SJK on Pohjanmaan alueen valtias

11.9.2017SJK kaatoi VPS:n OmaSp Stadionilla kiihkeässä Pohjalaisseurojen kohtaamisessa. Lisäksi SJK nousi pelissä tappiolta tasoihin ja käänsi ottelun voitoksi. Joukkueen taisteluasenne oli mahtava ja molemmat maalit olivat kauniita. Varsinkin Billy Ionsin 1-1 -osuma oli sellainen, että se kelpaisi minkä tahansa maailman huippusarjan maalikoosteeseen. Myös yleisö oli hienosti joukkueen takana ja sitä oli paikalla 3877 henkeä. SJK näytti jälleen epäilijöille, että täällä ei luovuteta koskaan. Koirat saavat haukkua, mutta tämä karavaani kulkee.

SJK - VPS 2-1 (2-1)
0-1 15 min Ville Koskimaa
1-1 21 min Billy Ions
2-1 45 min Aristote Mboma


VPS hallitsi ottelun alkua melko selvästi. SJK:n prässi ei purrut ottelun alussa, vaan VPS pääsi melko helposti etenemään ja hyökkäämään. VPS:llä oli myös muutama vaarallinen paikka heti ottelun alussa. Etenkin Steven Morrissey ja Andre Clennon tuottivat ongelmia kotijoukkueen puolustukselle. Neljännellä minuutilla Morrissey ohitti pari SJK-puolustajaa ja laukoi keskeltä, mutta veto suuntautui päin Mihkel Aksalua. Pari minuuttia myöhemmin Morrissey kuljetti pallon boksiin Clennonille, jonka alakulmaa kohti suuntautuneen laukauksen, mutta Mihkel Aksalu torjui.
Vajaan vartin kohdalla VPS pelasi hyökkäyksessä pallon boksiin Jesper Engströmille. Hän laukoikin vaarallisesti, mutta Mihkel Aksalu venyi pallon tielle, ja seurauksena oli kulmapotku. Tuosta kulmapotkusta syntyi lopulta ottelun avausmaali. VPS pelasi kulmapotkun ensin lyhyenä, ja pelasi sen jälkeen boksiin. Maalille syntyi aikamoinen hässäkkä, ja flipperipallo tuli Ville Koskimaalle, joka tökkäsi sen maaliin.

