Tärkeä voitto SJK:lle Jyväskylässä

16.7.2017

Aristote Mboma ja uusi hyökkääjä Sergi Arimany olivat SJK:n sankareita, kun Kerho haki voiton Jyväskylästä. SJK meni johtoon ottelussa nopeasti ja olisi voinut lisätä johtoaan moneen kertaan ensimmäisellä puoliajalla. Toisen puoliajan alussa Mbomalle tarjoutui paikka läpiajostakin lisätä johtoa, mutta kotijoukkue kesti Vaajakosken kentällä. Lopulta debyyttiottelun SJK:ssa vaihdosta aloittanut hyökkääjä Sergi Arimany, leikkasi sisään vasemmalta ja tykitti pallon voimalla takayläkulmaan. Ennen Sergin maalia, oli JJK saanut pelistä hieman otetta ja sai pallon kertaalleen ylärimaankin. Toisaalta myös toisessa päässä oli lilsämaalit lähellä. SJK:lle voitto oli erittäin tärkeä jo itseluottamuksenkin kannalta ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Seuraava ottelu pelataan ensi sunnuntaina Rovaniemellä, kun SJK matkustaa RoPS:n vieraaksi. Kotona SJK pelaa heinäkuun lopussa 31. päivä maanantaina, kun KuPS tulee OmaSp Stadionille. Ottelun ennakkoliput ovat jo myynnissä SJK:n verkkokaupassa.

JJK - SJK 0-2 (0-1)
0-1 5 min Aristote Mboma
0-2 84 min Sergi Arimany

 

SJK aloitti ottelun räväkästi ja siirtyi johtoon jo viidennellä minuutilla. Jarkko Hurmeen pitkä syöttö tavoitti Aristote Mboman. ”Totti” pääsi laukomaan, mutta JJK-vahti Teppo Marttinen torjui. JJK:n puolustus pääsi paluupalloon ensimmäisenä, mutta purku epäonnistui ja tuli suoraan Mbomalle. Ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa loukkaantumisensa jälkeen ollut Totti viimeisteli hallitusti ottelun avausmaalin.
SJK sai luotua hyviä maalipaikkoja ensimmäisellä puoliajalla. Mehmet Hetemaj pääsi laukomaan boksissa vapaasti reilun vartin kohdalla, mutta veto suuntautui Marttista päin
JJK:lla oli avauspuolikkaalla muutama puolittainen tilaisuus tasoitusmaaliin. Vajaan puolen tunnin kohdalla Gael Etock pääsi ohjaamaan boksissa, mutta vaikeasta asennosta lähtenyt yritys meni yli maalin.
Hetkeä myöhemmin Billy Ions nousi hyvin vasemmalta laidalta, ja laukoi, mutta veto meni hieman ohi takatolpasta
Erfan Zeneli pääsi muutaman kerran kokeilemaan kaukovetonsa tehokkuutta noin 20 metristä. Vapaapotku meni ohi maalin, ja toisen yrityksen Marttinen nappasi hyppysiinsä.
SJK loi toisen puoliajan alussa Erfan Zenelin kulmapotkuista muutaman erinomaisen maalipaikan. Ensimmäisen Zeneli pelasi lyhyenä Matti Klingalle boksiin. Klinga pääsi kääntymään, ja keskitti Billy Ionsille, jonka pusku meni kuitenkin yli maalin. Seuraava kulmapotku tuli Mehmet Hetemaj’n päähän, mutta Teppo Marttinen teki upean reaktiotorjunnan.
48. minuutilla Tomas Hradecky pääsi JJK:n syöttöön väliin ja pääsi purkamaan pallon keskikentälle. Se toimi samalla hyvänä läpisyöttönä Aristote Mbomalle, jonka vedon Marttinen pystyi torjumaan.
Sergi Arimany teki debyyttinsä SJK-paidassa, kun hän tuli Aristote Mboman tilalle 61. minuutilla.
JJK pystyi luomaan muutaman vaarallisen maalipaikan, ja SJK:n puolustus oli ongelmissa. Mikko Manninen keskitti oikealta laidalta, Saku Leppänen jatkoi maalin edestä, ja Mihkel Aksalu venyi upeaan torjuntaan. Hetkeä myöhemmin kotijoukkue kolisutteli ylärimaakin, mutta lopulta SJK sai huokaista helpotuksesta
SJK:n maali oli erittäin lähellä 80. minuutilla. Pallosta taisteltiin boksissa kauan ja lopulta Matti Klinga pääsi yrittämään lähietäisyydeltä, mutta jotenkin Marttinen ehti jälleen väliin.
Ottelun ratkaisu nähtiin 84. minuutilla. Ensimmäistä otteluaan SJK:ssa pelannut Sergi Arimany sai pallon vasempaan laitaan. Hän eteni boksiin ja laukoi yllättävän ja upean vedon takayläkulmaan. Eurogoal.
SJK:Mihkel Aksalu MV, Marc Vales, Timo Tahvanainen, Billy Ions, Tomas Hradecky, Matti Klinga (82’ Obed Malolo), Jarkko Hurme, Diego Bardanca, Aristote Mboma (61’ Sergi Arimany), Mehmet Hetemaj ja Erfan Zeneli (82’ Jesse Sarajärvi).

Alkuun