123 456 7890

Tärkeät pinnat A-junnuille
SJK – TPS 3-1 (1-0)
37 min 1-0 Henri Huilla
54 min 2-0 Akseli Metsä-Ketelä
63 min 2-1 Tomas Hradecky
81 min 3-1 Sami Viljanen

Seinäjoen Jalkapallokerhon A-juniorit ottivat kerrassaan tärkeät pisteet SM-karsintasarjan ottelussa Turun Palloseuraa vastaan. Joukkueet olivat ennen ottelua peräkkäin talukossa turkulaisten vaanittua pisteen päässä Kerhosta.

Ottelun ensimmäisten kymmenen minuutin aikana myötätuuleen pelannut TPS sai luotua kolme maalipaikkaa, joista se ei kuitenkaan onnistunut viimeistelemään. Myös toisessa päässä Kerholla oli yksi paikka iskeä kamppailuun avausmaali, mutta sitä jouduttiin odottamaan aina ensimmäisen puoliajan 37. minuutille saakka.

Silloin Kerho sai kulmurin, jonka kippari Miika Korpela lähetti takatolpalle, missä toppari Henri Huilla majaili ja näin “Hepe” pääsi laukomaan pallon verkkoon tehden kauden toisen maalinsa.

Tauon jälkeen kotijoukkue sai otettan peliin Jesse Sarajärven tultua tauolta mukaan. Laitaan tullut Jesse oli erittäin vaarallinen ja rakensi upean paikan Akseli Metsä-Ketelälle, joka sai tykittää koko sydämensä kyllyydestä pallon verkkoon ohi hyvän matsin pelanneen Otso Virtasen.

Vain kaksi minuuttia myöhemmin nähtiin täysin identtinen tilanne, jossa Jesse Sarajärvi nousi jälleen laidaltaan päätyyn saakka tarjoillen “Akulle” pallon ihan samaan kohtaan. Nyt tykitys osui kimmokkeena ylärimaan, mutta ensimmäisenä haaskalla oli Teemu Penninkangas, jonka laukauksen maalivahti Virtanen pelasti jaloillaan pitäen TPS:n vielä pelissä mukana.

Nuo Virtasen pelastukset antoivat turkulaisille mahdollisuuden taistella edelleen ottelun voitosta ja pisteistä. Toiveita nostatti Tomas Hradecky, joka laukoi kavennuksen 63. minuutilla tuoden vieraat maalin päähän.

Sami Viljanen sai käteensä avaimet kamppailun ratkaisemiseki noin 75. minuutilla päästyään nokikkain Otso Virtasen kanssa, mutta laukaus painui niukasti ohi maalin.

Toista kertaa Sami ei kuitenkaan enää erehtynyt moisesta paikasta. Jesse Sarajärvi tarjoili taas kerran pallon boxiin, missä sen taisteli haltuunsa Eetu Takala pudottaen pallon taaksepäin Sami Viljaselle, joka niittasi ratkaisevan 3-1 -maalin 81. minuutilla.

Vieraat jaksoivat kuitenkin edelleen hakea kavennusta, mutta kotijoukkueen alakerta kesti Kalle Taimin loukkaantumisesta huolimatta loppuun saakka.

Lauantain voitto oli joukkueelle elintärkeä. Sarjavakanssin varmistaminen syyskierroksen SM-sarjaan on nyt erittäin lähellä kun kaksi kierrosta on pelaamatta. FC Jazz lähtee joka tapauksessa sarjasta, mutta mielenkiintoisen kiharaksi menneet ottelutulokset pitävät hiukan jännitystä yllä kahteen viimeiseenkin otteluun.

TPS jäi nyt neljän pisteen päähän ja alapuolella ovat edelleen myös FC Haka, PK-35 ja KuPS.

Joillekin TPS:n pelaajille tappio tuntui olevan melko kova pala. Vaikka matsi hävitäänkin, kyllä silti sen verran pitää olla miestä, että käy edes kättelemässä vastustajat matsin jälkeen.

Ottelun tuomitsi Jouni Hietala yhdessä Ari Mäkelän ja Juuso Pitkärannan kanssa. Tänään ei voinut kuin ihailla kolmikon toimintaa.

SJK: Tuomas Karjanlahti, Eero Rantanen (63. Niko Nauholz), Kalle Taimi (87. Pekka Rousu), Henri Huilla, Joona Lautamaja, Veli-Pekka Pajula, Aleksi Ahde (46. Jesse Sarajärvi), Miika Korpela, Sami Viljanen (85. Erno Ruismäki), Akseli MEtsä-Ketelä (73. Eetu Takala), Teemu Penninkangas