Tässä vaiheessa peliä oli siis pelattu 16 minuuttia, eikä SJK ollut juuri edes koskenut palloon, kuten päävalmentaja Brian Page asian ilmaisi ottelun jälkeen.
SJK ei ollut ennen tätä iltaa noussut kertaakaan tappiolta voittoon tämän kauden Veikkausliigassa. Monessa tämän kauden aiemmassa ottelussa SJK:n peli on lamaantunut ensimmäisen takaiskumaalin jälkeen. 
Mutta tänään kentällä oli SJK. Sellainen taisteleva, rohkea ja joukkueena pelaava SJK, jollaiseen kaikki ovat aiempina kausina tottuneet. Maalinkin jälkeen meni vielä tovi ennen kuin SJK tuli peliin mukaan. Ja millä tavalla se tuli. Erfan Zenelin pitkä keskityspallo tavoitti Billy Ionsin, joka otti pallon rinnalla haltuun, ja laukoi yhden tämän kauden upeimmista maaleista. Turha sitä sen enempää yrittää kuvailla. Katsokaa itse koosteesta. Ja katsokaa sen jälkeen se vielä uudelleen. Ja uudelleen.
Tasoitusmaalin jälkeen ote siirtyi SJK:lle. SJK siirteli palloa taitavasti ja itsevarmasti, eikä joutunut tekemään hätäisiä ratkaisuja. Ensimmäisen vartin ottelua hallinnut VPS joutui nyt juoksemaan pallon perässä. SJK sai myös tukahdutettua VPS:n pelin avaamisen, eikä Marko Meeritsin hyväksi kehutusta jalalla pelaamisesta näkynyt enää kovin montaa merkkiä.
24. minuutilla Obed Malolo eteni pallon kanssa kohti boksia ja yritti syöttää Aristote Mbomalle, mutta VPS-puolustus pääsi väliin. Malolo pelasi tilanteen loppuun asti ja sai lopulta tökättyä pallon Mbomalle, jonka laukaus meni hieman ohi etukulmasta. 
SJK sai kulmapotkun reilun puolen tunnin kohdalla. VPS-puolustus voitti ykköspallon, mutta kakkospallo tuli Jarkko Hurmeelle. Hurme otti pallon rinnalla haltuun ja laukoi samantyylisen kudin kuin Ions, mutta tällä kerralla Marko Meerits sai näppejään väliin.
Mehmet Hetemaj joutui jättämään kentän 37. minuutilla loukkaantumisen takia. Hänen tilalleen tuli Johannes Laaksonen. SJK joutui pelaamaan ensimmäisen puoliajan lopulla hetken aikaa vajaalla, kun Jarkko Hurme oli paikkailtavana kentän ulkopuolella. Hurme kuitenkin pystyi jatkamaan peliä.
Obed Malolo oli tänään keskikentän kuningas. Ensimmäisen puoliajan lopulla Jesper Engström syötti pallon sokkona Malololle keskikentälle. Malolo antoi pystysyötön Aristote Mbomalle, joka puski pallon VPS-puolustajien ja Meeritsin välistä maaliin. Maali oli hänelle liigakauden kuudes. Eipä tätäkään maalia voi liian montaa kertaa katsoa.
Toisen puoliajan alussa SJK piti upeasti palloa, ja juoksutti VPS:aa ympäri kenttää. SJK:n lisämaalit olivat lähempänä kuin VPS:n tasoitus. 52. minuutilla Totti pääsi puolittaiseen läpiajoon VPS:n huonon sivurajaheiton jälkeen. Mikko Viitikko pystyi kuitenkin blokkaamaan laukauksen. Vähän myöhemmin SJK joutui jälleen vaihtamaan keskikenttäpelaajan loukkaantumisen takia. Matti Klingan nilkka otti rajusti osumaa pallontavoittelutilanteessa. Hänen tilalleen kentälle tuli Tomas Hradecky.
VPS:n parhaimmat tasoituspaikat tulivat Juha Hakolan antamista vaarallisista erikoistilanteista, mutta SJK pystyi kuitenkin aina lopulta selvittämään tilanteet. 
SJK pystyi riistämään pallon usein VPS:n puolustusalueella, ja niistä SJK sai myös luotua hyviä maalipaikkoja. SJK:n kolmatta maalia ei tullut, mutta se ei haitannut, sillä SJK:n johto säilyi loppuun saakka.
Aristote Mboma otti ottelun loppuhetkillä parikin kertaa osumaa, ja näytti olevan aika väsynyt. Siitä huolimatta ”Totti” voitti erittäin monta pääpalloa ja kaksinkamppailua, ja kulutti kellosta tärkeitä sekunteja.
Kiitos Kerho! Upea taistelu, upea näytös, upea ilta. Perfect day. 
 -  Olen ylpeä pelaajista. Heidän täytyy ottaa kunnia tästä. Heidän täytyi taistella loppuun asti erinomaisesta joukkuetta vastaan. Meillä oli yksi tunti treenikentällä ennen tätä peliä. Tiesimme, että VPS syöttää paljon. Ensimmäisen vartin aikana emme juuri koskeneet palloon. Näytimme taisteluhenkeä, jota täytyy ollakin. Tiesimme, että tästä tulee vaikea. Sanoin pelaajille, ettei saa liikaa miettiä mennyttä. Pelaajat eivät menetä taisteluhenkeään ja tasoaan yhdessä päivässä. Pelasimme erinomaisesti sekä pallottomana että pallollisesti. Teimme maalit, jotka tarvitsimme. Saimme pisteet, jotka tarvitsimme. RoPS-peli tulee varmaan liian nopeasti Matti Klingan ja Mehmet Hetemaj’n kannalta. Vahid Hambo pelasi KuPSia vastaan ensimmäisen 90-minuuttisensa 14 kuukauteen. Häntä lepuutettiin tänään. Tiesin, että pelaajat taistelevat toistensa puolesta. Sanoin pelaajille, että siihen olen kaikkein tyytyväisin. Nyt täytyy jatkaa työntekoa, sanoi SJK:n päävalmentaja Brian Page.
-  Tultiin hyvällä asenteella. Mentiin johtoon, meiltä hyvä alku meiltä. Sitten tuli notkahdus, ja SJK pääsi Billy Ionsin maalilla peliin mukaan. Tämä oli meiltä paras peli pitkään aikaan. Asenne oli loistava. Maalintekoyrityksiä oli riittävästi. Tämä oli kiihkeä paikallisottelu. Jos joku valittaa katsomossa tai huutaa tuolta, se ei ollut oikeutettua. Meiltä hyvä esitys, ei vaan tehty maaleja. Ei ole vain yhtä syytä, miksi nyt on mennyt huonommin, syitä on monia. Ei ole sattumaa, että emme ole pärjänneet europelien jälkeen, sanoi VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Joel Mero, Timo Tahvanainen, Billy Ions, Matti Klinga (59’ Tomas Hradecky), Jarkko Hurme, Obed Malolo, Diego Bardanca, Aristote Mboma, Mehmet Hetemaj (37’ Johannes Laaksonen) ja Erfan Zeneli (80’ Jesse Sarajärvi).

Seuraava ottelu SJK:lla on jo ensi lauantaina Rovaniemellä, kun SJK matkustaa RoPS:n vieraaksi. Brian Pagen ja Toni Lehtisen valmentama SJK nähdään seuraavan kerran kotikentällä Suomen Cupin Finaalissa lauantaina 23.9. klo 17.00 ja vastaan tulee silloin HJK. Suomen Cupin Finaali pelataan Seinäjoella OmaSp Stadionilla, mutta tapahtuman järjestää Suomen Palloliitto. Siten lipunmyynti tapahtuu heidän yhteistyökumppani Ticketmasterin kautta. SJK-kannattajille on otteluun oma lippulinkki, josta voi ostaa liput SJK:n Kannattajapäätyyn. Ennen varsinaista finaalia pelataan myös Regions’ Cupin Finaali OmaSp Stadionilla ja siinä pelaa SJK Akatamia, saaden vastaansa KaaPo:n. Ottelu alkaa 12.00 ja peliin on ilmainen sisäänpääsy. Laita kalenteriin isolla lauantaina 23.9. ja tervetuloa koko päiväksi juhlimaan OmaSp Stadionille SJK:n kahta Cup-finaalia.

Alkuun