Tasapeli tuloksena Kuopiosta

24.5.2017

 

SJK haki pisteen Kuopiosta 1-1 tasapelillä. Kauniissa kesäsäässä pelattu ottelu oli kuuma myös kentällä ja erotuomari Kalle Mäkisellä oli kova työ pitää ottelu rauhallisena. Varoitukset pelissä keräsi kovaa pelannut kotijoukkue ja SJK joutui tekemään kaikki vaihtonsa loukkaantumisten seurauksena. SJK meni Johannes Laaksosen maalilla johtoon jo ennenkuin vartti oli tullut täyteen. Erinomaisen syötön antoi Aristote Mboma. Paikkoja oli tehdä lisämaalejakin, mutta Otso Virtanen torjui mainiosti KuPS-maalissa. Lopulta kun pelattiin jo tuomarin antamaa lisäaikaa, onnistui KuPS harmittavasti tasoittamaan. Etukäteen piste olisi silti kenties kelvannut. Lisäpisteitä lähdetään metsästämään ensi lauantaina kotikentällä, kun Suomen mestari IFK Mariehamn tulee vieraaksi OmaSp Stadionille. Ottelu alkaa klo 18:00 ja ennakkoliput saat edullisimmin SJK:n verkkokaupasta.

KuPS - SJK 1-1 (0-1)

0-1 13 min Johannes Laaksonen
1-1 90+1 min Joni Mäkelä

SJK aloitti ottelun erittäin hyvin, eikä KuPS saanut omaa peliään käyntiin lainkaan. Kuudennella minuutilla Facundo Guichon ja Erfan Zeneli pelasivat hyvin yhteen, ja Facundo pääsi laukomaan, mutta laukaus suuntautui ohi maalin. SJK:lla oli ensimmäisen 10-minuuttisen aikana myös muutama erikoistilanne.
SJK:n johtomaali syntyi 13. minuutilla. Johannes Laaksonen ja Aristote Mboma ryöstivät pallon Reuben Gabrielilta. Mboma eteni boksiin asti, ja syötti Laaksoselle, joka sijoitti pallon varmasti maaliin.
KuPS sai kulmapotkun 24. minuutilla. Pallo jäi pomppimaan maalin edustalle, ja kuopiolaiset vaativat rangaistuspotkua käsivirheen takia, mutta seurauksena oli vain uusi kulmapotku. Tuosta kulmapotkusta SJK pääsi hyvään vastahyökkäykseen, kun Aristote Mboma pelasi uhrautuvasti ja blokkasi KuPS-pelaajan laukauksen. Vastahyökkäyksessä Facundo syötti Erfan Zenelin läpiajoon, mutta Urho Nissilä kaatoi hänet. Peli sai kuitenkin jatkua.
Mboman uhrautuva pelaaminen kääntyi lopulta ikäväksi loukkaantumiseksi. ”Totti” kannettiin kentältä paareilla pois ja hänen tilalleen tuli Billy Ions. Loukkaantumisesta johtuneen tauon jälkeen KuPS pääsi vähän paremmin peliin mukaan. Kymmenisen minuuttia ennen loppua Gbolahan Salami syötti boksiin Urho Nissilälle, jonka laukaus osui sivuverkkoon.
Sebastian Sorsa pääsi laukomaan boksissa toisen puoliajan alussa, mutta Mihkel Aksalu torjui helposti. Pian tämän jälkeen Gbolahan Salami rymisteli boksiin ja kaatui tai hänet kaadettiin, rangaistuspotkua ei kuitenkaan tullut.
SJK:lla oli muutama hyvä tilaisuus siirtyä johtoon noin 50 minuutin kohdalla. Ensin Erfan Zeneli keskitti takatolpalle Matti Klingalle, joka jatkoi keskelle Billy Ionsille. Ions pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta vaikeasta asennosta ja veto meni yli maalin. Vähän myöhemmin SJK sai vapaapotkun keskeltä vajaasta 20 metristä. Erfan Zeneli laukoi hyvin, mutta Otso Virtanen torjui tilanteen kulmapotkuksi.
Facundo Guichón ei varsinaisesti noussut kuopiolaisyleisön suosikiksi ottelun aikana. 55. Minuutilla uruguaylainen laukoi puolesta kentästä kudin, jonka Otso Virtanen pystyi vain vaivoin selvittämään kulmapotkuksi.
SJK:lle sateli huonoja uutisia loukkaantumisten muodossa. Ensimmäisellä puoliajalla loukkaantuneen Mboman lisäksi myös Johannes Laaksonen ja Dani Hatakka joutuivat jättämään kentän loukkaantumisten takia.
Loppua kohden paine SJK:n päädyssä kasvoi. KuPS nosti järkälemäisen Azubuike Egwuekwen hyökkäykseen, ja tavoitteli pitkillä palloilla Salamia ja Egwuekwea. SJK:lle avautui hyviä vastahyökkäysmahdollisuuksia, joissa maltti kuitenkin puuttui. Ensin Facundon ja Zenelin ajatukset menivät ristiin ja tilanne kuivui kasaan. Lisäajalla SJK pääsi ylivoimahyökkäykseen, mutta sekin hyökkäys päätyi KuPSin maalivahti Otso Virtaselle, kun Facundon syöttö ei tavoittanut Billy Ionsia.
Lopulta KuPS nousi kuin nousikin tasoihin lisäajalla. Egwuekwe pääsi jatkamaan oikealta laidalta tulleen keskityksen Joni Mäkelälle, joka laukoi lähietäisyydeltä pelin 1-1:een.
SJK: Mihkel Aksalu MV, Marc Vales, Dani Hatakka (72’ Diego Bardanca), Johannes Laaksonen (63’ Tomas Hradecky), Matti Klinga, Jarkko Hurme, Facundo, Chema Antón, Aristote Mboma (29’ Billy Ions), Mehmet Hetemaj ja Erfan Zeneli.

SJK:n seuraava ottelu on lauantaina 27.5. klo 18:00 OmaSp Stadionilla, kun IFK Mariehamn tulee vieraaksi. Ennakkoliput saat edullisimmin SJK:n verkkokaupasta. Ennakkoliput myös SJK Shopista.

Alkuun