123 456 7890

SJK hallitsi ottelua alusta loppuun ja iski tarvittavat osumat, kaataessaan kotihallissaan PK Keski-Uusimaan. Wallsportiin oli tullut täysi tupa katsomaan SJK:n uusia pelaajia ensimmäistä kertaa tositoimissa. Debytantteja olikin heti avauksessa, kun Anders Bååth ja Jordan Mustoe aloittivat ottelun. Vaihdosta mukaan tuli vielä Emile Paul Tendeng. SJK lepuutti vielä muutamia pikkukolhuja kärsineitä pelaajiaan, mutta silti otteluun lähdettiin kovalla avauskokoonpanolla. Ensimmäinen puoliskolla nähtiin vain yksi maali ja sen iski debyyttiottelussaan ruotsalainen keskikenttäpelaaja Anders Bååth. Noin tunnin pelin jälkeen vastustaja lopulta väsyi ja SJK iski lyhyessä ajassa kolme lisämaalia taululle. Suomen Cup jatkuu helmikuun alussa vierasottelulla KPV:ta vastaan, mutta sitä ennen SJK:n näkee ensi viikonloppuna harjoitusottelussa Wallsport Areenassa. SJK – VIFK pelataan lauantaina 27.1. klo 15:30. Tervetuloa.

SJK – PK Keski-Uusimaa 4-0 (1-0)
1-0 39 min Anders Bååth
2-0 62 min Aristote Mboma
3-0 65 min Jesse Sarajärvi
4-0 67 min Vahid Hambo

SJK hallitsi odotetusti ottelua alusta alkaen. PKKU pääsi muutamiin puolittaisiin vastaiskuihin ja vieraiden Hedi Khayat laukoi muutaman kerran kohtuullisesti.

SJK:n tuore vahvistus Anders Bååth näytti kaukolaukaustensa vaarallisuuden jo joulukuun harjoitusottelussa Hakaa vastaan. Tänään ruotsalaiselta nähtiin kolme erinomaista kaukolaukausta, joista yksi painui myös maaliin asti.

Kotijoukkue hyökkäsi ensimmäisellä puoliajalla paljon vasemmalta laidalta, jossa Matti Klingan ja Jordan Mustoen yhteispeli toimi varsin hyvin. Mustoe oli jatkuvasti mukana hyökkäyksissä, ja antoi muutaman mainion keskityksen.

SJK sai pari kertaa pelattua hyvin myös keskustan kautta palloa boksiin, mutta Aristote Mboman ja Mehmet Hetemaj’n haltuunotot karkasivat maalivahdille asti.

Myös muutama vaarallinen erikoistilanne nähtiin ensimmäisellä puoliajalla. Obed Malolo pääsi laukomaan lähietäisyydeltä Jesse Sarajärven kulmapotkun jälkeen, mutta pallo lensi yli maalin. Sen lisäksi Anders Bååth puski Jordan Mustoen vapaapotkusta, mutta pusku suuntautui päin PKKU:n maalivahtia.

Ensimmäisellä puoliajalla PKKU:n kunto vielä kesti ja joukkue sai tukittua keskustan hyvin. Jo edellä mainituissa Bååthin kaukolaukauksissa vierasjoukkue oli kuitenkin helisemässä.

Toisella puoliajalla tasoero ja kuntopohja tulivat selkeämmin esiin, ja SJK pystyi hyökkäämään paremmin myös keskustan kautta. Toiselle puoliajalle lähdettiin SJK:n 1-0-johdossa.

Emile Paul Tendeng teki ensiesiintymisensä SJK-paidassa, kun hänet vaihdettiin tauolla Matti Klingan tilalle. Tendeng olikin heti järjestelemässä maalipaikkaa, mutta tulosta ei kuitenkaan tullut.

Obed Malololla oli hieman samantyylinen paikka kuin ensimmäiselläkin puoliajalla, mutta tälläkin kerralla Malolon jatko meni yli maalin.

Tunnin kohdalla SJK sai yhden monista kulmapotkuistaan. Jesse Sarajärven kulma tuli takatolpalle Mehmet Hetemaj’lle, joka jatkoi Dani Hatakalle, jonka puskun PKKU:n puolustus pelasti maaliviivalta. Vastaavanlainen tilanne toistui hetkeä myöhemmin. Tällä kerralla Sarajärvi puski takatolpalta Aristote Mbomalle, ja tällä kerralla pallo löysi tiensä maaliin.

Lisää tuli muutama minuutti myöhemmin. Emile Paul Tendeng sai pallon boksin rajalla, ja jatkoi pallon Sarajärvelle. Sarajärvi ehti kuin ehtikin palloon ennen Kaapo Sinervoa ja laukoi pallon maaliin. Samassa tilanteessa Sinervo sai iskun päähänsä, mutta hän pystyi jatkamaan peliä.

Vahid Hambo tuli kentälle Aristote Mboman tilalle 66. minuutilla. Hambo puski SJK:n neljännen maalin käytännössä ensimmäisellä kosketuksellaan.

Mehmet Hetemaj laukoi pallon vielä maaliin Jesse Sarajärven syötöstä, mutta tilanne oli paitsio.

Ottelu oli Matti Klingalle ja Richard Dormanille 15. ottelu Suomen cupissa SJK-paidassa. He ja Johannes Laaksonen ovat tasoissa kärkipaikalla pelatuissa cup-otteluissa.

Ensimmäisellä puolijalla, vähän hidasta oli meidän syöttöpeli. Siinä olisi pitänyt olla tilanteissa ja oikeissa paikoissa parempi tempo. Käytettiin vähän liikaa kosketuksia. Toki vastustaja puolusti tosi tiiviisti, varsinkin mitä lähemmäs heidän boksiaan mentiin ja he tukki keskustan tosi hyvin. Silti meidän olisi pitänyt jo ensimmäisellä puoliajalla luoda useampi maalintekopaikka ja tehdä maaleja, kommentoi ottelun jälkeen SJK:n päävalmentaja Tommi Kautonen.

Toisella puoliajalla pystyimme syöttelytempoa sitten nostamaan. Tuotiin Tendeng kentälle. Hän toi enemmän vaaraa ja liikettä meidän hyökkäyspeliin. Muutenkin meidän peli ja pallo liikkui nyt nopeammin. Ja kun toisella puoliajalla syntyi sitten tilaa vähän enemmän, niin käytettiin se tila kyllä heti hyvin hyödyksi ja ratkaistiin peli, Kautonen sanoi.

Lisää Kautosen kommentteja alla olevalla SJK TV:n videolla.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Dani Hatakka, Ville Tikkanen, Jarkko Hurme, Jordan Mustoe, Mehmet Hetemaj, Anders Bååth, Obed Malolo, Matti Klinga (46’ Emile Paul Tendeng), Jesse Sarajärvi (79’ Richard Dorman), Aristote Mboma (66’ Vahid Hambo)