123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho on Suomen Cupin mestari 2016. SJK voitti Tampereen Ratinassa pelatun finaalin jännittävimmällä mahdollisella tavalla, kun varsinainen peliaika päättyi 1-1 tasapeliin. Jatko-ottelu oli maaliton, joten ratkaisu haettiin rangaistuspotkukilpailussa. Siinäkin edettiin aina kahdeksansiin vetäjiin, kunnes lopulta Mehmet Hetemaj pääsi ampumaan ottelun lopullisen niitin. Sitä ennen SJK maalivahti Mihkel Aksalu torjui kaksi HJK:n pilkkua. SJK:lle cup-voitto oii historiallinen, sillä se oli ensimmäinen koskaan. Samalla se oli ensimmäinen kerta ylipäätään Suomen Cupi Finaalissa. SJK on nyt myös voittanut kaiken mahdollisen, mitä Palloliiton alaisissa kilpailuissa voi voittaa. Cup-mestaruutta juhlitaan vielä maanantaina yhdessä koko kaupungin kanssa ja tuosta tulee lisää tietoa SJK:n nettisivuille sunnuntain aikana. Sen jälkeen keskitytään jo täysillä ensi keskiviikon Veikkausliigan otteluun KuPS:a vastaan. SJK – KuPS pelataan OmaSp Stadionilla keskiviikkona 28.9. klo 18.30 ja sen ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa.

Mehmet Hetemaj, SJK +

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tiukkaa keskikentän kamppailua. SJK ei saanut peliään käyntiin ensimmäisellä puoliajalla. HJK:n pelikään ei ollut kaunista, mutta Alfredo Morelos loi itselleen ja muille paikkoja kuin tyhjästä.

22. minuutilla Morelos ja Akseli Pelvas pelasivat hyvin yhteen. Pelvaksen syöttö vapautti Morelosin vauhtiin vasemmalla laidalla. Morelos leikkasi keskelle ja rynnisti boksiin. Pallo hieman karkasi, mutta se karkasi Pelvakselle, jonka laukauksen Mihkel Aksalu torjui.

Puolen tunnin kohdalla Morelos laukoi noin 20 metristä vasurillaan matalan kudin, mutta Mihkel Aksalu torjui. Pari minuuttia myöhemmin Pelvas ja Morelos petasivat hyvän vetopaikan Anthony Annanille. Aksalu venyi jälleen pallon eteen ja Marc Vales hoiti paluupallon väljemmille vesille.

SJK:n paikat olivat ensimmäisellä puoliajalla vähissä. Muutaman kerran Roope Riski kokeili kaukolaukaustaan, mutta HJK-puolustus pystyi blokkaamaan ne.

Toinen puoliaika alkoi SJK:n kannalta murheellisesti. Alfredo Morelos esitti maagisen yksilösuorituksen ja laukoi pallon boksin ulkopuolelta etuyläkulmaan ja vei HJK:n 1-0-johtoon. HJK:n hallinta jatkui maalin jälkeen, mutta hiljalleen HJK passivoitui ja SJK otti pelin haltuunsa.

57. minuutilla Jarkko Hurme syötti boksiin Roope Riskille. Riski keskitti vielä maalille, mutta Taye Taiwo ehti palloon niukasti ennen Tucoa.

SJK:n painostus palkittiin 73. Minuutilla. Tuco keskitti pallon boksiin, Rafinha pääsi väliin, mutta purku epäonnistui täysin. Pallo tuli Matej Hradeckylle, jonka Akseli Pelvas kaatoi rangaistuspotkun arvoisesti. Thomas Dähne torjui Riskin ensimmäisen yrityksen, mutta reboundin Riski laittoi varmasti maaliin.

SJK oli erittäin lähellä johtomaalia varsinaisen peliajan lopulla. Ensin Roope Riski syötti Jussi Vasaralle, jonka kääntölaukauksen väliin Rafinha kuitenkin ehti ja seurauksena oli kulmapotku. Kulmapotkun jälkitilanteessa Johannes Laaksonen pääsi laukomaan boksin rajalta ja pallo kimposi Taiwon pään kautta ylärimaan.

SJK hallitsi niin sanottua jatko-ottelua, mutta parhaat paikat olivat HJK:lla. Heti alussa Akseli Pelvas oli lähellä hyödyntää SJK-puolustuksen pienoisen kommunikaatiokatkoksen, mutta Marc Vales toimi pelastavana enkelinä. Toinen erinomainen paikka syntyi kulmapotkusta, kun Rafinha puski ja Mihkel Aksalu esitti fantastisen reaktiotorjunnan.

Rangaistuspotkukilpailussa edettiin tasatahdissa kolme ensimmäistä paria. Neljännessä parissa Rafinha onnistui, mutta Aimarin veto kolahti ylärimaan. Ivan Tatomirovicilla oli mahdollisuus ratkaista HJK:lle cup-mestaruus viidennessä parissa, mutta Mihkel Aksalu nollasi serbitopparin yrityksen. Johannes Laaksosen tasoittava veto meni maaliin yläriman kautta ja jännitysnäytelmä jatkui.

Ratkaisu nähtiin vasta kahdeksannessa parissa. Mihkel Aksalu torjui Ville Jalaston yrityksen ja Mehmet Hetemaj iski niitin Suomen Cupin voitolle. Nousu tappiolta voittoon oli kuin SJK:n kausi pienoiskoossa.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Juhani Ojala, Matej Hradecky (75′ Johannes Laaksonen), Jussi Vasara, Ariel Tuco Ngueukam, Roope Riski (106′ Toni Lehtinen), Matti Klinga (46′ Teemu Penninkangas), Jarkko Hurme, Marc Vales, Aimar ja Mehmet Hetemaj.