123 456 7890

SJK haki vieraspisteen Kemin pehmeältä ja liukkaalta kentältä 3-3 tasapelillä. Harmillisesti tasapeli, ja Ilveksen samaan aikaan viime hetken maalilla ottama voitto KuPS:sta, tarkoittaa että SJK:n mitalihaaveet mureni lopullisesti. Eroa kolmanteen sijaan on seitsemän pistettä ja pisteitä on jaossa enää kahdessa ottelussa kuusi. SJK jää siten ensimmäistä kertaa ilman mitalia Veikkausliigassa. Neljänteen sijaan, ja sen oikeuttamaan europaikkaan, SJK omaa vielä mahdollisuuden, mutta se vaatisi IFK Mariehamnin ja FC Lahden tappioita maanantain otteluissa. Lahti kohtaa vieraskentällä HJK:n ja IFK Mariehamn Jyväskylässä JJK:n. SJK:n seuravaa ottelu on perjantaina 20.10. klo 18:30 pelattava HIFK – SJK. Kausi päättyy kotiottelulla lauantaina 28.10. klo 14.00 ja silloin Seinäjoelle saapuu vieraaksi FC Inter.

3-3 78 min Joel Mero

Molemmilla joukkueilla oli ottelun alussa hyviä paikkoja avausmaalin tekoon. Erittäin liukas kenttä tuotti omat haasteensa, ja pelaajat liukastelivat koko ajan.

PS Kemin Momodou Ceesay pääsi laukomaan alussa boksissa, mutta laukaus epäonnistui ja pallo vieri ohi maalin. Toisessa päässä Erfan Zeneli pääsi laukomaan Billy Ionsin hyvästä syötöstä, mutta veto karkasi yli maalin.

Albion Ademi oli avauspuoliajalla kotijoukkueen paras pelaaja, ja SJK oli ongelmissa nuoren laiturin kanssa. Ademi haastoi, laukoi hanakasti ja jakeli paikkoja joukkuekavereilleen. Kevin Tano pääsi kerran kokeilemaan Ademin esityöstä, mutta kuti osui tolppaan, ja SJK:n puolustus siivosi kakkospallon kulmapotkuksi.

Erfan Zeneli haastoi kulmapotkutilanteen erinomaisesti ja SJK pääsi vastahyökkäykseen. Lopulta hyökkäyksien päätteeksi Kemin maalilla nähtiin pari hässäkkää, joista jälkimmäisestä tuomittiin myös rangaistuspotku, kun Albion Ademi rikkoi Sergi Arimanya.

Oskari Forsman torjui Mehmet Hetemaj’n keskelle suuntautuneen rangaistuspotkun, Mehu oli kuitenkin paluupallossa ensimmäisenä ja laukoi sen varmasti maaliin.

Toinen puoliaika alkoi katastrofaalisesti. Johtoasema vaihtui tappiotilanteeksi viidessä minuutissa. Kemi tasoitti 47. minuutilla Matias Ojala keskitti boksiin Momodou Ceesaylle, joka onnistui ohittamaan Mihkel Aksalun. Ja pari minuuttia myöhemmin kotijoukkue sai rangaistuspotkun, jonka Sergei Mosnikov laukoi maaliin.

SJK:lla oli erinomainen tasoituspaikka, kun Mehmet Hetemaj nousi keskikaistaa, ja tarjoili boksiin Billy Ionsille. Oskari Forsman pystyi kuitenkin torjumaan vedon kulmapotkuksi.

PS Kemi otti vahvan kiinnityksen kolmeen pisteeseen reilun tunnin pelin jälkeen. Omar Jama laukoi vajaasta 20 metristä uran ensimmäisen liigamaalinsa.

3-1-maalin jälkeen SJK siirtyi ottelussa kuskin paikalle, ja Kerho vyörytti hyökkäyksiä kohti Kemin maalia. Kavennusmaali tuli 70. minuutilla. Billy Ions hyödynsi kemiläispuolustajan liukastelun vasemmalla laidalla. Ions keskitti boksiin, mutta päätyikin aina boksin kulmalle asti Erfan Zenelille. ”Efu” laukoi pallon yläriman kautta maaliin.

