123 456 7890

Tylyä kyytiä Virkiälle
SJK A – Virkiä 6-0 (1-0)
32 min 1-0 Saku Koskinen
47 min 2-0 Saku Koskinen
73 min 3-0 Jesse Jääskeläinen
78 min 4-0 Kalle Taimi
81 min 5-0 Saku Koskinen
90 min 6-0 Jarno Takamäki

Seinäjoen Jalkapallokerhon A-juniorit antoivat vielä viime kaudella Kakkosessa pelanneelle Lapuan Virkiälle oppitunnin jalkapallon pelaamisessa. Toki ensimmäisellä puoliajalla vieraat roikkuivat jollakin tavalla pelissä mukana, mutta ainoastaan numeroin valossa. Pelillisesti kotijoukkue vei vieraitaan 100-0.

Ensimmäisen tekopaikan kotijoukkue sai jo ottelun toisella minuutilla Ville Luomapuron päästyä nokikkain Raine Katteluksen kanssa. Tällä erää Kattelus vielä veti pidemmän korren torjuen muutenkin pari kertaa ihan kelvollisesti. Vastapainoksi Kattelus kyllä hörppäsi parikin maalia, mutta loput olivatkin sitten sellaisia, ettei hänellä ollut mitään sanottavaa niihin.

Kymmenen minuutin pelin jälkeen Teemu Penninkangas kajautti pystypuuhun ja maalia jouduttiinkin odottamaan yli puoli tuntia. Reilun puolen tunnin pelin jälkeen Saku Koskinen yllätti melko löysällä, muttatarkallavedolla Raine Katteluksen vieden isännät taukojohtoon.

Virkiän ottelun paras paikka osui Jussi Laapiolle kolmisen minuuttia ennen ennen avausmaalia, mutta Toni Koivusaari selvitti jalkatorjunnalla pallon kulmuriksi.

Heti toisen puoliajan aluksi Saku Koskinen tuplasi maalisaldonsa laukomalla pallon puolustajan kautta kimmokkeena ohi Raine Katteluksen ja sen jälkeen kotijoukkue meni täydellisesti vieraiden marjanpoimintamatkaa muistuttaneeseen kävelyyn mukaan. Ei Virkiä paikkoja kyennyt luomaan, eikä pelinrakentelusta ollut tietoakaan, mutta samaan vauhtiin sortui myös Kerho.

Viimeisen reilun vartin aikana kotijoukkue sai jälleen peliään kuosiin nöyryyttäen vieraitaan oikein olan takaa.

Ensin Jesse Jääskeläinen tykitti huikean vedon aivan yläkulmaan ja viitisen minuuttia myöhemmin tarjoili Kalle Taimi samanlaisen pommin. Eipä riittänyt sekään, vaan Saku Koskinen täydensi hattutenmppunsa leppoisalla pomppuvedolla ohi Katteluksen.

Vielä ottelun viimeisellä minuutilla Miika Korpela petasi Jarno Takamäelle avopaikan, josta “Jarski” kiitti sinetöimällä loppunumerot.

Jos jäi toinen Kolmosen joukkue, Ilmajoen Kisailijat, aiemmin Kerhon junnujen jalkoihin, aivan samoin kävi nyt Virkiälle. Molemmat Kolmosen porukat putosivat totaalisesti Esa Haanpään suojattien kyydistä otteluiden päätösjaksoilla.

Nähdyn perusteella Virkiän pelaaja-valmentajalla, Topias Tervasmäellä, on melkoinen työsarka omiensa kanssa. Toisaalta ei Kerhon A-junnujen tarvitse lainkaan häpeillä näiden Kolmosen joukkueiden kanssa. Peli oli paikoitellen hyvää ja koko ajan kontrollissa. Kokonaisuutena Virkiällä ei ottelussa ollut mitään mahdollisuuksi.

Kerhon alakerta pelasi läpi ottelun varmasti Niko Nauholzin ja Juho Pajulan johdettua puolustuksen keskustaa varmasti. Jos oikein etsii vieraista suurin piirtein puhtain paperein selvinnyttä pelaajaa, lienee se keskikentän keskellä pelannut, aiemmin TP-Seinäjoen A-junnujen kanssa SM-sarjassa pelannut Ilpo Tuulari.

SJK: Toni Koivusaari, Kalle Taimi, Niko Nauholz, Juho Pajula, Eero Rantanen, Ville Luomapuro, Jesse Jääskeläinen, Saku Koskinen, Miika Korpela, Teemu Penninkangas, Jarno Takamäki
Vaihdosta: Santtu Kimpimäki, Juuso Koskela