123 456 7890

SJK voitti PS Kemin Rovaniemen Keskuskentällä pelatussa Veikkausliigan kauden avausottelussa. Maalinteon aloitti ensimmäisellä puoliajalla Jussi Vasara ja toisen puoliajan lopussa numerot viimeisteli Roope Riski. SJK ei ole voittanut kauden avausotteluaan sitten Ykkösen, joten voitto ja kolme pistettä maistuivat joukkueelle. Muutenkin viikko oli erinomainen, sillä SJK nappasi kolmen pisteen lisäksi aiemmin jatkopaikan Suomen cupissa. SJK on nyt myös viiden kilpailullisen ottelun voittoputkessa ja maalitykki Roope Riski on osunut niissä neljästi peräkkäin. SJK:n pelit jatkuu Veikkausliigassa ensi viikon torstaina, kun IFK Mariehamn saapuu Seinäjoelle. Ottelu pelataan Jouppilanvuoren tekonurmella ja se alkaa klo 18.30. Ottelun ennakkoliput ovat jo myynnissä.

Maalintekijä Jussi Vasara ja Billly Ionsin taskussaan pitänyt Teemu Penninkangas ottelun jälkeen.

PS Kemi – SJK 0-2 (0-1)
0-1 21 min Jussi Vasara
0-2 90 min Roope Riski

PS Kemin Janne Turpeenniemi laukoi reilun vartin jälkeen noin 20 metristä, mutta Mihkel Aksalu torjui varmasti. Myös Johannes Laaksonen pääsi kokeilemaan laukaustaan 20 metristä, mutta veto epäonnistui ja pallo meni ohi maalin.

SJK:n kauden avausmaali syntyi 21. minuutilla. Erinomaisesti pelannut Teemu Penninkangas antoi rajaheiton boksiin ja Jussi Vasara pääsi laukomaan, eikä liigadebytantti Jusa Impiö pystynyt torjumaan.

Matias Ojala aloitti pelin oikealla laidalla, mutta �Penni� piti toista liigaotteluaan pelanneen Ojalan niin hyvin pihdeissään, että Jari Å;hman vaihtoi Billy Ionsin vasemmasta laidasta oikealle jo 20 minuutin pelin jälkeen. Ionskaan ei kuitenkaan päässyt Penninkankaasta kertaakaan ohi.

Reilun puolen tunnin kohdalla Tuco pääsi laukomaan hyvän hyökkäyksen päätteeksi, mutta Jusa Impiö torjui. Pian tämän jälkeen Kemillä oli ensimmäisen puoliajan paras paikka tasoitukseen, kun David Bitsindou keskitti ja Ryan Gilligan ohjasi maalin edustalta, mutta Mihkel Aksalu selvitti tilanteen.

Ensimmäisen puoliajan lopulla Alexei Eremenko syötti Roope Riskille, joka pääsi haastamaan Zeljko Savicia boksissa. Riskin kova laukaus meni kuitenkin yli maalin.

Reilun tunnin kohdalla SJK pääsi hyvään vastahyökkäykseen Kemin kulmapotkun jälkeen. Roope Riski ja Johannes Laaksonen eivät kuitenkaan onnistuneet hyödyntämään sitä. Kymmenisen minuuttia ennen loppua Tuco antoi hyvän pystysyötön Roope Riskille, joka pääsi nokikkain Kemin maalivahdin, Jusa Impiön kanssa. Pallokamppailun jälkeen seurauksena oli kuitenkin vain maalipotku. 86. minuutilla Janne Turpeenniemi laukoi hyvästä paikasta ja Christian Eissele oli lähellä päästä ohjaamaan, mutta SJK:n onneksi pallo viuhui ohi maalin.

Lopullinen ratkaisu nähtiin 90. minuutilla, kun Roope Riski karkasi läpiajoon, harhautti Jusa Impiön ulos tilanteesta ja viimeisteli tyhjiin loppulukemat 0-2. Tämän jälkeen Eisselellä oli vielä hyvä puskupaikka, mutta pusku suuntautui yli maalin.

Oli aikamoista juoksemista ja jalat oli vielä väsyneet viime tiistain ottelusta PS Kemiä vastaan. Pitkä vääntö silloin ja pitkä reissu tänne. Kolme pistettä saatiin kuitenkin kotiin viemiseksi ja se on ainoa asia mikä merkitsee. Saatiin kausi käyntiin voitolla. Hyvät fiilikset joukkueelle ja maali vielä itselleni loppuun, mikä on mulle iso asia, kommentoi SJK:lle maalin tehnyt Roope Riski ottelua pelin jälkeen.

Tärkeät kolme pistettä ja täytyy sanoa että hienoa että Kemi on Veikkausliigassa. Hieno energinen joukkue, hyvin valmennettu ja pelaa omalla peli-identiteetillään. Oon todella tyytyväinen, että saimme tämän viikon päätteeksi hyvän tuloksen. Ensin jatkoon Suomen cupissa ja nyt vielä kolme pistettä mukaan vieraskentältä. Olen todella tyytyväinen, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari ottelun jälkeen.

Voitto mielessä me tänne tultiin ja koko talvi ollaan treenattu ja ollaan pelattu kovia joukkueita vastaan. Me tiedetään että kyllä meillä mahdollisuudet on mihin vaan, kunhan hyvä päivä natsaa. Oli hyvä kutina kun tulimme tänne ja eilen oli hyvät viimeistelytreenit. Ajateltiin että voitto otetaan, mutta nyt kävi näin. Onneksi tämä ei ole kuten Suomen cup ja pelit oli siinä, vaan meillä on vielä 32 peliä aikaa kiillottaa kilpeämme, kommentoi PS Kemin päävalmentaja Jari Å;hman lehdistötilaisuudessa.

SJK:n seuraava ottelu on Seinäjoella torstaina 14.4. klo 18.30 ja silloin Jouppilanvuoren tekonurmella kohdataan IFK Mariehamn.

SJK:Mihkel Aksalu, Teemu Penninkangas, Jarkko Hurme, El-Hadji Kane, Abdoulaye Meite, Johannes Laaksonen, Matti Klinga, Alexei Eremenko (54› Matej Hradecky), Jussi Vasara (90› Timo Tahvanainen), Ariel Tuco Ngueukam ja Roope Riski (90› Youness Rahimi)

SJK puolustajat Abdoulaye Meite ja El-Hadji Kane valloittivat Rovaniemen avausottelussa.