123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho pakotti Liigacupin finaaliin valmistautuvan Jyväskylän Jalkapalloklubin tasapeliin kotikentällään, Vehkalammen ulkotekonurmella. Ottelu oli alusta alkaen tasainen, vaikka JJK johtikin peliä puoliajalla jo 2-0 luvuin. SJK:n vaihdosta tullut Sami Viljanen tasoitti ottelun aivan ottelun viimeisellä minuutilla.

JJK – SJK 2-2 (2-0)
1-0 21 min Eero Korte
2-0 45 min Jani Virtanen
2-1 80 min Toni Lehtinen
2-2 90 min Sami Viljanen

Vaikka varsinkin ottelun ensimmäinen puolisiko olikin tasainen, oli SJK:lla pelin alussa paikat tehdä jopa kolmekin maalia, kun ensin Kim Palosaari ampuu 5 minuutin kohdalla yli, Chris Cleaver tykittää hetkeä myöhemmin ohi hyvän syöttökuvion jälkeen ja vielä 17 minuutilla Jyri Hietaharju saa unelmapaikan, mutta jälleen veto suuntautuu ohi maalin.

Kun SJK tuhlailee omia paikkojaan, vie JJK:n Eero Korte kotijoukkueen 21 minuutilla johtoon. Lisää vettä niskaan tulee aivan puoliajan viime minuutilla, Jani Virtasen komealla vapaapotkumaalilla ja näin tauolle mentiin JJK:n johtaessa 2-0.

Toisella jaksolla peliä jatketaan tilanteesta huolimatta tasaisena, kunnes puolivälin paikkeilla SJK alkaa hiljalleen painaa peliä vastustajan päätyyn.

Maalikehikotkin soivat pariin kertaan ja JJK maalivahti venyy parhaimpaansa. Lopulta Toni Lehtinen murtaa Kerhon kuparisen varmalla sijoituksella, saadessaan maalin eteen loistavan keskityksen oikealta laidalta nousseelta Sami Viljaselta.

Vaihdosta sisään tullut Sami Viljanen onkin ottelun tehokkain SJK pelaaja, sillä saman miehen lapikkaasta tulee myös 2-2 tasoitus osuma, aivan ottelun viime minuutilla, kun Viljanen tuikkaa maalin eteen pomppimaan jääneen pallon sisään. Tilannetta edelsi Cleaverin ovela pystysyöttö laitaan Gert Kamsille, joka keskitti pallon välittömästi maalin eteen. Tasoituksen jälkeen erotuomari viheltää pilliinsä ottelun päättymisen merkiksi.

Ottelu oli SJK:lle ensimmäinen ulkona pelattu tälle keväälle ja samalla ensimmäinen koskaan JJK:ta vastaan Jyväskylässä pelattu ottelu. 2-2 numeroihin voi olla todella tyytyväinen, sillä JJK on esiintynyt talven otteluissa todella hienosti ja siitä osoituksena on ensi viikolla pelattavan Liigacupin finaalipaikka.

– Jätkiltä loistava nousu tasoihin aivan pelin lopussa. Mutta peli pitää nähdä kokonaisuutena ja sen perusteella peli oli meillä kokoajan hallussa, saatiin mielstäni täysin ansaittu palkinto tasoituksella. Oli koko ottelun ajan semmoinen tunne että me hoidetaan tämä peli. JJK kuitenkin sai ne maalit ensimmäisellä puoliskolla ja meidän piti sitten taistella entistä kovempaa toisella puoliajalla, kommentoi ottelua paikanpäältä päävalmentaja Simo Valakari.

– Toni Lehtinen pitkästä aikaa loukkaantumisen jälkeen täysillä mukana ja heti maali. Viljanen tulee lopussa vaihdosta sisään, ensin syöttää maalin ja iskee vielä tasoituksen. Hienoja juttuja. Hyvä esitys koko joukkueelta ja tästä on hyvä lähteä rakentamaan, päättää Valakari.

SJK kohtaa seuraavaksi Veikkausliigan kauden 2012 pronssimitalistit, eli Turun Palloseuran. Ottelu pelataan Turun Urheilupuiston Yläkentällä perjantaina 5.4. klo 14.00.

SJK: Mihkel Aksalu, Matti Lähitie, Kalle Taimi, Timo Tahvanainen, Gert Kams, Chris Cleaver, Richie Dorman, Johannes Laaksonen (45′ Toni Lehtinen), Justin Moose, Jyri Hietaharju (79′ Sami Viljanen) ja Kimi Palosaari (64′ Daniel Caumo)