SJK otti neljännen voiton putkeen ja nousi neljänneksi

31.7.2017

 

Neljäs voitto putkeen Veikkausliigassa nostaa SJK:n mukaan mitalikamppailuun ja kerralla heti kolmen joukkueen ohitse neljänneksi. Edellä kolmantena oleva FC Lahti on kolmen pisteen päässä ja toisena oleva VPS neljän pisteen päässä. Maanantai-illan vastustaja KuPS on yksi sarjan kovimpia joukkueita ja helpolla voitto ei tullut. Erittäin hyvässä iskussa oleva Aristote Mboma pääsi kuitenkin KuPS puolustukselta karkuun toisen puoliajan alussa ja tuikkasi pallon vastaan tulleen Otso Virtasen ohitse. Syötön hänelle tarjoili kotidebyyttinsä tehnyt Kaine Sheppard. Neljäs voitto putkeen tarkoittaa samalla että SJK on nyt pelannut koko heinäkuun ilman tappioita. Elokuussa pelit jatkuu jo ensi sunnuntaina, kun SJK matkustaa IFK Mariehamnin vieraaksi. Seuraava kotiottelu on ensi viikon torstaina 10.8. klo 20:00 ja silloin OmaSp Stadionille saapuu sarjaa johtava HJK. Huippukamppailun ennakkoliput ovat jo myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja arkisin klo 9-16 SJK Shopissa.

SJK - KuPS 1-0 (0-0)
1-0 52 min Aristote Mboma

SJK hallitsi ottelun avauspuoliaikaa, ja loi tukun hyviä maalipaikkoja. Ensimmäinen hyvä paikka tuli jo kuudennella minuutilla. Erfan Zeneli ehti kuin ehtikin Mehmet Hetemaj’n pystysyöttöön, ja pääsi keskittämään aivan päätyrajalta boksiin Kaine Sheppardille. Otso Virtanen torjui Sheppardin puskun eteensä, jatkopallossa oli ensimmäisenä Matti Klinga, mutta KuPS-puolustus pystyi blokkaamaan vedon.
SJK:n tuore hyökkääjävahvistus Kaine Sheppard teki ensiesiintymisensä OmaSp Stadionilla. Sheppard teki lukuisia erinomaisia riistoja, joista yksi nähtiin 11. minuutilla. Sheppard nappasi pallon Reuben Gabrielilta, ja syötti sen jälkeen Aristote Mboman läpiajoon. Mboman laukaus heilutti kuitenkin vain sivuverkkoa.
19. minuutilla SJK sai hyvästä paikasta vapaapotkun, kun Kaine Sheppard taituroi, ja KuPS joutui rikkomaan. Erfan Zenelin vapari oli varsin hyvä, ja Otso Virtanen torjui sen kulmapotkuksi.
KuPS:n ensimmäisen puoliajan paras paikka tuli 22. minuutilla. Pallo pelattiin boksiin Urho Nissilälle, joka vielä nautiskeli ja syötti viereen Ilmari Niskaselle, joka pääsi vetämään lähietäisyydeltä, mutta Mihkel Aksalu torjui. Jatkopallo tuli Ats Purjelle, mutta hänen kutinsa leijaili selvästi yli maalin.
Ottelun voittomaali nähtiin toisen puoliajan alussa. Chema Antonin purkupallo tuli keskialueelle kohti Reuben Gabrielia ja Kaine Sheppardia. Sheppard voitti senkin kaksinkamppailun ja pääsi tuikkaamaan pallon hölmistyneen Gabrielin vierestä kohti Aristote Mbomaa. Mboma ohitti Nikko Boxallin juoksukilpailussa ja kiersi sen jälkeen vastaan tulleen Otso Virtasen. Boxall ehti vielä vähän väliin, mutta pallo vieri silti ihanan hitaasti maaliin. ”Totti” on tehnyt tällä kaudella viisi liigamaalia 11 ottelussa.
Maalin jälkeen hallinta siirtyi vierasjoukkueelle. KuPS sai reilun tunnin kohdalla vapaapotkun aivan boksin rajalta. Petteri Pennasen vapaapotku oli hyvä, mutta Mihkel Aksalu venyi hienoon torjuntaan. Paluupallo tuli Hamed Coulibalylle, jolla oli erinomainen tasoituspaikka, mutta veto suuntautui pelaajaryppääseen.
SJK pääsi muutamiin hyviin vastahyökkäyksiin, mutta niistä ei tullut tulosta. KuPS painosti rajusti lopussa, mutta SJK puolusti joukkueena loistavasti loppuun asti. Vielä lisäajalla Reuben Gabriel laukoi hyvän kaukolaukauksen, mutta Mihkel Aksalu torjui jälleen.
-  Peli oli kaksiosainen. Etenkin ensimmäisellä jaksolla ja maaliin asti meillä oli hyviä paikkoja. Pelasimme erinomaisesti. Maalin jälkeen olimme paljon ilman palloa. Olimme kompakteja ja prässäsimme hyvin. Meidän täytyy edelleen kehittyä, ja työtä on paljon tehtävänä. Emme voi nyt ottaa rennosti, kun voitamme. Voitot ovat seurausta kovasta työstä. Ensimmäisellä puoliajalla meillä oli 3-4 hyvää maalipaikkaa. Kaine Sheppard pelasi juuri niin kuin odotinkin. Hän oli hyvä ilman palloa, ja pallollisena hän pystyy syöttämään, pitämään palloa, laukomaan ja viimeistelemään. Lopussa hän väsyi, mikä oli ihan normaalia, kun tämä oli hänelle ensimmäinen peli avauksessa, sanoi SJK:n päävalmentaja Manuel Roca.
- Maali kuvasti meidän pelin alkua. Ei ollut missään nimessä hyvä. SJK:n 1-0-maalin jälkeen ei ollut enää mitään hävittävää, niin uskallettiin vähän pelata. Luotiin puolittaisia maalintekotilanteita. SJK blokkasi uhrautuvasti oikeastaan jokaisen vedon, mitä saatiin ja puolusti hyvän omaa aluettaan. Viimeinen puolituntinen oli sellainen, mitä odotin pelin olevan. Toki SJK:n prässi vähän putosi maalin jälkeen. Huono maali, olisi ollut kiva pelata, niin ettei olisi tarvinnut jahdata lopputulosta. Harmittaa, se tapa, millä maali tuli. SJK sai tilanteensa meidän pallonmenetyksistä. Saatiin luotua ekalla jaksolla yksi selkeä maalipaikka, mutta Niskanen laukoi päin maalivahtia. Ei saatu riittävästi paikkoja. Loppua kohden rupesi enemmän tulemaan. Tästä pitää parantaa. Gbolahan Salami on harjoitellut joukkueen kanssa normaalisti, mutta ei ole saanut pelituntumaa kuin treeneissä. Pikkuhiljaa ajetaan miestä sisään, sanoi KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Marc Vales, Dani Hatakka, Kaine Sheppard (68’ Obed Malolo), Matti Klinga (78’ Tomas Hradecky), Jarkko Hurme, Diego Bardanca, Chema Antón, Aristote Mboma, Mehmet Hetemaj ja Erfan Zeneli (80’ Sergi Arimany).

SJK kohtaa seuraavaksi IFK Mariehamnin. Ottelu pelataan Maarianhaminassa sunnuntaina 6.8. klo 15:00. Seuraava kotiottelu on huippukamppailu SJK - HJK, joka pelataan torstaina 10.8. klo 20:00. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK Shopissa arkisin klo 9-16 tai SJK:n verkkokaupassa.

Alkuun