123 456 7890

SJK:n perinteeksi on muodustunut kohdata talvella oma kannattajaryhmä Klopit ystävyysottelussa. Kannattajaryhmää oli tälläkin kertaa vahvistettu entisillä SJK:n pelaajilla. Mukana vanhoista pelaajista oli Jyri Hietaharju, Mikael Muurimäki, Samppa Bouroussi ja Tomi Peltokangas. Kloppien mukana pelasi myös SJK:n toimitusjohtaja Janne Kotamäki ja SJK-junioreiden nappulapäällikkö Petri Kangaskokko ja useampi SJK Reserveissä aikoinaan pelannut Kloppi. Muurimäki olikin loistava vahvistus hyökkäyspäähän, sillä mies iski hattutempun ottelussa. Hyvässä hengessä pelattu tunnin mittainen ottelu päättyi yhteispotrettiin ja kannattajatapaamiseen seurajohdon kanssa.

5-4 Mikael Muurimäki

Ottelu alkoi SJK:n painostuksessa ja liukas kärkimies Cedcric Gogoua onnistui ohittamaan jo alkuminuuteilla Kloppien puolustuksen ja tuikkaamaan pallon verkkoon. Mikki Muurimäki kuitenkin kuittaa lähes välittömästi ja tasoittaa ottelun, kun noin 10 minuuttia oli pelattu.

SJK onnistuu mennä johtoon kauniilla maalilla, jossa maalinedustalle hiipinut lupaava hyökkääjä Mihkel Aksalu on vapaana ja puskee komeasti aivan takakulmaan. Klopit taistelee kunniakkaasti maainjälkeen, mutta SJK pääsee lisäämään johtoaan, kun Juho Lähde nostaa hallitulla tsipillä yli vastaan tuleen Atte Tervasmäen.

Puoliajan lopussa Klopit olivat kaventaa, kun Jyri Hietaharju pelasi Karri Hiirikosken hienosti läpi, mutta SJK maalissa Richie Dorman kuitenkin torjui. Tauolle mentiin lukemissa 3-1 SJK:n johtaessa.

Heti toisen puoliajan alussa toppari Teemu Penninkangas kaatoi Samppa Bouroussin läpiajossa ja Klopit saivat vaparin hyvästä paikasta. Penninkangas – Bouroussi kaksikko oli kokoajan toistensa iholla ottelussa ja tuomari Kari Hietamäki olisi voinut kenties varoittaa tilanteessa Penninkangasta. Vaparia meni antamaan entinen TP-Seinäjoen ja SJK:n keskikenttäpelaaja Jarkko Mäki-Maunus, jonka tykki kuitenkin viuhui vain hieman yläkulmasta ohi.

Cedric Gogoua vie SJK:n jo 4-1 johtoon. Maalissa Tomi Peltokangas sai näppejään hiukan väliin, mutta vedossa oli yksinkertaisesti liikaa voimaa.

Hetkeä myöhemmin hyökkääjä Jere Koponen pääsi kokeilemaan läheltä, mutta Kloppien puolustaja Jari Inkeri blokkasi lähes maaliviivalta. Vastaiskusta Klopit kavensi 4-2:een. Kun Muurimäki pääsi nokikkain Dormanin kanssa, eikä erehtynyt.

Päivän kenties komein osuma syntyy, kun SJK puolustaja Wayne Brown nosti Beckhammaisesti 50 metristä riman alle ja tilanteeksi 5-2. Klopit tulee kuitenkin vielä pelii mukaan 5-3 maalilla ja lopulta Muurimäki iskee hattutempun ja loppunumerot 5-4.

Klopit haki vielä vimmatusti tasoitusta ottelun viimeisillä minuuteilla ja käytössä heillä oli harvoin jalkapallokentillä nähty 5-5-5 taktiikka. Vapaita miehiä löytyi maalilta, mutta palloa ei sinne kuitenkaan saatu toimitettua ja ottelu päättyi SJK:n niukkaan voittoon.

Samalla SJK:n virkaa tässä ottelussa tehnyt valmentaja Pavle Milosavljevic ottaa ensimmäisen sulan hattuunsa.