SJK U23 kohtaa Klubi 04:n - Trouiller sopimukseen

13.4.2018

 

SJK Akatemian edustusjoukkue, SJK U23, kohtaa lauantaina 14.4. Helsingin Telia 5G Areenalla harjoitusottelussa HJK:n reservijoukkue Klubi 04:n. Ottelu alkaa klo 18:30.

Ykköseen noussut Klubi 04 on SJK:n Kakkoseen valmistautuvalle U23-ryhmälle hyvä testi. Molempien virallinen kausi alkaa kahden viikon päästä.

- Hyvä peli tulossa ihan varmasti. Meille mittari missä mennään tällä hetkellä. Klubi 04 oli mukana Suomen Cupin lohkovaiheessa ja tuli muutama heidän pelinsä nähtyä. Se on pelaava ja aktiivinen joukkue, joten saadaan ihan varmasti hyvätasoinen jalkapallo-ottelu. Me pyritään tietenkin pelaamaan myös aktiivisesti ja pitämään palloa. Pelataan hyvällä alustalla ja hyvällä stadionilla, joten kaikki edellytykset on aivan varmasti hyvälle tapahtumalle, sanoo SJK U23 joukkueen vastuuvalmentaja ja SJK akatemian johtaja Jani Uotinen.

Joukkue on pelannut talven aikana viisi harjoitusottelua. Mukaan mahtuu myös kansainvälinen harjoitusottelu Viron pääsarjan JK Tallinna Kalevia vastaan, jonka SJK U23 voitti 2-1 luvuin. Oman sarjan joukkueista SJK U23 on kohdannut OLS:n Seinäjoella ja JBK:n Pietarsaaressa. Molemmat ottelut päättyivät 2-2-tasapeliin. Sen lisäksi joukkue voitti Kolmosessa pelaavan VPS Akatemian 1-0. Ainoa tappio on tullut ensimmäisessä ottelussa tammikuussa, kun SM-karsintoihin tuolloin valmistautunut SJK U20 -joukkue voitti ottelun selvästi. Nyt SM-karsinnat on ohi ja SJK:n U20- ja U17 -joukkueiden parhaimmisto on mukana SJK U23 -joukkueessa.

- Meillä on silleen hyvä tilanne, että meillä on nyt kenttäpelaajina 23 sopimuspelaajaa ja maalivahdit siihen päälle. Kilpailu pelipaikoista on kova. Meillä on tasainen ryhmä ja paljon hyviä pelaajia. Pelaajien erot eivät ole isot, joten on oikeasti laadukas materiaali josta valita. Ihan kautta silmällä pitäen, pystymme varmasti kierrättämään kokoonpanoa ja viikko kerrallaan mennään. Tästä ottelusta meillä on kolme pelaajaa poissa. Tuomas Rintamäki on ollut sivussa pidempään, Danny O’Brien sekä Nicolas Kotamäki ovat sivussa lauantaina pienempien vammojen vuoksi. Muuten on kaikki käytettävissä. Osa menee perjantaina pelaamaan Virkiää vastaan harjoituspelin SJK U20 joukkueen kanssa, kertoo Uotinen.

SJK U23 aloittaa Kakkosen sarjakauden kotikentällä OmaSp Stadionilla lauantaina 28.4. klo 17:00 ja kohtaa silloin TP-47:n.

- Meillä on tämän Klubi 04 pelin lisäksi vielä harjoitusottelu Jaroa vastaan ja kyllähän näiden kahden pelin tarkoitus on, että löydettäisiin kauden avaavaan Tornio-peliin ihanne avauskokoonpano. Kilpailu peliajasta on oikeasti positiivinen ongelma. Meidän etu on myös se että meidän juniori-ikäiset pelaajat saavat varmuudella säännöllisesti peliaikaa sen pelin per viikko. Kun tulee tarvetta miesten Kakkosen peleihin, niin myös he ovat siihen silloin valmiina. Positiivinen tilanne, Uotinen päättää.

Lauantain vastustaja Klubi 04:n valmentajana toimii Mikko Mannila. Valmennusryhmässä on mukana myös muun muassa Mika Väyrynen. Joukkue koostuu Suomen nuorisomaajoukkueiden pelaajista, joilla on jo kokemusta HJK:n edustusjoukkueestakin. Ainakin maalivahti Robin Källman, puolustaja Kalle Katz, hyökkääjä Rony Huhtala ja laitapelaaja Kevin Kouassivi-Benissan ovat tuttuja nimiä monille. Talvella joukkue pelasi Suomen Cupin lohkovaiheessa, missä se kohtasi FC Interin, EIF:n, Honka Akatemian, IFK Mariehamnin ja TPS:n. Näistä Klubi 04 pelasi tasan 1-1 TPS:n kanssa ja voitti 4-0 FC Honka Akatemian. Ykkönen alkaa kahden viikon päästä lauantaina 28.4. Klubi 04 kohtaa avausottelussaan FF Jaron.

Harjoitusottelu Klubi 04 vs. SJK U23 lauantaina 14.4. klo 18:30 Helsingin Telia 5G Areenalla.

