Valmistautuminen kauteen 2019 alkoi

3.12.2018

 

SJK aloitti harjoitukset ja SJK TV kävi jututtamassa suorituskyvyn osaston Mikko Kujalaa ja Joshua Bowenia. Uuden kauden ensimmäisissä harjoituksissa Wallsport Areenalla oli paikalla kaikki sopimuspelaajat ja muutama akatemian pelaaja. 

SJK:n uuden fysiikan ja suorituskyvyn osaston johtajana aloitti Mikko Kujala, ja osaston rakentamisessa konsultoiva Joshua Bowen. SJK TV otti kaksikon haastatteluun ja juttua tuli Kujalan vuosista Iranin maajoukkueessa, jossa hän oli entisen Real Madridin ja Portugalin päävalmentajan sekä Manchester Unitedin apuvalmentaja Carlos Queirozin alaisuudessa fysiikkavalmentajana neljän ja puolen vuoden ajan. Aikaan mahtui kahdet MM-kisat ja Aasian mestaruuskilpailut. Kujalan kanssa uutta suorituskyvyn osastoa aloittaa rakentamaan englantilainen Joshua Bowen, joka on työskennellyt Valioliigassa West Hamin fysiikkavalmentajana, entisen Englannin maajoukkuemanageri Sam Allardycen alaisuudessa sekä Stoke Cityn urheilutieteen osastosssa. 

Kujala ja Bowen ovat valmistautuneet pestiinsä huolella ja ennen tämän kauden ensimmäisiä harjoituksia he vierailivat muun muassa Walesin maajoukkueen päävalmentajan Ryan Giggsin ja Walesin suorituskykyvastaavan roolissa toimivan Tony Strudwickin luona. Strudwick on toiminut myös fysiikkavalmennuksen kehittäjänä Manchester Unitedissa. SJK:n kaksikko pääsi Englannin reissullaan tutustumaan myös Valioliigaseura Brighton FC:n huippulaatuiseen ja uuteen harjoituskeskukseen, missä heitä isännöi seuran edustusjoukkueen fysiikkavalmentaja Tom Barnden. Katso SJK TV:n haastattelut alta.

SJK jatkaa joulukuussa harjoituksia 21. päivään saakka, ja kohtaa siilloin harjoitusottelussa FF Jaron Wallsport Areenalla. Sen jälkeen joukkue jää joulutauolle ja palaa tammikuun 4. päivänä, jatkaen valmistautumista kauteen. Suomen Cup alkaa tammikuun lopulla SJK - VPS -ottelulla. Löydät SJK:n otteluohjelman tästä linkistä. Kaikkiin kotiotteluihin pääsee kauden 2019 kausikortilla, jotka ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa sekä arkisin klo 9-16 SJK Shopissa.

Alkuun