123 456 7890

SJK:n tie katkesi Liigacupin puolivälierässä, kun varsinaisen peliajan päätyttyä tasan, haettiin ratkaisu rangaistuspotkuilla. Siinäkin mentiin viimeisiin vetäjiin ja RoPS:n viiides laukoja Juha Pirinen, pääsi toimimaan vieraiden sankarina. Kaikenkaikkiaan ottelu oli erittäin katkonainen sekä fyysinen ja keltaisia korttejakin vilautettiin yhteensä 9 kertaa. SJK sai näistä neljä. Positiivista oli SJK:n nousu kahdesti tasoihin ja Akseli Pelvaksen hyvän maalivireen jatkuminen.
Tappio tietää SJK:lle sitä, että se aloittaa Suomen Cupin 5. kierrokselta ja Liigacupin pelit loppuu tältä talvelta tähän. Suomen Cupin 5. kierroksen arvonta on 16.3. ja se pelataan 18. – 5.4. välisenä aikana.

SJK – RoPS 2-2 (1-1) rp. 3-4

0-1 9 min Vilim Posinkovic
1-1 45 min Akseli Pelvas
1-2 46 min Janne Saksela
2-2 85 min Jussi Vasara

SJK sai ottelun alussa muutaman hyvän tilanteen, kun ensin Akseli Pelvas keskitti maalinedustalla valmiina olleelle Toni Lehtiselle, mutta RoPS:n maalivahti Tomer Chencinski ehti palloon ensimmäisenä. Toinen tilanne syntyi kun Wayne Brown murtautui sisään oikealta ja tykitti kohti etukulmaa, mutta jälleen Chencinski oli välissä.

RoPS meni johtoon kun alle kymmenen minuuttia oli pelattu. RoPS sai ensin kulman ja pallo pelattiin siitä aivan maalin edustalle. Pallo pomppasi Mihkel Aksalun eteen ja Vilim Posinkovic ehti tuikkaamaan sen Aksalun kainalon alta sisään. Maali merkitsi sitä, että RoPS sai keskittyä puolustamiseen ja SJK joutui hakemaan vimmatusti tasoitusta.

Pelissä pelattiin välillä melko kovaa ja tuomarilla oli täysi työ pitää peli kontrollissa. Mehmet Hetemaj kaatui kertaalleen pallontavoittelutilanteessa rangaistusalueella, mutta tuomaristo ei tilanteessa nähnyt rikkeitä.

Tasoitus tuli lopulta kun pelattiin jo ensimmäisen puoliajan yliaikaa kolmatta minuuttia. Lisäaikaa annettiin koska RoPS:n Antti Okkosta ja SJK:n Tucoa paikkailtiin kentällä aiemmin. Maalissa laitapuolustaja Richie Dorman keskitti pallon boksiin ja siellä oli paikalla Akseli Pelvas. Pelvas otti pallon kanssa pari askelta sivuun ja sijoitti sen varmasti verkkoon.

Tauolle mentiin tasatilanteessa ja uskossa että SJK pystyy pelin vielä hoitamaan voitoksi.

Toinen puoliaika alkoi kuitenkin todellisella kylmällä suihkulla, kun RoPS:n Janne Saksela nousi oikealta vahvasti ja tykitti todella komeasti ohi Aksalun. Pallo osui tarkasti takaputkeen ja siitä sisään. Vain minuutti oli ehditty pelata.

Peli jatkui erittäin rikkonaisena läpi koko puoliajan ja välillä kentällä tunteetkin kuumenivat. Tuomari joutui myös rauhoittelemaan molempia vaihtopenkkejä.

SJK vaihtoi noin tunnin pelin jälkeen kentälle tuoretta voimaa, ensin Bahrudin Atajic tuli Toni Lehtisen tilalle ja hetkeä myöhemmin Jussi Vasara Mehmet Hetemajn tilalle. Tämä kaksikko toikin peliin uutta virtaa ja varsinkin Atajic oli jatkuva vaara RoPS:n puolustukselle.

Tasoitus syntyi kun Atajic leikkasi vasemmalta sisään ja keskitti lujaa ja matalana kohti maali. Maalilla oli Jussi Vasara valmiina ja hän laittoi pallon verkkoon maalivahti Chencinskin näppien edestä.

Loppuminuuteista tulikin huikeita. SJK painosti ja haki maalia, mutta RoPS:n nopea Jean Fridolin Nganbe-Nganbe pääsi karkumatkalle. Miehen tulinen veto ohitti jo Aksalun, mutta pomppasi takaisin kentälle pystytolpasta. Lähes samantien SJK sai hyökkäyksen toiseen päähän, siitä kulman ja kulmatilanteesta Tuco pääsi jatkamaan. RoPS:n Janne Saksela ehti kuitenkin pelastamaan aivan maaliviivalta jo varmalta tuntuneen maalin.

Ottelu päättyi tasatulokseen ja se tarkoitti sitä että jatkopaikka ratkaistaan suoraan rangaistuspotkuilla.

SJK aloitti ja Wayne Brown oli ensimmäinen vetäjä. Chencinski kuitenkin torjui. RoPS:n ensimmäinen vetäjä Antti Okkonen onnistui ja SJK joutui siten takaa-ajoon myös rankkukilpailussa.

