123 456 7890

Kaikki kärkijoukkueet pelasivat tasapelin perjantain kierroksella, niin myös SJK, joka nousi kahdesti tappioasemalta tasoihin, yli neljän tuhannen katsojan edessä. Toisen puoliajan lopulla myös johto-osuma roikkui ilmassa, kun SJK painoi pelin lähes täysin FC Lahden maalille. FC Lahti kuitenkin kesti loppuun saakka ja pisteet tasattiin 2-2 tuloksella. Siten mikään ei ratkennut mestaruustaistelun kannalta ja sarjatilanne pysyy kärkijoukkueiden osalta täsmälleen samanlaisena kuin se oli ennen ottelua. Kaksi ottelua on vielä pelaamatta, SJK on kolmantena, kahden pisteen päässä sarjaa johtavasta IFK Mariehamnista ja pisteen päässä toisena olevasta HJK:sta. SJK:n takana Ilves on niin ikään pisteen päässä Kerhosta. SJK pelaa seuraavan kerran jo ensi maanantaina 17.10. kun se isännöi OmaSp Stadionilla PK-35 Vantaata. Ottelu alkaa klo 18.30 ja se on samalla SJK:n viimeinen kotiottelu tälle kaudelle. Ennakkoliput ovat myynnissä SJK Shopissa ja SJK:n verkkokaupassa. Kausi päättyy vierasottelulla HJK:ta vastaan, sunnuntaina 23.10. klo 15.00. Otteluun lähtee Seinäjoelta bussikuljetukset ja pelissä kaikki SJK väki sijoittuu Sonera Stadiumin Pohjoispäätyyn. Lippulinkki sinne ja lisätietoa bussimatkasta, löytyy tästä uutisesta.

SJK painoi pelin Lahden päätyyn. Kuvat Antti Huhtamäki, luvaton käyttö kielletty.

SJK – FC Lahti 2-2 (0-1)
0-1 39 min Mikko Kuningas
1-1 50 min Teemu Penninkangas
1-2 59 min Pavel Osipov
2-2 87 min Billy Ions

SJK oli ongelmissa ottelun ensimmäisellä puoliajalla ja FC Lahti loi parhaimmat maalintekopaikat. Lähes kaikki Lahden hyökkäykset tulivat vasemman laidan kautta.

Vartin kohdalla lahtelaispuolustajan purku epäonnistui ja Tuco pääsi laukomaan erinomaisesta paikasta boksin rajalta, mutta veto karkasi räikeästi yli maalin.

Lahti sai vapaapotkun 25. minuutilla. Erinomaisesta erikoistilanneosaamisestaan tunnettu Duarte Tammilehto keskitti pallon takatolpalle Fareed Sadatille, joka puski pallon maaliin. SJK:n onneksi tilanne oli kuitenkin paitsio. Lahden johtomaali roikkui ilmassa. Hetkeä myöhemmin Sadat syötti pallon boksissa Santeri Hostikalle, joka sai jalkansa vapaaksi ja laukoi. Mihkel Aksalu torjui eteensä ja pallo tuli suoraan Mikko Kuninkaalle, jonka viimeistely karkasi niukasti yli maalin.

39. minuutilla Lahti siirtyi ottelussa varsin ansaitusti johtoon. Mikko Hauhia nousi vasemmalta laidalta ja keskitti Mikko Kuninkaalle, joka viimeisteli vierasjoukkueen 0-1-maalin.

Toiselle puoliajalle SJK tuli sisuuntuneena. 48. minuutilla Matej Hradecky antoi kulmapotkun ja Tuco puski, mutta pallo meni hieman yli maalin. Seuraavasta kulmapotkusta syntyi SJK:n tasoitus. Tuttuun tyyliin kulmapotkun antoi Hradecky ja tällä kerralla Teemu Penninkangas nousi korkeimmalle ja puski pallon maaliin. Maali oli �Pennille� uran toinen Veikkausliigassa.

Vajaan tunnin kohdalla Lahti siirtyi kuin varkain uudelleen johtoon. Pavel Osipov sai pallon boksin rajalla ja laukoi yhden liigakauden komeimmista maaleista, kun hänen alakierteinen kutinsa painui yläkulmaan.

SJK painosti rajusti ja sai pelattua palloa boksiin. Reilun tunnin kohdalla Roope Riski laukoi pienestä kulmasta tolppaan. Vähän myöhemmin Billy Ions puski Hradeckyn keskityksen yli maalin. Entistä joukkuettaan vastaan pelannut Matti Klinga pääsi laukomaan hyvästä paikasta reilu vartti ennen loppua, mutta kuti jäi vähän liian löysäksi ja Aleksandr Vasiutin pystyi torjumaan helposti.

79. minuutilla Tuco ja Matej Hradecky pelasivat jälleen kerran erinomaisesti yhteen oikeassa laidassa. Tuco keskitti ja Billy Ions pääsi laukomaan, mutta veto tuli suoraan kohti Vasiutinia.

SJK:n odotettu tasoitusmaali nähtiin 87. minuutilla. Richard Dorman lähetti pitkän ristipallon, Roope Riski voitti pääpallotilanteessa Pyry Kärkkäisen ja Jussi Länsitalon, jotka sotkeutuivat toisiinsa. Pallo tuli Billy Ionsille, joka sijoitti pallon maaliin. Maali oli Ionsille liigakauden 12. Niistä neljä on syntynyt SJK:ssa.

SJK jatkoi painostamista loppuun asti ja muutaman kerran pallo saatiinkin pelattua hyvin boksiin, mutta Lahden puolustus kesti kuin kestikin ja ottelu päättyi tasatulokseen

SJK: Mihkel Aksalu MV, Juhani Ojala, Richie Dorman, Matej Hradecky, Jussi Vasara (64′ Matti Klinga), Ariel Tuco Ngueukam, Roope Riski, Teemu Penninkangas (54′ Billy Ions), Marc Vales, Aimar ja Mehmet Hetemaj (81′ Johannes Laaksonen).