123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho menetti täyden pistepotin Raatin Stadionilla kotijoukkue Oulun Palloseuran onnistuttua tasoittamaan pelin yliajalla. Miesylivoimalla yli puolet ottelusta pelannut SJK loi tukun loistavia paikkoja, mutta tehot ovat edelleen pahemman kerran kateissa.

OPS – SJK 1-1 (0-1)
12 min Luizao om.
91 min Luizao

Ottelu alkoi suht rauhallisissa merkeissä molempien joukkueiden hyökkäysten tyrehtyessä hyvissä ajoin ennen maalintekosektoria. Ote siirtyi kuitenkin hiljalleen Kerholle ja reilun 10 minuutin pelin jälkeen vierailijat siirtyivät hieman onnekkaastikin johtoon. Touko Tumanto nousi oikealta laidalta rangaistusalueen kulmille antamaan keskitystä, joka löysi tiensä verkon perukoille kotijoukkueen Luizaon jalasta.

Avausmaalin jälkeen vauhdin määräsi täysin SJK. 20. minuutilla Chris Cleaver pelasi näppärästi Toni Lehtisen nokikkain Juhani Koposen kanssa, mutta tällä kertaa maalitykin ruuti oli märkää laukauksen pysähtyessä maalivahdin jalkoihin. Vain muutama minuutti tästä oli Lehtisen vuoro alustaa avopaikka Tumannolle. Jälleen kerran pidemmän korren veti kuitenkin jalkatyöskentelyllään Koponen. Seuranneesta kulmasta pallo oli jo ylittää maaliviivan, mutta hyvin lämmitetty Koponen venyi vielä kerran.

OPS:n ensimmäinen oikea paikka avautui 37. minuutilla Kerhon puolustuksen arviointivirheestä, jonka johdosta Luizao karkasi läpiajoon. Veto leijaili kuitenkin Tomas Karikkeen vartioiman maalin ohi. Hetki tästä nähtiin melkoinen spektaakkeli ottelun päätuomari Tommi Grönmanin toimesta, joka loppujen lopuksi päättyi Matias Juntusen ulosajoon.

Tilanne alkoi Pekka Kainun rapattua Mikko Väänästä varoituksen arvoisesti Kerhon päädyssä. Pelin kuitenkin jatkuessa myös paria minuuttia aiemmin ensimmäisen keltaisensa saanut Juntunen ajeli surutta Daniel Caumoa keskiympyrässä. Grönman palaveerasi avustaviensa kanssa lähes viiden minuutin ajan ennen kuin oikea tuomio vihdoin löytyi ja Juntunen sai sikailustaan toisen keltaisen. Näin SJK pääsi pelaamaan koko toisen puoliajan miesylivoimalla.

Kerho aloitti jälkimmäisen kolmevarttisen rakentamalla vapaapotkusta vaarallisen tilanteen, jossa ensin Matti Lähitie pääsi kokeilemaan maalin kulmalta ja jälkitilanteesta paikka avautui vielä Lehtiselle. Koponen kuitenkin nollasi Lähitien yrityksen ja Lehtisen kantapääkikka suuntautui ohi maalin.

Syystä tai toisesta Kerhon liike taantui toisella jaksolla lähes kävelyvauhtiin ja OPS pääsi kymmenelläkin miehellä hätyyttelemään vierasjoukkueen maalia aina silloin tällöin. Ottelun henki oli aina viimeiselle kympille asti sitä, että Kerho rakenteli tuskastuttavan verkkaisesti peliä ja oululaiset yrittivät pitkillä palloilla iskeä takaisin. Richard Dorman ja Pat Phelan kuitenkin selvittivät kotijoukkueen vastaiskut pääsääntöisesti väljemmille vesille.

82. minuutilla nähtiin päivän isoin pummi, kun pallo kilahti Kerhon vaparin jälkeen ylärimasta vitosen sisään yksin unohtuneelle Patrik Lomskille. Lomskin kosketus pelivälineeseen ei kuitenkaan ollut aivan puhtaimmasta päästä ja hieman uskomattomastikin veto suuntautui tyhjänä ammottavan maalin yli. Vielä pari minuuttia ennen loppua Justin Moosella oli loistopaikka naulata peli pakettiin, mutta jenkin pusku päätyi aavistuksen vasemman tolpan väärälle puolelle.

