123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho varmisti tasapelillä Ykkösen voiton ja samalla sarjanousun Veikkausliigaan ensi kaudeksi. Joukkueen nousujuhlia oli Keskuskentällä todistamassa Seinäjoen kaikkien aikojen suurin jalkapallo-ottelussa ollut yleisömäärä, kun huikeat 4798 ihmistä oli saapunut paikalle.
SJK otti jo pelin alussa ohjat, kun Akseli Pelvas huudatti kotiyleisöä tuikkaamalla verkkoon Josun vaparista ja Haka maalivahti Saku Pesosen näppien kautta karanneen irtopallon. Haka tuli vielä tasoihin toisella puoliajalla, aiheuttaen kotiyleisölle lisäjännitystä, mutta lopulta erotuomari Tero Niemisen pillin vihellys päätti ottelun ja villit nousujuhlat sai alkaa.

SJK – Haka 1-1 (1-0)
1-0 12 min Akseli Pelvas
1-1 88 min Lasse Linjala

Seinäjoella, ja Suomifutiksessa ylipäätään, harvoin nähdään ottelua joka kiinnostaa ihmisiä niin kovasti, että jo tuntia ennen ottelun alkua, oli kaikki katsomot Keskuskentällä täynnä. Myös sinne SJK:n ja kaupungin toimesta tuotetut lisäkatsomot molemmissa päissä pullistelivat ihmisiä.

Otteluun oli myös akkreditoinut ennätysmäärä median edustajia ja paikalla nähtiin useita televisiokameroita, sekä toimittajia tekemässä työtään.

Ensimmäinen sykähdyttävä hetki koettiin jo kun joukkue saapui lämmittelemään kentälle, sillä koko katsomo kohahti ja antoi raikuvat aplodit kotijoukkueelle. Myös kannatuslaulut alkoivat raikumaan, kuin isoissa jalkapallomaissa konsanaan.

Alkuveryttelyjen jälkeen joukkue otettiin vastaan ennen varsinaista avauspotkua, livenä esitetyn sisääntulobiisin toimesta ja Meidän Kerho -nimeä kantanut kappale kuultiin itsensä MC Klopin esittämänä. Kappale on toiminut SJK:n sisääntulobiisinä Kakkosen nousujuhlien jälkeen, jolloin tuo on sävelletty.

Vielä ennen ottelun alkua, palkittiin SJK hyökkääjä Daniel Caumo Ykkösen elokuun Kuukauden Pelaajana. Palkinnon luovutti Pelaajayhdistyksen Tero Koskela.

Lopulta kamppailu potkaistiin käyntiin ja SJK aloitti sen vahvasti.

Ei mene kuin pari minuuttia, kun Timo Tahvanainen pääsee laukomaan ja veto menee vain vähän yli Haka maalin.

Ja vain kymmenen minuuttia tästä, rikkoo Hakan puolustaja SJK:n hyökkääjää ja tilanteesta tuomitaan vapaapotku noin 25 metristä. Sitä menee antamaan espanjalaistaituri Josu, joka laukoo vihaisesti kohti Saku Pesosen vartioimaa maalia. Veto yllättää Pesosen tippuessaan inhottavasti alaspäin hänen edessään. Pesonen ei saa liimattua vetoa ja irtopallossa on lopulta ensimmäisenä Akseli Pelvas, joka iskee kauden kuudennen osuman SJK paidassa ja räjäyttää kotiyleisön suoraan huutoon.

Maalin jälkeen SJK rauhoittaa pelin, mutta pitää kuitenkin pallon. Se tietää että Hakan on pakko hyökätä ja maltti on siinä tilanteessa valttia.

Puoliajalle mennään 1-0 tilanteessa ja toiselle puoliajalle tullaan hyvin samannäköisellä ilmeellä kuin puoliajan lopussa.

Haka kuitenkin aloittaa kovan prässäyksen ylhäätä ja tämä tuo lisäpaikkoja maalintekoon SJK:lle.

Teemu Penninkangas, joka on pelannut erinomaisen kauden löydettyään vasemman laitapuolustajan paikan, nousee ylös laidaltaan ja keskittää maalin edessä odottavalle Justin Mooselle. Yhdysvaltalaisen keskikenttämiehen veto menee kuitenkin tolpan väärälle puolelle, aivan millien verran.

