123 456 7890

SJK kaatoi Interin Turun Veritas Stadionilla komeasti, entisten TPS pelaajien osumilla. Roope Riski iski kahdesti ja Jarkko Hurme kerran. Ensimmäinen puolisko oli maaliton, mutta toiselta ei tapahtumia puuttunut. Molemmat joukkueet saivat tilanteita ja pelissä mentiin hurjalla vauhdilla molempiin päihin. Välillä tunteetkin kuumenivat, mutta peli pysyi tuomarilla lopulta hyvin hallussa. Ottelu oli SJK:n härkäviikon ensimmäinen ja seuraava on jo ensi lauantaina, kun SJK matkustaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi. Alustavasti otteluun on järjestetty Seinäjoelta bussikuljetus, joka toteutuu, jos siihen saadaan tarpeeksi lähtijöitä ennen torstaita klo 14.00:aa. Mukaan voi ilmoittaututua tästä linkistä.

Roope Riski jatkoi siitä mihin viime kaudella Veritaksella jäi.

FC Inter – SJK 1-3 (0-0)
0-1 46 min Jarkko Hurme
0-2 50 min Roope Riski
1-2 66 min Guy Gnabouyou
1-3 90 min Roope Riski

Ensimmäisten minuuttien aikana molemmilla joukkueilla oli muutamia hyviä erikoistilanteita, mutta tulosta niistä ei tullut. 19. minuutilla Benjamin Källmamin pusku kolahti tolppaan. Pari minuuttia myöhemmin Sebastian Mannström pääsi laukomaan boksissa, mutta veto karkasi ohi maalin.

SJK:n ensimmäisen puoliajan paras paikka tuli 30. minuutilla, kun Timo Tahvanainen keskitti vasemmalta laidalta. Pallo pomppi Roope Riskille, jonka vaikeasta asennosta lähtenyt laukaus meni kuitenkin yli maalin. Pari minuuttia myöhemmin Tuco laukoi reilusta 20 metristä, mutta veto tuli suoraan Aati Marttisen syliin. Ensimmäinen puoliaika oli SJK:n hallintaa, mutta varsinaiset maalipaikat olivat vähissä.

Toinen puoliaika alkoi SJK:n kannalta erinomaisesti. 47. minuutilla Timo Tahvanainen antoi kulmapotkun, johon Marttinen pääsi väliin, mutta ei pystynyt vangitsemaan palloa. Jarkko Hurme kiitti ja vei SJK:n johtoon.

Lisää tuli pari minuuttia myöhemmin. Jarkko Hurmeen pitkä syöttö tavoitti Roope Riskin, joka jatkoi pallon laitaan Jussi Vasaralle. Vasara syötti vielä takaisin Riskille, joka iski SJK:n kahden maalin johtoon.

Reilun tunnin kohdalla Jarkko Hurme antoi erinomaisen pitkän syötön Jussi Vasaralle, joka eteni boksiin. Interin puolustus pystyi blokkaamaan Vasaran laukauksen, mutta Vasara sai vielä jatkettua Matej Hradeckylle, jonka vedon Aati Marttinen kuitenkin torjui.

Interin laitapelaajat pääsivät melko usein keskittämään hyvistä paikoista melko vapaasti, mutta keskitysten laatu ei ollut kohdillaan. Pelin kulku muuttui 65. minuutilla, kun Guy Gnabouyou sai pallon boksissa, sai jalkansa vapaaksi ja laukoi pallon maaliin. Maalin jälkeen Inter sai rutkasti lisää virtaa ja hallitsi ottelua. SJK pääsi muutamiin vastaiskuihin ja kolmaskin maali oli lähellä, kun Timo Tahvanainen pääsi laukomaan hyvästä paikasta.

Interin loppukirin parhaat mahdollisuudet olivat erikoistilanteissa. Mehmet Hetemaj joutui rikkomaan Philip Njokua kymmenisen minuuttia ennen loppua noin 20 metrissä. Guy Gnabouyoun vapaapotku meni vain hiukan ohi maalin. Loppuminuuteilla Inter sai kulmapotkun, mutta tolppa pelasti SJK:n. Sen jälkeen SJK pääsi vastahyökkäykseen ja Roope Riski karkasi yksin läpi. Läpiajon Marttinen vielä torjui, mutta ei enää toista laukausta, joten Riski pääsi jälleen kerran tuulettamaan maalia Veritaksella. SJK:ssa Riski on pelannut Interiä vastaan kolme ottelua ja tehnyt niissä neljä maalia. Tälle kaudelle maali oli Riskille seitsemäs, tuolla määrällä hän jakaa Veikkausliigan maalipörssin kärkisijan yhdessä IFK Mariehamnin Dever Orgillin kanssa.

Tärkeä vierasvoitto. Pelattiin todella vahvasti molempiin suuntiin 2-0 tilanteeseen asti. Sen jälkeen hieman passivoiduttiin ja Inter pääsi peliin mukaan. Luoden muutaman puolittaisen paikan. Loppujenlopuksi ansaittu voitto, sanoi Simo Valakari ottelun jälkeen.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Henri Aalto, Matej Hradecky (90′ Youness Rahimi), Timo Tahvanainen, Jussi Vasara (67′ Matti Klinga), Ariel Tuco Ngueukam, Roope Riski, Teemu Penninkangas, Jarkko Hurme, Abdoulaye Meite ja Mehmet Hetemaj.