Pelikellon raksuttaessa jo yliaikaa sai OPS vielä vapaapotkun oikealta laidalta. Kotijoukkue pelasi pallon maalille ja sieltä se vain jollain ilveellä jostain raosta livahti sisään. Miten se ikuinen klisee nyt taas menikään. Kun et itse tee niin kaveri kyllä tekee. Tasoituksen jälkeen Kerho ei enää ehtinyt värkkäilemään minkäänlaista tilannetta oululaisten maalille, joten jälleen kerran oli tyytyminen äärimmäisen turhauttavaan yhteen pisteeseen.

Veikkausraati palkitsi Richard Dormanin kolmella tähdellä, loistavan ottelun kotijoukkueen maalilla pelanneen Juhani Koposen kahdella sakaraisella ja laidalla rehkineen Touko Tumannon yhdellä kimaltelevalla.

Seuraavan kerran SJK on tulessa lauantaina 28.7. Rovaniemellä, jossa vastaan asettuu Ykköstä täydellisesti dominoiva RoPS. Kenties Lapista löytyy sellainen shamaani, joka kykenisi Kerhon tämänhetkisen takalukon aukaisemaan.

SJK: Tomas Karike, Mikko Väänänen, Matti Lähitie, Pat Phelan, Richard Dorman, Patrik Lomski, Jyri Hietaharju, Chris Cleaver, Touko Tumanto (75. Kim Palosaari), Toni Lehtinen, Daniel Caumo (61. Justin Moose)

Ottelukooste

Oulun Palloseuran kuvaama ottelukooste löytyy täältä.

Otteluennakko 18.7.2012

Media ja peli

Seinäjoen Jalkapallokerho on ollut viime aikoina otsikoissa niin valtakunnallisessa mediassa, kuin ihan paikallisessakin. Eniten puhetta on riittänyt stadionhankkeesta ja Seinäjoen jalkapallo-olosuhteista, mutta eräs paluun Seinäjoelle tekevä herrasmies sai aikaan myös valtaisan huomion.

90-luvun puolivälin paikkeilla SJK:n edeltäjän TP-Seinäjoen Kakkosesta suoraan Veikkausliigaan nostanut ja joukkueen paidassakin aikoinaan pelannut Keith “Keke” Armstrong tulee Kerhon organisaation avuksi. Nykyään pääosin TV-jalkapallokommenttaatorina ja Maajoukkueen valmennustiimissä vastustajien tarkkailijana ja analysoijana tunnettu Armstrong, on Suomen menestyneimpiä valmentajia viidellä Suomen Mestaruudellaan ja kolmella Suomen Cupin voitolla.

Pelaajanakin Keke ehti voittaa kultamitalin kolmesti, joten maan kansalaisuuden jo viime vuosituhannella saanut, alunperin englantilainen, Armstrong tuo Kerhoon aimo annoksen kokemusta ja näkemystä. Kerhossa Keith Armstrongin tehtävänä on analysoida koko seuran pelaajistoa, valmennusta ja toimintatapoja sekä konsultoida niistä seuraa ja sen valmennusjohtoa. Armstrong viettää lähiviikot seuraten niin SJK Junioreiden, Reservien kuin Edustuksenkin otteita peleissä ja harjoituksissa. Mahdollisesta jatkosta Kerhon palveluksessa neuvotellaan tämän tarkkailujakson jälkeen.

Tänä perjantaina SJK matkaa Ouluun, jossa se kohtaa paikallisen Palloseuran, eli OPS:n. Kerho majailee sarjassa kolmantena, pisteen FC Viikinkien takana ja jo 12 pistettä sarjaa dominoivan RoPS:n perässä. Edellisessä ottelussa Kerho jäi kotikentällä maalittomaan tasapeliin FC KooTeePeen kanssa perin hengettömän esityksen jälkeen, joten kolmea pistettä ja alkukauden virettä lähdetään metsästämään pohjoisesta sisukkaasti.

Oulussakin tehot kateissa

Oulun Palloseura on tuskaillut viime viikkoina SJK:n tapaan maalitehojen kanssa. Joukkueen valmentaja Luiz Antonio koittikin edellisessä pelissä FC Hämeenlinnaa vastaan herätellä joukkuetta pelin lopussa, heittämällä hyökkäykseen jopa kakkosmaalivahti Lauri Rönkön. Maalia ei syntynyt hänenkään toimesta ja niin myös OPS pelasi maalittoman ottelun viime viikonloppuna.