Tietenkin myös Haka pääsee tilanteisiin, mutta Mihkel Aksalu on aina mies paikallaan tai vedot suuntautuvat ohi. Pallohallinta annettiin myös vierasjoukkueelle, kun SJK tyytyi varjelemaan omaa maaliaan.

Ottelu pysyy kuitenkin SJK johdossa aina 88. minuutille asti, kun Haka hyökkääjä rikkoo SJK:n rangaistusalueella puolustajaa selvästi, mutta tuomarin pilli ei soi. Sen sijaan vaihdosta sisään tullut Lasse Linjala iskee samasta tilanteesta pallon SJK verkkoon ja hiljentää hetkeksi kotiyleisön.

Tasatilanne kuitenkin riittää SJK:lle ja tämän tietää myös yleisö, joka jatkaa villiä kannustusta, joukkueen taistellessa kentällä parhaan mukaan.

Lisäaikaa annetaan jostain käsittämättömästä syystä jopa kuusi minuuttia ja tuona aikana koko Keskuskentän yleisö nousee seisaalleen ja taputtaa käsiään rytmikkäästi Kloppien kannatuslaulujen mukana.

Lopulta päätösvihellys tulee ja katsomo räjähtää joukkueen kanssa täyteen riemuun.

Joukkue kiertää kenttää kunniakierroksella ja kaikki osoittavat suosiotaan.

Ottelun jälkeen päävalmentaja Simo Valakari jakaa kiitosta pelaajien asenteelle ja sitoutumiselle.

Tämä on koko joukkueen ansiota. Haluan kiittää näitä uskomattomia jätkiä kaikesta siitä sitoutumisesta, mitä he ovat tähän antaneet jo joulukuusta alkaen. Se työmäärä mitä jätkät on tehnyt, on uskomatonta ja nyt tässä on siitä kiitos.

Tästä kuitenkin jatketaan, kausikin on vielä kesken ja meidän pohjatyö on semmoinen, että ollaan valmiita myös ensi kauden haasteisiin, jatkaa Valakari.

Seinäjokelainen joukkue pelaa tämä tuloksen myötä ensi kaudella Veikkausliigaa 16 vuoden tauon jälkeen. Samalla ottelun yleisömäärä tekee historiaa, sillä se on kaikkien aikojen suurin Seinäjoella pelatussa jalkapallo-ottelusta ja myös siinä vanha ennätys on 16 vuoden takaa ja nyt se lyötiin jopa tuhannella katsojalla. Katsojamäärä on myös koko Ykkösen historian toiseksi suurin, häviten ainoastaan parilla kymmenellä katsojalla kaikkien aikojen kovimmalle.

Illan pimetessä Seinäjoki raikuu kannatuslauluja ja joukkue juhlii yhdessä seurajohdon kanssa myöhään yöhön.

Työnteko kuitenkin aloitetaan heti alkaneella viikolla ja alkaa valmistautuminen kauden päätösotteluun Joensuussa. Kausi ei ole vielä ohi, vaikka se suurin unelma jo saavutettiinkin.

Ottelun parhaana palkittiin SJK:n maalitykki Akseli Pelvas, kaksi tähteä meni kotijoukkueen maalivahti Mihkel Aksalulle ja yks tähti vierasjoukkueen toppari Regillio Nooitmeerille.

Vaikka SJK varmistikin jo sarjan voiton, saa se Ykkösen Mestaruuspokaalin vasta kauden päätösottelussa, JIPPO – SJK, Joensuussa ensi viikon lauantaina 5.10. klo 16.00.

SJK järjestänee isot kauden päätösjuhlat koko kaupungille vasta tuon ottelun jälkeen.

SJK: Mihkel Aksalu, Pavle Milosavljevic, Timo Tahvanainen, Daniel Caumo (69′ Toni Lehtinen), Chris Cleaver, Teemu Penninkangas, Justin Moose, Gert Kams, Matti Lähitie, Josu (65′ Johannes Laaksonen) ja Akseli Pelvas.

Penkillä: Tuomas Karjanlahti, Sami Viljanen, Jyri Hietaharju, Kalle Taimi ja Juli Serrano.

Kortit: Josu keltainen 48′ ja Justin Moose keltainen 90+3′