SJK kasvatti voittoputkea Napapiirillä

23.7.2017

 

SJK haki 2-1 voiton RoPS:n vieraana. Voittomaalista vastasi Obed Malolo hirmuisella vaparilla reilusta kahdestakymmenestä metristä. Malolon kova veto upposi maalin etualakulmaan ja se oli samalla nuoren miehen uran ensimmäinen Veikkausliigamaali. SJK meni ottelussa ensin johtoon, kun ensimmäistä otteluaan avauksessa tällä kaudella pelannut Jesse Sarajärvi antoi mainion syötön laidasta maalinedustalle. Matti Klinga pääsi jatkamaan siitä pallon kohti maalia ja se muutti hieman suuntaa RoPS-puolustajasta. RoPS tasoitti ottelun vartti ennen pelin loppua, mutta lopulta SJK:n uusi hyökkääjä Kaine Sheppard hommasi vapaapotkun josta Malolo ratkaisi ottelun. SJK on nyt voittanut kolme edellistä otteluaan ja nousee kuuden pisteen päähän toisena olevasta VPS:sta. Eroa kolmantena olevaan FC Lahteen on kolme pistettä. SJK:n seuraava ottelu pelataan Seinäjoen OmaSp Stadionilla maanantaina 31.7. klo 19:30. Vastaan silloin tuleva KuPS on parhaillaan neljäntenä ja voitolla SJK nousisi heidän ohitseen. Ottelun ennakkoliput saat edullisimmin SJK:n verkkokaupasta.

RoPS - SJK 1-2 (0-0)
0-1 53 min oma maali
1-1 76 min Lassi Lappalainen
1-2 83 min Obed Malolo

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli melko sekava, eikä kumpikaan joukkue saanut kunnolla peliään käyntiin. Molemmilla joukkueilla oli muutama puolittainen paikka, mutta tauolle mentiin maalittomassa tilanteessa. Parhaat paikat olivat RoPS:n Simo Roihalla, joka pääsi kahteen kertaan vetämään boksissa, mutta Mihkel Aksalu torjui molemmilla kerroilla. Myös jatkopallo jäi vaarallisesti boksiin, mutta SJK:n puolustus hoiti tilanteet.
SJK:n Erfan Zeneli laukoi vajaan puolen tunnin kohdalla hyvän kaukovedon, joka meni niukasti ohi maalin. Toisaalta RoPS-vahti Antonio Reguero oli tilanteessa myös hyvin mukana. SJK:n avauspuolikkaan paras paikka tuli viitisen minuuttia myöhemmin. Leo Väisänen taklasi rajusti Matti Klingaa oikeassa laidassa, ja seurauksena oli vapaapotku. Obed Malolo antoi hyvän vaparin hyvään paikkaan Marc Valesille, jonka veto meni vain hieman yli maalin.
Toisen puoliajan alussa SJK sai sivuvapaapotkun, ja tälläkin kerralla Marc Vales pääsi yrittämään maalintekoa, mutta tulosta ei tullut. RoPS:lla oli tämän jälkeen pari vaarallista paikkaa. Ensin RoPS:n tuore vahvistus Reyes Gonzalez, eli Mota, laukoi ulkosyrjällään hyvin, mutta Mihkel Aksalu torjui. Pian tämän jälkeen RoPS sai vapaapotkun keskeltä, noin 18 metristä. Antti Okkosen vapaapotku kuitenkin kilpistyi muuriin, eikä RoPS saanut jatkotilanteestakaan maalia.
SJK siirtyi ottelussa johtoon 54. minuutilla. Jarkko Hurme nousi hyvin pallon kanssa, ja jatkoi viereen Jesse Sarajärvelle. Sarajärvi keskitti hyvin boksiin, ja Hurme vei yhden puolustajan ulos tilanteesta. Pallo tuli Matti Klingalle, joka viimeisteli hallitusti pallon maaliin Anselmi Nurmelan ja tolpan kautta.
Tunnin kohdalla Emeka Eze pääsi laukomaan boksissa hyvästä paikasta, mutta kuti lähti kohti taivasta.
Kaine Sheppard tuli kentälle 72. minuutilla, ja teki samalla ensiesiintymisensä Suomen kentillä. Sheppard esiintyikin edukseen heti debyytissään.
RoPS tuli tasoihin 75. minuutilla. SJK-puolustus ei aivan saanut purettua hyökkäystä, ja Simo Roiha – Emeka Eze –kaksikko taisteli pallon kotijoukkueelle. Juuri kentälle tullut Lassi Lappalainen tuli taustalta tilanteeseen ja viimeisteli tyylikkäästi uran ensimmäisen liigamaalinsa.
Kaine Sheppard väläytti vaarallisuuttaan 80. minuutilla, kun hän otti vaikeasta asennosta vaikean pallon itselleen. Haltuunotto meni kuitenkin hieman liiaksi eteen, ja Reguero ehti tilanteeseen väliin. Hetkeä myöhemmin Ivan Tatomirovic rikkoi Sheppardia noin 25 metrissä. Pallon taakse asettuivat Johannes Laaksonen ja Obed Malolo. Hieman yllättäen Obed Malolo laukoi itse, ja millainen laukaus se olikaan. Malolo avasi Veikkausliigan maalitilinsä illan komeimmalla ja yhdellä kauden hienoimmista maaleista. Vapaapotku aivan tolpan juureen. Eurogoal.
SJK:n puolustus pelasi erinomaisesti loppuun asti maalivahti Mihkel Aksalun johdolla, eikä lisäosumia nähty. Siten SJK otti jo kolmannen perättäisen voiton Veikkausliigassa.

- Huikea taistelu tänään. Tykkään Malisen joukkueista ja heitä vastaan on aina kiva pelata. Itselläkin menee vähän yli välillä, mutta joka tilanteeseen mennään täysillä ja pelin jälkeen ollaan taas hyviä kavereita. Tälläistä se pitäisi olla joka viikko. Ei se mitään maailman hienointa peliä ole, mutta mun mielestä intensiteettiä pitäisi nostaa tässä liigassa. Ja Malisen joukkueilla ainakin on aina hyvä intensiteetti. Kaikki on nyt vielä täysin auki, sillä joukkueet ovat pelanneet hyvin ristiin ja meille oli kolmas otteluvoitto putkeen Veikkausliigassa, joten kaikki fokus on meillä nyt sarjassa ja seuraavassa ottelussa, sanoi SJK:n keskikentällä läpi ottelun kovasti paininut Mehmet Hetemaj ottelun jälkeen.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Marc Vales, Sergi Arimany (73’ Kaine Sheppard), Matti Klinga (73’ Billy Ions), Jarkko Hurme, Obed Malolo, Diego Bardanca, Jesse Sarajärvi, Chema Antón, Mehmet Hetemaj ja Erfan Zeneli (57’ Johannes Laaksonen).

Seuraavassa ottelussa SJK palaa pitkän tauon jälkeen kotiin OmaSp Stadionille, kun se isännöi maanantaina 31.7. klo 19:30 pelattavassa Veikkausliigan ottelussa KuPS:a. Ottelun ennakkoliput saat SJK:n verkkokaupasta tai arkisin klo 9-16 SJK Shopista OmaSp Stadionilta.

Alkuun