SJK U20 kohtaa perjantaina 13.4. harjoitusottleussa Lapuan Virkiän. Ottelu pelataan OmaSp Stadionilla klo 18:00. Palvelut eivät ole auki stadionilla, mutta paikalle on vapaa pääsy.Valentin Trouiller sopimukseen

SJK U23 on vahvistanut rivejään, kun nuori ranskalainen puolustaja Valentin Trouiller allekirjoitti tänään sopimuksen SJK:n kanssa. 5. maaliskuuta 1998 syntynyt Trouiller on Ranskan pääsarjaseura Lillen kasvatti ja edustanut tähän mennessä koko uransa Lillen akatemiaa. Nuorempana Trouiller oli Lillen juniorijoukkueiden kapteeni. Hän oli antamassa näyttöjä U23-joukkueelle jo helmikuussa ja oli mukana kohtaamassa Tallinnan Kalevia.

- Trouiller treenasi meidän mukana helmikuussa noin viikon verran ja pelasi lopuksi Kalev-matsin. Valitettavasti se ottelu päättyi hänen osaltaan silloin reisivammaan ottelun ensimmäisen jakson lopulla. Mutta sen ajan minkä Valentin pelasi ja miten hän treenasi sen viikon, niin hän teki vaikutuksen pelaajana. Selkeät vahvuudet löytyy topparina. Hän on kovaotteinen, taklaa, ja on todella hyvä puolustussuuntaan. Puolustaminen on aivan selkeä vahvuus. Ja vaikka hän ei vielä osaa ihan täysin englantia, on hän jo jättänyt semmoisen vaikutuksen, että huomaa että hän on ollut kapteenina. Semmoista tiettyä särmää ja johtajuutta löytyy. Hän on jättänyt itsestään kyllä hyvän vaikutelman, kuvailee SJK U23 vastuuvalmentaja ja akatemian johtaja Jani Uotinen Trouilleria.

- Suurin haaste on saada yhteinen sävel meidän pallolliseen pelaamiseen. Sitä ollaan nyt hänen kanssaan käyty läpi ja ollaan selkeitä edistysaskelia saatu. Kieli on vähän haaste. Hän osaa kyllä englantia, mutta ei ihan täydellisesti. Helpottaa asiaa paljon kun meillä on mukana Robbie Malolo, joka osaa ranskaa. Hän auttaa tarvittaessa käännöksissä, Uotinen kertoo.

Trouiller itse yllättyi SJK:n ammattimaisuudesta ja viihtyy uudessa seurassaan.

- Kun sopimukseni päättyi Lillen kanssa viime vuonna, oli aluksi vähän haastavaa ja hain pelipaikkaa Ranskasta ja Belgiasta. Kävin useamman seuran testissä. Täältä tuli kysely tulla näytille, johon tartuin, vaikka en ihan täysin uskonutkaan että lähtisin Suomeen pelaamaan. En tiennyt oikeasti yhtään mitään Suomesta ja Suomen jalkapallosta. En rehellisesti sanoen odottanut että täällä olisi näin ammattimainen joukkue ja näin ammattimaista toimintaa, kertoo Valentin Trouiller.

- Kaupunki on pieni, mutta olen nyt todella onnellinen ollessani täällä. Toiminta seurassa on erittäin ammattimaista ja viihdyn hyvin. Haluan pelata akatemian joukkueessa mahdollisimman paljon ja hyvin sekä samalla antaa näytöt edustusjoukkueelle. Tavoitteeni on nousta mahdollisimman pian mukaan edustusjoukkueen rinkiin ja pelata pääsarjassa, sanoo Trouiller.

Sopimus SJK:n kanssa kattaa alkavan kauden ja siinä on optiot tulevista vuosista. Myös SJK näkee 20-vuotiaassa ja 190-senttisessä Trouillerissa potentiaalia tulevaisuuden edustusjoukkuepelaajaksi. Trouiller valmistui Lillen jalkapalloakatemiasta tammikuussa 2017 hyvin arvosanoin ja kuului vielä viime kaudella Lillen kakkosjoukkueeseen, joka pelasi pääsarjaseurojen reservisarjassa. Sopimus Lillen kanssa kuitenkin päättyi kauden loputtua kesäkuussa 2017 ja SJK:n riveihin hän tulee vapailla papereilla.

Trouillerin paperiasiat on kunnossa samantien ja mies on käytettävissä, kun SJK U23 aloittaa Kakkosen kahden viikon päästä lauantaina 28.4. SJK U23 isännöi silloin OmaSp Stadionilla TP-47:aa.

Kaikkiaan SJK U23:lla on kasassa yhteensä 23 pelaajasopimusta kaudelle 2018. Joukkuetta valmentaa Jani Uotinen ja Rauno Ojanen. Valmennusryhmään kuuluvat myös edustusjoukkueen valmennusryhmästä Toni Lehtinen, maalivahtivalmentaja Luis Fernando, fysiikkavalmentaja Stefan Strömborg ja fysioterapeutti Tiitus Lehtinen.

Löydät joukkueen SJK:n nettisivuilta, tästä linkistä. Koko SJK Akatemialla, johon kuuluu SJK U23 -joukkueen lisäksi kaudella 2018 A-nuorten SM-sarjassa pelaava SJK U20 ja B-nuorten Ykkösessä pelaava SJK U17 joukkue sekä syksyllä starttaava Jalkapalloukio, on omat Facebook-sivut, josta löytyy kaikki otteluennakot, -raportit ja uutiset akatemian joukkueista. SJK Akatemian Facebook-sivu ei vaadi kirjautumista tai Facebook-tiliä lukemiseen.

Alkuun