SJK nousi tasoihin 78. minuutilla. Kovaan vireeseen yltynyt Erfan Zeneli antoi erinomaisen kulmapotkun, ja Joel Mero puski pallon maaliin. Zeneli on viimeisessä kuudessa liigaottelussa saalistanut tehot 1+4. Merolle maali kauden toinen.

Ottelun lopulla mentiin vauhdikkaasti päästä päähän, kun molemmat joukkueet hakivat voittoa. SJK oli lopussa lähempänä, mutta lopulta pisteet jaettiin. Aristote Mboma laukoi lähietäisyydeltä ohi maalin heti tasoituksen jälkeen. Billy Ionsin kuti sen sijaan painui ottelun lopulla yli maalin.

Voitto olisi vankistanut SJK:n asemia europaikkataistelussa. Tasapelin myötä ne kokivat kolauksen, mutta europaikka on edelleen mahdollinen. Nyt se tosin vaatii jo pienimuotoisia ihmeitä, mutta jalkapallossa kaikki on mahdollista. Tänään joukkue taisteli loppuun asti, ja taistelu jatkuu edelleen

– Ensimmäisellä puoliajalla Kemi oli parempi, emme olleet hyviä. Pääsimme kuitenkin johtoon rangaistuspotkusta. 10 minuutin katastrofi toisen jakson alussa. Emme tehneet mitään, mistä olimme puhuneet. Pelaajat jatkoivat taistelua, ja lopussa oli paikkoja voittoon. Pääsimme paremmin keskustan kautta. Pakotimme Kemin puolustamaan. Joskus tekee vaihtoja, jotka eivät toimi. Tänään vaihdot onnistuivat. Toisen puoliajan peli oli erittäin avointa, kun molemmat hakivat voittoa. On ollut vaikea kausi, pelaajisto on muuttunut paljon, ja kuten tiedetään, myös päävalmentajat. 3-1-vaiheessa olisi ollut helppo luovuttaa, kaikki pelasivat loppuun asti. Halusimme antaa painetta ylempänä oleville joukkueille, mutta pystyimme ottamaan vain pisteen. Nyt tavoite muuttui paljon vaikeammaksi, sanoi SJK:n päävalmentaja Brian Page ottelun jälkeen.

Pettymys. Peli oli meidän hallussa. Toisen puoliajan alussa oli suvantovaihe ja jouduttiin takaa-ajoon, mutta hyvin tultiin tasoihin. Ehkä emme olleet keskittyneitä tarpeeksi toisen puoliajan alussa. Kaikki tuolla liukasteli, ja kenttä oli tosi huono tänään. Mutta se oli sama kaikille, sanoi SJK:n keskikentällä koko pelin pelannut Johannes Laaksonen ISTV:n haastattelussa.

Europaikkaa me edelleen haetaan, mutta nyt se on vielä enemmän kiinni muista. Molemmat jäljellä olevat pelit pitää myös voittaa, Laaksonen jatkoi.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Joel Mero, Dani Hatakka, Johannes Laaksonen, Sergi Arimany (71’ Jesse Sarajärvi), Billy Ions, Joonas Sundman (84’ Timo Tahvanainen), Diego Bardanca, Mehmet Hetemaj, Erfan Zeneli ja Vahid Hambo (60’ Vahid Hambo).

Seuraava ottelu on ensi perjantaina 20.10. klo 18.30 Telia 5G Areenalla pelattava HIFK – SJK. Tuo on samalla kauden toiseksi viimeinen ottelu. Kausi päättyy Seinäjoen OmaSp Stadionilla lauantaina 28.10. klo 14:00 alkavassa SJK – FC Inter ottelussa. Samana iltana vietetään myös kauden päätösjuhlaa OmaSp Stadionilla. Kauden päätösottelun ennakkoliput myynnissä arkisin klo 9-16 SJK Shopissa ja kaikkina vuorokauden aikoina SJK:n verkkokaupassa.