123 456 7890

Roope Riski ja Tarmo Kink iskivät molemmat kertaalleen, kun SJK nappasi voiton Seinäjoen Keskuskentällä pelatussa trillerissä. Olosuhteet eivät olleet loistavat, koko päivän jatkuneen vesisateen vuoksi, mutta sillä ei ollut väliä. Ottelu jää varmasti paikalla olleiden mieliin. SJK meni ottelussa ensin johtoon, mutta HIFK tuli tasoihin toisella puoliajalla tulleella rangaistuspotkulla, mutta SJK ei luovuttanut ja Kink iski ensimmäisen maalinsa SJK-paidassa. Voitto maistui ja tästä on jälleen erinomainen jatkaa eteenpäin. Seuraavaksi SJK matkustaakin Kuopioon, kun se kohtaa siellä ensi lauantaina KuPS:n klo 16:00 alkavassa ottelussa. SJK järjestää peliin Härmän Liikenteen kanssa yhteistyössä bussikuljetuksen, johon voit ilmoittautua mukaan tästä linkistä.

Kuvat Marko Tuominiemi, luvaton käyttö kielletty.

SJK – HIFK 2-1 (1-0)
1-0 9 min Roope Riski
1-1 79 min Juho Mäkelä rp.
2-1 88 min Tarmo Kink

Neljännellä minuutilla Teemu Penninkangas jatkoi päällään Matti Klingan pitkän avauksen boksiin, mutta Roope Riski ei aivan ehtinyt palloon. Kymmenennellä minuutilla Tuco syötti upeasti Roope Riskille, joka pääsi nokikkain HIFK-vahti Carljohan Erikssonin ja laukoi tyylikkäästi kauden kolmannen liigamaalinsa.

22. minuutilla HIFK sai vapaapotkun boksin rajalta. Xhevdet Gela laukoi vaparin kuitenkin suoraan muuriin, jatkopallo tuli Jukka Sinisalolle, mutta hänen vetonsa meni ohi maalin.

34. minuutilla Teemu Penninkangas meni vasemmassa laidassa heittämällä Matias Hännisen ohi ja keskitti Tucolle. Tuco pääsi laukomaan, mutta veto epäonnistui ja meni selvästi ohi maalin.

57. minuutilla Xhevdet Gela pääsi laukomaan täysin vapaasti 10 metristä, mutta SJK-toppari Abdoulaye Meite torjui lähes maaliviivalta. Pari minuuttia Myöhemmin Gela pääsi laukomaan HIFK:n vastahyökkäyksen päätteeksi 20 metristä. Kova veto meni kuitenkin yli maalin.

HIFK sai pallon maaliin 63. minuutilla. Esa Terävä syötti ja Juho Mäkelä tuikkasi pallon maaliin lähietäisyydeltä. SJK:n onneksi tilanne oli kuitenkin paitsio.

68. minuutilla Johannes Laaksonen ja Youness Rahimi riistivät pallon Fredrik Lassasilta. Rahimi syötti ja Johannes Laaksonen pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta Erikssonin vastaantulo esti maalintekoaikeet.

76. minuutilla Tarmo Kink leikkasi erinomaisesti sisään ja laukoi takakulmaa kohti hyvän kudin, jonka Eriksson torjui vain vaivoin.

HIFK tasoitti ottelun 1-1:een 79. minuutilla. Abdoulaye Meite joutui kaatamaan Esa Terävän boksissa ja pallo vietiin pilkulle. Juho Mäkelä teki pilkusta kauden viidennen maalinsa. Hän on maalipörssin kärjessä yhdessä IFK Mariehamnin Dever Orgillin kanssa.

Loppuratkaisu oli kuitenkin vielä jäljellä. Johannes Laaksonen sai pallon oikeaan laitaan vapaaseen tilaan pari minuuttia ennen loppua. Laaksosen täydellisyyttä hiponut keskitys löysi Tarmo Kinkin, joka puski komeasti kauden ensimmäisen maalinsa. SJK kesti vieraiden loppurynnistyksen hyvin ja otti erittäin maukkaan ja tärkeän voiton.

Upea voitto meiltä. Kaveri pääsi tekemään maalin pilkusta, mutta emme lannistuneet siitä. Uskottiin loppuun asti, että hoidamme tämän ja saamme kolme pistettä, sanoi viime kauden seuraansa vastaan pelannut SJK:n Youness Rahimi.

Taas mentiin pieni askel eteenpäin. Jätkät ovat olleet pettyneitä, mutta heillä on ollut hirveä halu kääntää tämä. Aloitettiin loistavasti, vastustaja pääsi mukaan. Tuli 1-1-tasoitus. Alkukaudesta olisi vielä selkäranka niksahtanut. Nyt uskottiin loppuun asti voittoon. Meidän molemmat maalit olivat upeita, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Olen ylpeä äijistä, annoimme kaikkemme. Mutta kaksi tosi tyhmää nukahdusta, ne maksoivat valitettavasti kaksi maalia. Meillä oli mestoja, olisi pitänyt tehdä maaleja, sanoi HIFK:n Matias Hänninen.

Oltiin pelillisesti selkeästi parempi joukkue. SJK oli viimeistelyssä parempi, kaikessa muussa me oltiin selkeästi parempia, arvioi HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara pelin kulkua.

Ottelun parhaaksi valittiin avausmaalin tekijä Roope Riski. Kaksi tähteä meni SJK:n laitapuolustaja Jarkko Hurmeelle ja yksi tähti vierasjoukkueen Juho Mäkelälle.

SJK:Mihkel Aksalu MV, Henri Aalto, Matej Hradecky, Johannes Laaksonen, Jussi Vasara (89› Jesse Sarajärvi), Ariel Tuco Ngueukam (69› Tarmo Kink), Roope Riski, Matti Klinga (62› Youness Rahimi), Teemu Penninkangas, Jarkko Hurme ja Abdoulaye Meite

Kuvat Antti Tuominiemi, luvaton käyttö kielletty.