OPS on kärsinyt jonkun verran loukkaantumisista viime aikoina ja kun pelaajarinki on ennestään kapea, näkyy se joukkueen kuntopuntarissa. Edellisestä voitosta on vierähtänyt aikaa ja viidestä viime ottelusta OPS on kerännyt vain kaksi pistettä. Itse asiassa voitottomien taistojen putki on venynyt yhteensä jo seitsemän matsin mittaiseksi. Joukkueen viime otteluiden parhaana pelaajana voidaan silti pitää maalivahti Juhani Koposta, joka on antanut sinipaidoille mahdollisuuden vaikeinakin hetkinä.

OPS:n kausi alkoi mainiosti ja näytti siltä, että Miika Juntusen suojatit taistelevat jopa kärkisijoista. Touko-kesäkuun vaihteessa OPS napsi pisteet murskaluvuin Hämeenlinnasta ja piti nollilla niin PK-35 Vantaan kuin SJK:nkin. Kerholla onkin kalavelkoja maksettavana, sillä 30.5. pelattu ottelu Keskuskentällä päättyi vierasjoukkueen voittoon lukemin 0-2. Tuolloin vastaiskuista rokottivat OPS:n tilastokärjet, Jean Fridolin Nganbe Nganbe ja Marko Jakic.

Vahva nippu Ouluun

Kerhokin on viettänyt pari viime viikkoa ilman voittoa ja nyt kahden tasurin putkea lähdetään katkaisemaan muutamista poissaoloista huolimatta melko vahvalla kokoonpanolla.

Luis Fernandon pelikielto jatkuu vielä tämän pelin ja samasta syystä huilaa Kerhon pahapoika Aki Sipilä, jonka korttitili täyttyi jälleen viime ottelussa. Varmuudella sivussa ovat myös Tiitus Lehtinen, Jesse Jääskeläinen ja Sami Viljanen, joista jälkimmäisin on armeijan harmaissa. Jääskeläinen on lainalla FC YPA:n riveissä ja Lehtisellä on reisivamma.

Teemu Penninkangas harjoittelee jo joukkueen mukana, mutta pelikunto varmistuu vielä tämän viikon aikana. Pikkukolhujen takia epävarmoja ovat myös Mikko Ylihärsilä ja Ville Ylinen. Molempien kuntoa testataan vielä treeneissä ennen peliä.

Kokoonpanoon tekee paluun pelikiellon jälkeen maalitykki Toni Lehtinen ja lainalla olleet Timo Rauhala sekä maalivahti Tomas Karike. Kerho yritti lainata viime viikolla Kauhajoen Karhusta maalivahti Petri Välimäen, mutta koska siirtoikkuna Ykkösessä on tällä hetkellä kiinni, eikä Palloliitto myöntynyt erityislupaan, ei Välimäkeä voitu rekisteröidä Kerhon kokoonpanoon. Välimäki palasi täten takaisin Karhuun.

Kerhon nippu Ouluun valitaan seuraavasta ryhmästä: Tomas Karike, Tuomas Karjanlahti, Pat Phelan, Matti Lähitie, Richie Dorman, Mikko Väänänen, Timo Rauhala, Janne Hosio, Jyri Hietaharju, Chris Cleaver, Touko Tumanto, Patrik Lomski, Justin Moose, Kim Palosaari, Daniel Caumo ja Toni Lehtinen. Lisäksi mukana saattaa olla Teemu Penninkangas, Ville Ylinen ja Mikko Ylihärsilä.

Kerhon paras maalintekijä tällä kaudella on ollut Toni Lehtinen, joka on iskenyt jo seitsemästi. Kakkosena sisäisessä maalipörssissä pörrää Lehtisen kärkipari Daniel Caumo, joten nyt kun miehet saadaan jälleen yhdessä täysikuntoisina kentälle on maaleja toivon mukaan taas odotettavissa.

OPS – SJK Raatin Stadionilla Oulussa perjantaina 20.7. klo 18.30. Kloppien Twitter seuraa ottelun tapahtumia jälleen livenä.