SJK voitolla Suomen Cupin välieriin

18.3.2017

OmaSp Stadionilla nähtiin erittäin tapahtumarikas Suomen Cupin puolivälierä, jonka SJK lopulta voitti Facundo Guichónin komealla tsippimaalilla luvuin 3-2. SJK meni ottelussa ensin johtoon, mutta Inter pääsi peliin mukaan ja meni jopa ohitse. SJK ei kuitenkaan luovuttanut, vaan nousi tasoihin ja iski vielä voittomaalin. Voitto tarkoittaa sitä, että SJK etenee nyt välieriin, neljän parhaan joukkoon ja vastustaja arvotaan maanantaina 20.3. klo 13.30. Välierät pelataan 1.-2.4.

SJK - FC Inter 3-2 (1-0)
1-0 37 min Billy Ions
1-1 51 min Alan Henrique
1-2 66 min Timo Furuholm
2-2 70 min Aristote Mboma
3-2 81 min Facundo Guichón

  

FC Inter hallitsi ottelun alkua ja loi erinomaisen maalipaikan vartin kohdalla. Timo Furuholm syötti Henri Lehtosen nokikkain Mihkel Aksalun kanssa, mutta Aksalu torjui komeasti.
23. minuutilla Facundo Guichon taisteli pallon itselleen ja syötti Aristote Mbomalle. ”Totti” jatkoi Billy Ionsille hyvään paikkaan, mutta Interin Alan Henrique ehti viime hetkellä väliin. Kymmenisen minuuttia myöhemmin Totti syötti oikealta boksin rajalle Johannes Laaksoselle, jonka sijoitus meni vain hieman ohi maalin. Vähän myöhemmin Billy Ions pääsi laukomaan Mboman syötöstä, mutta laukaus jäi heppoiseksi.
SJK siirtyi ottelussa johtoon 37. minuutilla. Aristote Mboma voitti pallon Billy Ionsille, joka eteni boksiin asti ja laukoi pallon tyylikkäästi takakulmaan.
Inter loi vielä ensimmäisen puoliajan lopulla kovan hässäkän SJK:n maalille, mutta SJK:n puolustus kesti ja tauolle mentiin kotijoukkueen 1-0-johdossa.
Diego Bardanca sai pallosta iskun päähänsä toisen puoliajan alussa ja joutui kentän sivuun, samassa tilanteessa Inter sai kulmapotkun. SJK sai purettua hetkellisesti, mutta tilanne jatkui. Diego Bardancan puuttumista ei paikattu ja Marc Vales joutui menemään pääpallotilanteeseen yksin kolmea Interin pelaajaa vastaan. Hässäkän päätteeksi pallo tuli Alan Henriquelle, jonka laukaus kimposi SJK-pelaajasta maaliin.
Johannes Laaksonen laukoi pari minuuttia Interin tasoituksen jälkeen kovan kaukolaukauksen, mutta veto leijaili hieman yli maalin. Matti Klinga pelasi Billy Ionsille hyvän maalipaikan reilun tunnin kohdalla, mutta Moisanderin torjunta piti pelin tasatilanteessa. Jatkotilanteesta Timo Tahvanainen pääsi keskittämään vasemmalta takatolpalle Aristote Mbomalle, joka ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa.
Inter siirtyi ottelussa johtoon 66. minuutilla. Niko Markkula keskitti oikealta laidalta ja Timo Furuholm ohjasi maalin edestä taidokkaasti ohi Mihkel Aksalun.
SJK ei kuitenkaan luovuttanut, vaan tasoitus syntyi heti neljä minuuttia myöhemmin. Pallo pelattiin boksiin Billy Ionsille. Ions pääsi kääntymään ja laukoi, Henrik Moisander torjui eteensä, ja Aristote Mboma laukoi paluupallosen maaliin.
Ottelun ratkaisu nähtiin 81. minuutilla. Facundo Guichon ryöväsi pallon Kosta Manevilta, karkasi läpiajoon ja zippasi pallon tyylitellen yli Moisanderin.
Kotijoukkueen puolustus kesti lopussa, ja SJK eteni Suomen cupin välieriin.
-  Cup-peliä parhaimmillaan. Tällaisia cup-pelit usein ovat ja tämä oli yksi esimerkki siitä. Ensimmäisellä puoliajalla oli ongelmia sijoittumisessa, eikä saatu omaa peliämme halutulla tavalla. Löimme liian kaukaa pitkää palloa selustaan. 1-0-maalissa saatiin pelattua paljon lähemmäksi linjaa ja linjalla oli vähemmän aikaa reagoida. Toisella puoliajalla pelimme selkeytyi. Saatiin keskikentän keskusta haltuun. Inter joutui juoksemaan ja joutui vaihtamaan keskustan pelaajia. 1-1-maali oli vähän onnekas, Bardancan poissaoloa ei paikattu, ja kimmokkeesta pallo vieri maaliin. Meni hetki ennen kuin pääsimme takaisin peliin, sitä ennen Inter pystyi tekemään toisen maalin. Hienointa oli, että nousimme siitä ja voitimme pelin. Pelaamme ottelut loppuun asti. Cupissa ensisijainen tavoite on mennä jatkoon. Huominen huilataan, sitten treenataan torstaihin asti ja huilataan viikonloppu, sanoi SJK:n päävalmentaja Sixten Boström.

Koko Boströmin lehdistötilaisuus tästä.
- Teimme kaikkemme, ja pelasimme erittäin hyvin. Suuri pettymys, että lahjoitettiin maalit. 2-2-maalissa annettiin aikaa ja tilaa kääntyä, ja reboundista maali. Tehtiin vaikeaksi SJK:lle. Ekan puoliajan jälkeen meidän olisi pitänyt johtaa useammalla maalilla, vastustaja rokotti ensimmäisestä paikastaan. Toivottavasti opitaan näistä virheistä, eikä tehdä samoja virheitä Veikkausliigassa, sanoi FC Interin päävalmentaja Shefki Kuqi.

Koko Kuqin lehdistötilaisuus tästä.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Richie Dorman, Timo Tahvanainen, Johannes Laaksonen (64’ Tomas Hradecky), Billy Ions, Matti Klinga, Facundo Guichón (90+1’ Dani Hatakka), Marc Vales, Aristote Mboma, Diego Bardanca ja Mehmet Hetemaj.

Ottelun videokooste:


Alkuun