123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon U19 joukkue toi iloa seuran viikonloppuun, voittamalla PK-35 Vantaan lauantaina murskaluvuin. Ottelu pelattiin Vantaalla, joten vieraspelistä saatu voitto lämmittää vielä entistä enemmän.

1-6 90+2 min Antti Palomäki

Vaikka ensimmäinen puoliaika tuloksen valossa näyttää olleen täysin SJK:n heiniä, oli se kuitenkin kenttätapahtumien puolesta varsin tasainen ja SJK onnistui paremmin paikoistaan. PK-35 Vantaa on hyvä ja taitava vastustaja, joka nimenomaan pelaamalla pyrkii tulemaan ylöspäin.

Maalinteonkin ottelussa aloitti vantaalaiset, vaikkakin epäonnekseen omaan maaliin. Maalissa pallo pelattiin hyvin kuudentoista rajalle, jossa viimeisenä Elias Ahde pääsee tuikkamaan pallon kohti maalia. Pallo ottaa puolustajan jalasta kimmokkeen, josta se inhottavasti hiljaa pomppien lipuu maaliin.

Tämän jälkeen peli pysyy edelleen tasaisena, mutta SJK iskee jo 2-0 maalin, kun kulman jälkitilanteesta Janne Tuohisaari saa purkupallon kuudentoista kaaren taa ja hän tykittää siitä suoraan verkkoon.

3-0 maali onkin sitten jo hienosti pelattu tilanne, kun Jesse Sarajärvi vapautetaan oikealta laidalta aivan kulmalipulle asti ja hän laittaa sieltä kovan ja matalan keskityksen maalin eteen, mistä Tuomas Lähdesmäki tällää pallon kovaa verkkoon. Oppikirjamaali.

Kenties tuon jälkeen hieman hyvänolon tunne alkoi hiipiä puseroon, kun vastaavasti nyt PK-35 Vantaa pääsee oikealta läpi ja Simon Thurling leikkaa hyvin keskelle, noin kahteenkymmeneen metriin ja ampuu vihaisesti pallon alanurkkaan. Komea maali vantaalaisilta, lepsua puolustamista SJK:lta.

Jos ensimmäisellä puoliajalla peli oli vielä tasainen, toisella puoliajalla kentällä ei ollut enää kuin yksi joukkue. SJK sai prässinsä toimimaan, PK-35 Vantaan tila loppui ja SJK piti palloa oikeastaan koko toisen puoliajan hitailla rauhassa rakennetuilla tilanteilla.

4-1 Maali oli kypsää pelaamista SJK:lta.
Siinä ensin hyökkäys saatiin syvälle vasemmalle kulmalipulle asti, mutta vastustaja ehti ryhmittäytyi asemiinsa ja tila loppui siltä laidalta. Niinpä Veli-Pekka Pajula tuo palloa hieman alaspäin, syöttää Tuohisaarelle, joka jatkaa nopeasti siitä oikealla laidalla olevalle Jaakko Vihannalle. Vihanta taas vapauttaa Jesse Sarajärven linjan taakse, eikä Jesse erehdy vapaasta paikastaan, vaan tällää pallon maaliin.

Maalin jälkeen peli oli oikeastaan ohi ja SJK piti palloa.

Lopussa vielä vaihdosta sisään tullut Antti Palomäki iskee kaksi maalia, erotuomarin antamalla lisäajalla.
Ensimmäisessä Jaakko Vihanta syöttää Palomäen oikeaslta maalin eteen aivan avopaikkaan ja Palomäki saa laittaa pallon tyhjiin. Ja toinen tulee heti pelin jatkumisen jälkeen samalla kaavalla. Nyt syöttäjänä oikealta on Jesse Sarajärvi ja Palomäki saa laittaa pallon sisään maaliviivalta.

– Hyvä peli pojilta. Ehkä ensimmäisellä puoliajalla ei saatu riittävästi kiinni heidän pelaamistaan, mutta maalipaikoissa oltiin sitten parempia. Toisella puoliajalla saatiin paine kunnolla heidän pallolliselle pelaajalle ja siten tila pois. Vastustaja tippui viimeistään 4-1 maalin jälkeen kyydistä ja hallitsimme täysin toista puoliaikaa, kommentoi valmentaja Jorma Tuohisaari ottelua.

A-juniorit lähtee voiton myötä kolmen viikon sarjatauolle ja seuraava ottelu pelataan vasta lauantaina 27.7. Seinäjoen Keskuskentällä klo 15.00. SIlloin vastaan tulee ikäluokan hallitseva Suomen Mestari JJK Jyväskylästä.

SJK U19: Paavo Valakari, Tuomas Rintamäki (85′ Panu Leppä), Antti Viita, Roope Takala, Jaakko Vihanta, Aleksi Ahde, Janne Tuohisaari, Veli-Pekka Pajula (80′ Tuukka Hiltunen), Tuomas Lähdesmäki (71′ ALeksi Leppänen), Jesse Sarajärvi ja Elias Ahde (67′ Antti Palomäki)