123 456 7890

Niukka tappio varmisti sen, että SJK pelaa tällä kaudella enää yhden ottelun ja Euroturnaus jäi haaveeksi. Samalla tulos varmisti RoPS:n sarjapaikan Veikkausliigassa. SJK:lla ei ole huolta sarjapaikan suhteen. Päivän muiden tulosten myötä, muista pohjalaisjoukkueista VPS pelaa ensi kaudella Ykkösessä ja KPV karsii tämän kauden jälkeen paikasta Ykkösen toiseksi sijoittunutta TPS:aa vastaan. Veikkausliigan mestaruuskamppailu siirtyi viimeiselle kierrokselle ja siitä pelaa silloin KuPS ja FC Inter. Pronssikamppailussa on mukana enää ainoastaan FC Honka ja Ilves. Euroturnauksessa on mukana varmuudella FC Honka, HJK, IFK Mariehamn, HIFK ja FC Lahti. SJK:n päivän ottelun positiivisina asioina oli oman kasvatin, 21-vuotiaan Joonas Lepistön Veikkausliigadebyytti sekä muutenkin useiden nuorten pelaajien esiintyminen. Tulevaisuus näyttää ainakin heidän myötä valoisalta. Veikkausliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa vielä päätöskierroksen voimin lauantaina 19.10. klo 15:00. SJK kohtaa silloin OmaSp Stadionilla FC Lahden. Ottelun jälkeen vietetään myös kauden päätöstapahtuma OmaSp Stadionilla, josta tiedotetaan lisää lähipäivinä.

RoPS – SJK 1-0 (1-0)
1-0 11 min Juho Hyvärinen

SJK aloitti pelin vahvasti luoden pitkiä hyökkäyksiä. Denys Oliinyk pääsi näistä kertaalleen vetämään boksista, mutta veto meni noin metrin ohi. RoPS meni kuitenkin pelissä johtoon 11 minuutin kohdalla. Taye Taiwo pääsi laidasta läpi ja keskitti kulmalipun tuntumasta pallon aivan SJK:n maalin eteen. Siellä Joonas Sundman ehti palloon ennen Matias Tammista, mutta harmillisesti pusku meni suoraan vapaana olleelle Juho Hyväriselle ja tämä tykitti pallon voimalla yläkulmaan.

Puolen tunnin kohdalla RoPS oli lisätä johtoaan, vaikka SJK oli edelleen hallinnut kenttätapahtumia. Agnaldo nosti pallon kuudentoista kulmalta kohti takayläkulmaa ja pallo menikin jo yli Jesse Östin, mutta se pomppasi SJK:n onneksi takaisin kentälle tolpasta. Vain hetkeä myöhemmin, Öst torjui loistavasti läheltä tulleen Agnaldon yrityksen jalalla.

Tauolle mentiin RoPS:n johdossa. Vaikka SJK pyrki rakentamaan pitkiä hyökkäyksiä, pelaajat olivat monesti väärissä paikoissa kun viimeiset syötöt tulivat tai sitä syöttöä ei saatu lähtemään oikea-aikaisesti. Liian usein myös Oliinyk piti pallon itsellään, kunnes vastustajan pelaajia oli hänen ympärillä tarpeeksi pallon riistämiseen.

Kun toista puoliskoa oli pelattu kymmenisen minuuttia, sai SJK keskialueella vapaapotkun. Obed Malolon keskityspallo tuli kierteisenä kohti taka-alakulmaa ja siihen oli lähellä päästä jatkamaan päällään Mehmet Hetemaj. Pallo meni kuitenkin hiukan ohi sekä Hetemaj’n että maalin.

78 minuutilla SJK:n kauden paras maalintekijä, Denys Oliinyk, otti ottelun toisen varoituksensa ja ajettiin sitä myöten ulos. Ensimmäinen kortti tuli vain minuutti aiemmin edellisessä tilanteessa. Ulosajo lopetti SJK:n pyristelyn ja peli pelattiin alta pois. Ulosajo tarkoittaa myös sitä, että Oliinyk ei pelaa enää kauden päätösottelussa pelikiellon vuoksi.

Aika huono peli oli. Ainakin tuntui siltä. Yritettiin, mutta ei auta. Yksi ottelu vielä painetaan ja sitten aloitetaan keskittyminen ensi kauteen, sanoi pettynyt SJK-kapteeni Mehmet Hetemaj pelin jälkeen Ruudun haastattelussa.

SJK: Jesse Öst MV, Joel Mero, Boris Kadio, Jarkko Hurme (72’ Dani Hatakka), Joonas Sundman, Jude Arthur (60’ Jeremiah Streng), Obed Malolo, Mehmet Hetemaj, Jesse Sarajärvi (72’ Jyri Kiuru), Denys Oliinyk (78’ ulosajo) ja Joonas Lepistö

Veikkausliigan päätösottelu SJK – FC Lahti pelataan maajoukkuetauon jälkeen, lauantaina 19.10. klo 15:00 OmaSp Stadionilla. Ottelun ennakkoliput SJK:n verkkokaupasta sekä arkisin klo 9-16 SJK Shopista. Pelin jälkeen järjestetään OmaSp Stadionilla kauden päätöstapahtuma, josta tiedotetaan lisää lähipäivinä.

RoPS – SJK -ottelun lehdistötilaisuus videona Lapin Kansan sivuilla. Paikalla päävalmentajat Brian Page ja Pasi Tuutti.