123 456 7890

OmaSp Stadionilla nähtiin jälleen tapahtumarikas ottelu ja paljon hienoja maaleja, kun SJK otti voiton PK-35 Vantaasta. Ottelu sai shokkialun, kun erotuomari osoitti pallon SJK:n rangaistuspilkulle vain minuutin pelin jälkeen. Vieraat menivät siitä myös johtoon, mutta SJK ei luovuttanut ja tasoitti ottelun. SJK näytti jo menevän menojaan ensimmäisen puoliskon lopulla ja tauolle mentiin SJK:n 3-1 johdossa. PK kuitenkin tuli vielä mukaan ja kavensi ottelun. Viimeiset minuutit olivat huimaa draamaa, kun SJK sai ensin pallon kertaalleen ylärimaan ja erotuomarin lisäajalla PK-35 sai jo toisen rangaistuspotkun. Njazi Kuqi kuitenkin veti siitä pallon reilusti yli ja OmaSp Stadionin katsomoon. Siten SJK pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uudella OmaSp Stadionilla. Lauantaina SJK matkustaa Valko-Venäjälle, missä se kohtaa UEFA Champions League karsintojen ensimmäisessä osaottelussa BATE Borisovin tiistaina 12.7. klo 21.00. Toinen osa pelataan Seinäjoella tiistaina 19.7. klo 20.00 ja tuon ottelun liput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja SJK Shopissa.

Kuvat Antti Huhtamäki, luvaton käyttö kielletty.

SJK – PK-35 Vantaa 3-2 (3-1)
0-1 1 min Njazi Kuqi rp.
1-1 9 min Abonima
2-1 22 min Roope Riski
3-1 45+2 min Jussi Vasara
3-2 53 min Ilari Äijälä

Ottelu alkoi SJK:n kannalta katastrofaalisesti, kun PK-35 Vantaalle tuomittiin rangaistuspotku jo 20 sekunnin pelin jälkeen. Mihkel Aksalu oli rankkarissa hyvin mukana, mutta Njazi Kuqin laukaus painui maaliin.

SJK ei kuitenkaan hätääntynyt surkeasta alusta. Yhdeksännellä minuutilla Johannes Laaksonen antoi kulmapotkun ja Abonima viimeisteli ensimmäisen maalinsa SJK:ssa.

11. minuutilla Lucas Kaufmann nousi hyvin oikealta ja keskitti maalille, mutta Elhadji Kane pääsi palloon niukasti ennen PK:n Aleksi Ristolaa. SJK siirtyi johtoon kymmenisen minuuttia myöhemmin. Matej Hradecky syötti boksiin Tucolle, joka ei päässyt itse laukomaan, mutta sai pidettyä pallon. Tuco keskitti maalin eteen Roope Riskille, joka viimeisteli jo kauden kahdeksannen maalinsa ja nousi samalla yksin Veikkausliigan maalipörssin kärkipaikalle.

Vierasjoukkue oli erittäin lähellä tasoitusta ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä. Aboniman ja Mihkel Aksalun ajatukset eivät menneet ihan yksiin ja Ymer Xhaferi pääsi palloon, Aksalu oli jo ulkona tilanteesta, mutta Abonima pystyi onneksi torjumaan Xhaferin yrityksen.

Ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla Johannes Laaksonen syötti maalin eteen Tucolle, jonka laukauksen PK:n puolustus pystyi kuitenkin torjumaan. SJK kuitenkin siirtyi tauolle kahden maalin johdossa, siitä piti huolen ottelun parhaana palkittu Jussi Vasara. Vasara nousi komeasti vasemmalta laidalta ja laukoi pallon takakulmaan.

PK-35 Vantaa kavensi 3-2:een 52. minuutilla, kun Ilari Äijälä onnistui maalinteossa.

65. minuutilla Jussi Vasara löysi oivaltavalla syötöllä Tucon, joka zippasi pallon yli PK-vahti Daniel Kollarin, mutta PK:n puolustus sai vielä purettua. Siitä vantaalaiset pääsivätkin vastahyökkäykseen ja Aleksi Ristola karkasi läpiajoon, mutta Mihkel Aksalu pelasti.

