi sarjassa vain pisteen päähän kolmantena olevasta RoPS:sta. SJK on myös tasapisteissä Vaasan Palloseuran kanssa, joka kohdataan ensi keskiviikkona Vaasan Elisa Stadionilla Pohjanmaan derbyssä. Otteluun lähtee mukaan myös SJK kannattajat ja bussikuljetuksesta, sekä lipuista SJK:n kannattajakatsomoon, löydät lisäinfoa SJK:n nettisivujen omasta uutisestaan.

Kuvat Antti Huhtamäki, luvaton käyttö kielletty.

SJK – IFK Mariehamn 1-0 (0-0)
1-0 84 min Jussi Vasara

SJK hallitsi ottelun ensimmäistä puoliaikaa, mutta vierasjoukkue IFK Mariehamnillakin oli omat painostusjaksonsa.

Viidennellä minuutilla Roope Riski nousi komeasti maalipaikkaan. Ensin hän nöyryytti Albin Granlundia oikeassa laidassa ja meni sen jälkeen vielä heittämällä ohi Jani Lyyskistä. Vasemman jalan laukaus meni kuitenkin ohi takakulman.

Kymmenennellä minuutilla Johannes Laaksonen laukoi paristakymmenestä metristä, mutta Walter Viitala venyi pallon tielle. Pari minuuttia myöhemmin Laaksonen kokeili uudestaan kauempaa, mutta kauden avausmaali jäi edelleen odottamaan itseään.

Puolen tunnin kohdalla SJK sai sivuvapaapotkun, kun Aimaria rikottiin oikeassa laidassa. Johannes Laaksonen keskitti ja Marc Vales puski ylärimaan. Sen jälkeen pallo jäi pyörimään maalille vielä pitkäksi aikaa, mutta lopulta IFK Mariehamnin puolustus pystyi purkamaan.

Toisella puoliajalla IFK Mariehamn pääsi paremmin peliin mukaan. Etenkin noin tunnin pelin kohdalla vierasjoukkue laittoi SJK:n puolustuksen koville. 59. minuutilla Amos Ekhalie laukoi hyvin, mutta Mihkel Aksalu torjui hienosti.

64. minuutilla Robin Sid leikkasi vasemmalta laidalta keskelle ja laukoi tulisesti kohti etukulmaa, mutta Mihkel Aksalu torjui jälleen ja Marc Vales hoiteli paluupallon. Varttia myöhemmin Aksalun torjuntataidot olivat jälleen kovassa testissä. Robin Sid ja Dever Orgill petasivat vetopaikan Diego Assisille, joka pääsi lataamaan vastapalloon, mutta Aksalu esitti jälleen kerran huipputorjunnan.

Ottelun lopulla SJK:lla oli hyviä maalipaikkoja. Ensin Billy Ions pääsi laukomaan vastahyökkäyksen päätteeksi, mutta veto suuntautui ohi maalin. Paria minuuttia myöhemmin Aimar keskitti Toni Lehtiselle, joka puski vähän ohi maalin.

Ottelun voittomaali nähtiin 84. minuutilla. Pallo pelattiin vasempaan laitaan Billy Ionsille, joka keskitti maalille Tucolle. Walter Viitala pystyi vielä torjumaan Tucon puskun, mutta Jussi Vasara oli ensimmäisenä paluupallossa ja puski jo kauden 8. maalinsa.

IFK Mariehamn sai vielä lopussa luotua painetta SJK:n maalille, mutta SJK:n puolustus kesti maalivahti Mihkel Aksalun johdolla loppuun asti ja SJK nappasi tärkeän 1-0-voiton.

