123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho iski jopa seitsemän maalia, kun se haki täydet pisteet Kainuun pääkaupungista Kajaanista. Voitto oli samalla tälle viikkoa toinen, joten SJK saalisti täydet pisteet härkäviikosta.

1-7 84 min Josu

SJK pelasi ottelussa ensimmäistä kertaa kolmosasullaan, joka on teetetty tätä ottelua varten. AC Kajaani pelaa nimittäin mustavalkoraidoissa, joten kumpikaan SJK:n asuista ei kelvannut. Siten SJK:lla oli päällään neonvihreät paidat, mustat shortsit ja mustat sukat.

SJK vihreissä kolmosasuissa oikealta Richie Dorman ja Chris Cleaver. Maalivahti Mihkel Aksalu vasemmalla ja keskellä vaihtomies Kalle Taimi.

Ainakin uusi peliasu tuntui tuovan onnea, sillä SJK järjesti melkoiset murskajaiset Kajaanissa.

Ensimmäinen osuma syntyi 28 minuutin pelin jälkeen, kun Jyri Hietaharju vapautti pystysyötöllä Toni Lehtisen läpi. Lehtinen ajautui hiukan liikaa vasemmalle, mutta onnistui iskemään pienestä kulmasta, takatolpan kautta pallon verkkoon. Maali on miehen kahdeksas tällä kaudella ja sillä hän nousee sarjan maalipörssin kärkeen.

Toisessa maalissa oli asialla samat miehet, mutta tällä kertaa ensin Timo Rauhala laittoi laidasta pallon Toni Lehtiselle kuudentoista alueen rajalle, tämä jatkoi siitä suoraan Jyri Lehtiselle linjan taakse, joka iskee keskeltä ja voimalla 0-2 maalin.

Eikä kauaa kulu, kun 0-3 maalikin on jo tosiasia. Nyt maalarina Timo Tahvanainen, joka riistää pallon AC Kajaani pelaajalta laidassa, leikkaa sisään, hassuttelee maalivahti Daniel Kollarin ulos tilanteesta ja sijoittaa pallon sisään.

SJK näyttää dominoivan kenttätapahtumia täysin, mutta AC Kajaanikin saa omat tilanteensa vastaiskuista. Yhden sellaisen jälkeen kajaanilaiset saavat kulman ja kulmasta iskee kavennuksen Alexander Akbar.

Chris Cleaver käy hieman kuumana tilanteen jälkeen ja saa katsella keltaista korttia. Puoliajalle mennään SJK:n vahvassa johdossa.

Toiselle puoliajalle AC Kajaani tulikin huomattavasti piristyneenä ja saa aikaan pientä kulmaralliakin SJK:n maalille.

SJK toisaalta ottaa hieman rauhallisemmin ja pyörittää palloa väsyttäen vastustajaa.

Väsytystaktiikka puree ja AC Kajaani tekee vaihtoja. Myös SJK vaihtaa kun on melkein 70 minuuttia ottelua takana. Muutamaan lisäpaikkaan toisella puoliajalla päässyt Toni Lehtinen tulee pois ja Daniel Caumo sisään.

Caumo ei ehdi olla kentällä kuin pari minuuttia, kun jo tapahtuu. Josu syöttää Caumon vapaaksi alueelle, tämä ohittaa jo maalivahdinkin ja laukoo, mutta puolustaja Samsonia Kakhanber ehtii eteen ja leikkii maalivahtia torjuen pallon viivalta. Tuomari näkee tämän ja nostaa suoran punaisen.

Pallo pilkulle ja Daniel Caumo itse pallon taaksi. Pallo maaliin ja taululle 1-4 numerot.

Ja kohta tulee lisää, kun Rauhala nousee hyvin ja vapauttaa Justin Moosen laitajuoksuun. Moose keskittää aivan maalin edustalle, jossa Caumo tykittää pallon maaliin Quincy Osein kautta. Maali merkitään lopulta AC Kajaani pelaajan omaksi maaliksi.

12 minuuttia ennen päätösvihellystä koittaa Caumo iskeä lisämaalin, mutta tällä kertaa aivan yläkulmaan suuntautuneen vedon torjuu maalivahti Kollar. Jatkotilannetta hän ei kuitenkaan pysty estämään ja Justin Moose puskee jo 1-6 luvut.

Vielä kertaalleen tuonkin jälkeen soi AC Kajaanin verkot, kun edellisen maalin iskenyt Moose syöttää Josun vapaaksi. Pienen pyrähdyksen päätteeksi espanjalaistaituri iskee komean takanurkkavedon ja loppuluvuiksi 1-7 voiton SJK:lle.

Veikkausraati palkitsee ottelun jälkeen yhdellä tähdellä AC Kajaanin maalintekijä Alexandet Akbarin, kaksi tähteä menee Toni Lehtiselle, ja kolme tähteä Justin Mooselle.

SJK lähtee murskavoiton myötä tyytyväisenä pitkälle kotimatkalle ja matkanvarrella käydään vielä pulahtamassa uimassakin sekä palauttelemassa lihaksia kuntoon.

Toni Lehtinen siirtyi yksin Ykkösen maalipörssin kärkeen, tänään iskemällään kauden kahdeksannella maalillaan.

Tasapainoinen ja ehjä esitys meiltä. Täysin ansaittu voitto ja olisi voinut tulla jopa vielä kovemmilla numeroilla, kommentoi päävalmentaja Simo Valakari.

Me ollaan koko ajan uskottu että saadaan nämä puolustusmuurit rikottua omalla pelillämme ja nyt se sitten tapahtui oikein kunnolla. Tästä on hyvä lähteä ensi viikon kärkikamppailuun Ilvestä vastaan, päättää Valakari

Seuraavaksi SJK pelaa siis kotikentällä, kun Keskuskentälle tulee lauantaina 6.7. klo 16.00 alkavaan peliin vieraaksi Tampereen Ilves. Ottelu on samalla kärkikamppailu, sillä Ilves on nyt toisena, kahdeksan pisteen päässä SJK:sta. Heillä on yksi peli vähemmän pelattuna ja oman rästipelinsä voittamalla Ilves voisi nousta viiden pisteen päähän SJK:sta. Ero kolmantena olevaan FC Hakaan on jo 10 pistettä.

SJK: Mihkel Aksalu, Richie Dorman, Pavle Milosavljevic, Timo Tahvanainen, Chris Cleaver, Toni Lehtinen (64′ Daniel Caumo), Justin Moose, Timo Rauhala, Matti Lähitie, Jyri Hietaharju (60′ Johannes Laaksonen) ja Josu.