Njazi Kuqi tuotti päänvaivaa SJK:n puolustukselle. 83. minuutilla Kuqi rynnisti väkisin maalipaikkaan, mutta viimeistely meni hiukan ohi takakulmasta.

Jesse Sarajärvi oli lähellä nousta ottelun sankariksi, kun nuorukainen pääsi laidalta karkuun 90. minuutilla, mutta zippi kolahti ylärimaan ja ensimmäinen liigamaali jäi vielä odottamaan itseään.

Lisäaikaa annettiin kuusi minuuttia ja jännitys säilyi loppuun asti. Jos oli selvinnyt ilman nitroja lisäajalle asti, oli niille käyttöä viimeistään kuudennella lisäaikaminuutilla, kun vierasjoukkueelle tuomittiin rangaistuspotku. Avausminuutilla onnistunut Njazi Kuqi ei onnistunut päätösminuutilla, vaan laukaus meni yli maalin.

Oli aika raskas peli. Aloitettiin täydellisesti, mutta tehtiin tyhmiä virheitä ja päästettiin SJK puoli-ilmaiseksi SJK johtoon. Toiselle puoliajalle petrattiin ja taisteltiin palloista. Saatiin palkinto viimeisellä minuutilla, mutta nyt pallo ei mennyt maaliin, sanoi PK-35 Vantaan puolustaja Kim Raimi.

Meillä on ollut pieni tauko peleistä. Siinä on aina vaara, miten peli lähtee kulkemaan. Toinen jakso oli aivan loivasta. Se oli sitä, mitä me ollaan esitetty jo muutamassa pelissä. Olen erittäin pettynyt tulokseen, mutta etenkin toisen jakson peliin olen erittäin tyytyväinen. Cupin ottelussa lahjoitettiin kaksi maalia, nyt lahjoitettiin kolme, sanoi PK-35 Vantaan päävalmentaja Shefki Kuqi.

Oli varmaan viihdyttävä ottelu katsoa. Paljon tapahtumia ja paljon maaleja, olisi voinut olla paljon lisääkin vielä. Aika sekava ottelu meiltä puolustussuuntaan, välillä oli aika koomista ja todella huonoa. Onneksi tehtiin enemmän maaleja kuin vastustaja. Meillä ei ole tällä kaudella kovin usein käynyt hyvä tuuri, nyt kävi. Onneksi saatiin kolme pistettä, sarja on todella tasainen. Onneksi euro-ottelu tulee pian, niin saa unohdettua tämän, sanoi Veikkausliigan maalipörssiä johtava Roope Riski.

Erittäin tärkeät pisteet. Ollaan tällä kaudella pelattu miljoona kertaa paremmin ja ollaan hävitty tai pelattu tasan. Tänään voitettiin, olen tyytyväinen kolmeen pisteeseen. Kylmä fakta on, että jos puolustamme noin kuin tänään, ei pärjää yhdessäkään pelissä. Onneksi meillä on kovia maalintekijöitä. Tämä puolustaminen ei ole SJK:n tapa tehdä asioita. Liikaa tuli vaaratilanteita. Suurin ongelma puolustuspelissä on, että meidän puolustuslinja on elänyt liian paljon. Olen ylpeä jätkien taistelusta ja asenteesta, lopussa kävi vähän tuuri, mutta otetaan nämä kolme pistettä. Jätkät ovat vähän pettyneitä, he tietävät pystyvänsä paljon parempaan, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

SJK:Mihkel Aksalu MV, El-Hadji Gana Kane, Abonima, Henri Aalto, Matej Hradecky, Johannes Laaksonen (76› Timo Tahvanainen), Jussi Vasara (83› Jesse Sarajärvi), Ariel Tuco Ngueukam, Roope Riski (90› Toni Lehtinen), Teemu Penninkangas ja Mehmet Hetemaj