SJK:n ensimmäisen maalin iski Akseli Pelvas ja samoin onnistui myös RoPS:n Mika Mäkitalo.
Seuraavat onnistujat olivat SJK:n Bahrudin Atajic ja RoPS:n tuore vahvistus Mostagh Yaghoubi.

Neljäntenä vetäjänä SJK:lla oli Johannes Laaksonen, joka veti kovaa ja pallo kolahti ylärimaan. Se pomppasi siitä alaspäin, mutta ei maaliin. Näin Vilim Posinkovicille tarjoutui mahdollisuus ratkaisuun. SJK maalivahti Mihkel Aksalu kuitenkin torjui miehen yrityksen.

Tilanne oli rangaistuspotkuissa 2-3 ja viimeiset ampujat olivat valmiina. Cedric Gogoua oli SJK:n viimeinen ja hän viimesteli varmasti. RoPS:lle riitti että Juha Pirinen saa pallon sisään ja peli on sillä selvä. Näin myös tapahtui, vaikka Aksalu olikin hyvin laukauksessa mukana. Pallo meni aivan miehen näppien vierestä sisään.

RoPS tiputti SJK:n jatkosta ja etenee Liigacupin välierään, sekä Suomen Cupin 6.kierrokselle.

Se oli juuri sitä mitä odotimme. RoPS on fyysisesti vahva joukkue, he repivät ja taistelevat. Melkein jokaisessa pelissä he ovat menneet tänä talvena alussa johtoon ja pystyvät puolustamaan johtoasemaa hyvin. Tänään me päästimme vähän helposti ensimmäisen maalin ja sen jälkeen olimme selkä seinää vasten. Peli oli todella rikkonainen ja kun pääsimme heidän prässin läpi he rikkoivat ja tuomari pysäytti pelin. Tämän takia oli vaikea saada rytmiä omaan peliin ja siitä tuli oikeastaan vain taistelu kentällä, arvioi ottelua SJK:n valmentaja Chris Cleaver pelin jälkeen.

Se mistä minun täytyy nostaa hattua tänään meidän jätkille, että he eivät hävinneetä sitä taistelua. He antoivat takaisin ja taistelivat pelin tasoihin. Ja meillä oli vielä pelin lopussa paikka mistä olisimme voineet tehdä maalin. Fyysisesti me olimme ehkä paremmassa kunnossa kuin RoPS ja pallollisena olimme mielestäni heidän edellään. Maalit pääsivät tänään vain meidän kannaltamme huonoilla hetkillä ja he pääsivät puolustamaan ja repimään. Mutta kuten sanoin, se miten meidän jätkät jaksoivat taistella loppuun asti, siitä voi vain olla ylpeä, päättää Cleaver.

Kuuma peli. Tämä kenttä on siinä mielessä vaikea että tässä on vaikea hallita palloa. Tässä on hieman epätasaisuuksia, murua on välillä vähän vähemmän ja välillä enemmän. Se tuo ylimääräisen pienen hetken haltuunottoon ja sitten kun molemmat joukkueet ovat innokkaita, niin siitä pakostakin tulee semmoista että joutuu kaksinkamppailuhin. Mutta meidän ensimmäinen 35 minuuttia oli hyvää. Se oli oikein hyvää. Peli oli täysin kontrollissa ja sitten meillä vähän alkoi kellon katseleminen, että me johdetaan 1-0 että mitenköhän me selvitään tässä puoliajalle. Ja sitten se meni juuri selviytymiseksi, arvioi RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen ottelun ensimmäistä puoliaikaa.

Toisella jaksolla aloitettiin hyvin ja tehtiin siinä vähän muutoksiakin ja alettiin ottamaan ylhäältä kiinni. Mutta kyllähän tätä peliä semmoinen rikkonaisuus kuvaa hyvin. Se tätä sävyttti kyllä erittäin paljon. Joskus peli vaan on semmoista. Olen monesti sanonunut pelaajille, että kaudesta semmoiset viisi kuusi on hyvää matsia ja sitten on vain niitä pelejä että pitää painia. SJK:n tekemisestä täytyy vielä todeta, että he saivat tuossa lopussa meidän topparin tekemään virheitä ja saivat painetta, jatkaa Malinen.

Mielestäni me tarvitsimme tätä jatkopaikkaa enemmän. Jos me ei oltaisi tässä, niin me ei saataisi millään Rovaniemelle harjoitusvastustajia, sanoo Malinen lopuksi.

SJK matkustaa 14.3. Marbellaan viikoksi, missä se kohtaa harjoitusotteluissa islantilaisen FH:n ja espanjalaisen Marbella FC:n. Seuraava ottelu Suomessa on Suomen Cupia 5.kierroksella ja vastustaja tuohon arvotaan maanantaina 16.3. Ottelu pelataan Marbellasta paluun jälkeen.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Richie Dorman, Pavle Milosavljevic (81› Jesse Sarajärvi), Cedric Gogoua, Teemu Penninkangas, Mehmet Hetemaj (67› Jussi Vasara), Johannes Laaksonen, Wayne Brown, Akseli Pelvas, Tuco ja Toni Lehtinen (58› Bahrudin Atajic)

Keltaiset: Cedric Gogoua 8 min, Johannes Laaksonen 21 min, Richie Dorman 51 min ja Teemu Penninkangas 90 min.

Kuvat Antti Huhtamäki ja Marko Tuominiemi / MyShot. Luvaton käyttö kielletty. Lisää kuvia SJK:n Facebookissa.