– – Eka puoliaika oli tosi hyvin meidän kontrollissa ja meillä oli hyviä maalipaikkoja. Tokalla puoliajalla IFK:lla oli muutama paikka, ehkä menetettiin liian helposti pallo. Vähän väsyttiin ja etäisyydet kasvoivat. Vaihtopelaajat tulivat hyvin sisään ja toivat uutta virtaa. Sitä kautta saatiin maalikin aikaan. IFK taistelee myös mestaruudesta, ei näistä peleistä ikinä helpolla pääse. Pitää vaan jaksaa loppuun asti, pitää pää kylmänä ja hoitaa homma kotiin, sanoi voittomaalin tehnyt Jussi Vasara.

– – Ei ollut sattumaa, että tehtiin tuollainen maali. Yritettiin koko 90-minuuttinen pelata niihin väleihin ja nyt saatiin viimeinen syöttökin kohdilleen, se oli upea maali. Ensimmäinen jakso oli erinomainen. Kontrolloitiin pallon kanssa ja ilman palloa. Saatiin paikkoja, mutta ei tehty. Ei ole sattumaa, että IFK taistelee mestaruudesta. Tällä hetkellä se on varmaan liigan paras ja vahvin joukkue. Meidän puolustajille hatunnosto siitä, että jaksettiin puolustaa, eikä hätäilty, kun IFK sai paikkoja. Ottelussa oli kaksi erinomaista joukkuetta ja lopussa ansaittu voitto meille, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Aika hyvä vierasottelu. Ekalla puoliajalla annettiin SJK:n ehkä hieman liikaa pitää palloa ja rytmittää peliä. Toisella puoliajalle peli selkeästi tasaantui ja pystyttiin pitämään palloa. SJK:lla oli 3-4 hyvää maalipaikkaa ja meillä oli 1-2. SJK ehkä vähän enemmän ansaitsi voiton tänään, mutta aika tasaista vääntöä, sanoi IFK Mariehamnin Jani Lyyski.

– – SJK oli paras joukkue, jota vastaan olemme tällä kaudella pelanneet. SJK oli erittäin hyvä etenkin ensimmäisellä puoliajalla. Meidän piti juosta ja puolustaa paljon, ja teimme sen hyvin. Heillä oli hyvä maalipaikka sivuvapaapotkusta. Mutta pidimme heidät melko hyvin pois maalipaikoista. Toisella puoliajalla pystyimme pitämään palloa ja saimme hyviä paikkojakin, sanoi IFK Mariehamnin päävalmentaja Petter Lundberg.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Jussi Ojala, Matej Hradecky (62› Matti Klinga), Johannes Laaksonen, Jussi Vasara, Billy Ions, Roope Riski (75› Tuco), Jarkko Hurme, Marc Vales, Aimar ja Mehmet Hetemaj (80› Toni Lehtinen)

Kuvat Marko Tuominiemi, luvaton käyttö kielletty.

Ottelun lehdistötilaisuus:

Puolen tunnin kohdalla SJK sai sivuvapaapotkun, kun Aimaria rikottiin oikeassa laidassa. Johannes Laaksonen keskitti ja Marc Vales puski, mutta yritys kolahti ylärimaan. Sen jälkeen pallo jäi pyörimään maalille vielä pitkäksi aikaa, mutta lopulta IFK Mariehamnin puolustus pystyi purkamaan.

Ottelun voittomaali nähtiin 84. minuutilla. Pallo pelattiin vasempaan laitaan Billy Ionsille, joka keskitti maalille Tucolle. Walter Viitala pystyi vielä torjumaan Tucon puskun, mutta Jussi Vasara oli ensimmäisenä paluupallosena ja puski jo kauden 8. maalinsa.

Rankka matsi. SJK oli paras joukkue, jota vastaan olemme tällä kaudella pelanneet. SJK oli erittäin hyvä etenkin ensimmäisellä puoliajalla. Meidän piti juosta ja puolustaa paljon, ja teimme sen hyvin. Heillä oli hyvä maalipaikka sivuvapaapotkusta. Mutta pidimme heidät melko hyvin pois maalipaikoista. Toisella puoliajalla pystyimme pitämään palloa ja saimme hyviä paikkojakin, sanoi IFK Mariehamnin päävalmentaja Petter Lundberg.