SJK mukaan ECA:n jäseneksi

5.9.2017


SJK on hyväksytty Eurooppalaisten jalkapalloseurojen yhteistyöjärjestö ECA:n uudeksi jäseneksi. Mukana järjestössä on 220 seuraa 53:sta eri maasta.

- Tämä on meille suuri kunnia, ja on hienoa päästä mukaan Eurooppalaiseen yhteistyöhön. Tämä on mahdollista, kun olemme olleet kolmena vuotena peräkkäin Euro-otteluissa mukana. Tämä on yksi askel lisää SJK:n kehittymisessä vahvaksi toimijaksi Eurooppalaisella futiskartalla, kommentoi SJK:n puheenjohtaja Raimo Sarajärvi jäsenyyden hyväksymisen jälkeen.

ECA, eli European Clubs Association korvasi vuonna 2008 aiemmin toimineeen G-14 -ryhmän, ja sen tarkoituksena on parantaa Eurooppalaisten seurajoukkueiden yhteistoimintaa, edistää vuoropuhelua kattojärjestöjen FIFAn ja UEFAn kanssa sekä sarjojen, pelaajien, EU:n ja muiden mahdollisten yhteistyökumppanien kanssa. Päällimmäisenä tarkoituksena on toimia eurooppalaisten seurojen edunvalvojana sekä kiinnostuksen lisääjänä yleisesti. Järjestön jäsenehdoissa vaaditaan yhtenä asiana, muiden ehtojen lisäksi, paikkaa vähintään kolmena vuotena Euroopan seurajoukkuekilpailuissa viimeisten viiden vuoden aikana.

ECA valvoo seurojen etua pelaajien matkatessa kansainvälisiin turnauksiin, kuten UEFA:n EM-kisoihin tai FIFA:n MM-kisoihin. Erityisesti vakuutuksien osalta mahdollisissa loukkaantumistapauksissa. Sen edustajat ovat mukana tekemässä päätöksiä UEFA:n seurajoukkuekilpailujen kehittämisessä. Niiden kilpailumalleista ja sääntömuutoksista.

Jäsenenä SJK saa äänensä kuuluviin sekä UEFA:n että FIFA:n tasolla. SJK:n edustajat voivat osallistua järjestön kokouksiin sekä erilaisiin komiteoihin, joiden tarkoituksena on kehittää Euroopan sarjajärjestelmiä, reilun pelin talousvalvontaa, lajin ja sen harrastajien tai ammattilaisten asemaa. Myös yhteiskunnalliset asiat ovat mukana asialistoilla. Samalla SJK saa ECA:n resurssit käyttöönsä mahdollisissa ongelmatilanteissa lajiliittojen tai kattojärjestöjen kanssa.

Järjestön jäsenyys myönnetään aina kahdeksi vuodeksi kerrallaan, jonka jälkeen sen uusimisesta päättää ECA yleiskokouksessaan. Poislukien pysyväisjäsenet, joiden jäsenyys päättyy sääntörikkomuksiin tai tippumiseen pääsarjasta.

Suomea järjestössä on ennen SJK:ta edustanut HJK ja FC Inter. HJK on järjestön pysyväisjäsen pelattuaan UEFA:n Mestareiden Liigan ja Euroopan-liigan lohkovaiheissa. Järjestön päämaja sijaitsee UEFA:n päämajan tavoin Sveitsin Nyonissa. Voit tutustua järjestöön heidän nettisivujensa kautta, tästä linkistä.

Alkuun