Veikkausliiga käyntiin tasapelillä

5.4.2017

OmaSp Stadion pysyy SJK:n voittamattomana linnakkeena, kun SJK tasasi pisteet FC Lahden kanssa 1-1 -tuloksella Veikkausliigan avausottelussa. Ensimmäisellä jaksolla SJK oli hienokseltaan hallitsevampi ja sai maalipaikkojakin, mutta tauolle mentiin maalittomassa tilanteessa. Toisella jaksolla SJK rikkoi kuparisen Billy Ionsin rangaistuspotkulla, mutta Lahti tasoitti kulmatilanteesta. SJK sai vielä pallon kertaalleen Lahden verkkoon, mutta avustavalla oli tilanteessa lippu ylhäällä ja 1-1 jäi ottelun loppuluvuiksi. SJK:n Veikkausliigakausi jatkuu heti ensi lauantaina Pohjanmaan Derbyllä Vaasan Elisa Stadionilla. VPS - SJK potkaistaan käyntiin lauantaina klo 16.00 ja peliin järjestetään Seinäjoelta bussikuljetukset, jotka ovat jo myynnissä Härmän Liikenteen sivuilla. Lisäksi SJK Kannattajat voivat ostaa liput päätykatsomoon edulliseen hintaan VPS:n verkkokaupasta omasta linkistään.

SJK - FC Lahti 1-1 (0-0)
1-0 72 min Billy Ions
1-1 82 min Marko Simonovski

SJK hallitsi ottelun alkua, eikä FC Lahti päässyt peliin yhtään mukaan. Hiljalleen vierasjoukkue tuli peliin mukaan ja 16. minuutilla Loorents Hertsi veti vaarallisesti ja Mihkel Aksalu pystyi torjumaan vain vaivoin. Pian tämän jälkeen Johannes Laaksonen nousi komeasti boksiin, mutta Lahden puolustus pystyi blokkaamaan.
FC Lahti oli lähellä mennä johtoon 22. Minuutilla, kun Hendrik Helmke pääsi laukomaan boksin rajalta. Vaarallisen näköinen laukaus kuitenkin kilpistyi Santeri Hostikkaan.
27. minuutilla Timo Tahvanainen keskitti pitkän hallintajakson jälkeen vasemmalta laidalta Facundo Guichonille, mutta seurauksena oli vain kulmapotku. Pari minuuttia myöhemmin Lahden Loorents Hertsi oli jälleen SJK-puolustuksen riesana, mutta hänen laukauksensa meni hieman ohi takatolpasta.
Viitisen minuuttia ennen taukoa Timo Tahvanainen keskitti vasemmalta laidalta boksiin Billy Ionsille, joka jatkoi pallon Facundolle hyvään paikkaan. Uruguaylaistaiturin veto meni kuitenkin ohi maalin.
55. minuutilla Hendrik Helmke syötti Mikko Kuninkaalle, jonka hyvä laukaus meni vain hieman ohi maalin.
Anatole Abang teki ensiesiintymisensä SJK-paidassa, kun hän korvasi Aristote Mboman 63. minuutilla. 70. minuutilla Mihkel Aksalu avasi pitkän pallon Abangille, joka jatkoi sen päällään Matti Klingalle. Klinga syötti Billy Ionsille, joka eteni boksiin ja lähti haastamaan Kalle Taimia. Taimi joutui rikkomaan ja pallo vietiin pilkulle. Billy Ions laukoi ohi maalin, mutta rangaistuspotku uusittiin, sillä lahtelaispuolustaja oli ehtinyt reilusti boksin sisään ennen kuin veto lähti. Toisella yrittämällä Ions onnistui ja vei kotijoukkueen 1-0-johtoon.
Noin vartti ennen loppua Lahti rakenteli hyvän hyökkäyksen, jonka päätteeksi Loorents Hertsi keskitti oikealta laidalta maalille Hendrik Helmkelle, jonka jatko karkasi yli maalin.
Myös toinen tuore SJK-hankinta teki debyyttinsä kultamustassa. Chema Anton tuli 79. minuutilla Facundon tilalle.
SJK:lla oli erinomainen paikka siirtyä kahden maalin johtoon kymmenisen minuuttia ennen loppua, kun Johannes Laaksonen nousi komeasti vasemmalta laidalta ja syötti keskustaan Tomas Hradeckylle, jonka laukaus suuntautui kuitenkin päin Aleksandr Vasiutinia
FC Lahti tasoitti pelin 82. minuutilla. Hendrik Helmken kulmapotku tavoitti Igor Jovanovicin, joka jatkoi pallon Marko Simonovskille, eikä makedonialaiskärki erehtynyt.
SJK sai pallon maaliin ottelun loppuhetkillä, mutta tilanne oli paitsio. Elias Ahde tuli kentälle Billy Ionsin tilalle, ja teki samalla Veikkausliigadebyyttinsä. Myös Lahti oli lähellä maalia lopussa hieman hämmentävässä tilanteessa. Aleksi Paananen keskitti vasemmalta ja pallo meinasi lipsahtaa takakulmaan, mutta kolahti SJK:n onneksi vain tolppaan.
FC Lahti oli SJK:lle jälleen kerran vaikea vastus. Molemmilla joukkueilla oli avaimet voittoon, eikä 1-1-tasapeliä voi kovin isona vääryytenä pitää.

- Tulos ei tyydytä. Kun pelataan kotikentällä, nämä pelit pitäisi voittaa. Meillä oli tarpeeksi maalipaikkoja voittoon. Kauden avauspeli on aina vaikea. Vähän ehkä ylimääräistä latautumista, mikä näkyi esimerkiksi syötöissä. Ensimmäisellä puoliajalla olisi jo pitänyt tehdä maali ja päästä niskan päälle. Lauantaina on taas uusi mahdollisuus ja yritys. Ja nyt keskitymme siihen, sanoi SJK:n päävalmentaja Sixten Boström
- Meillä oli nouseva trendi. Ensimmäisen 10 minuutin aikana ei päästy yhtään peliin mukaan. Hiljalleen päästiin peliin mukaan. Ja toisen puoliajan loppu oli ihan meidän. Mielestäni vähintäänkin ansaittu tasuri. Maalin jälkeen joukkue ei lannistunut millään tavalla, vaan laittoi lisää pökköä pesään. Maaleja tekemään hankittu Simonovski onnistui heti. Odotan tältä joukkueelta paljon. Meitä on ennustettu alakertaan, emme me sinne mielestäni kuulu. Meillä on hyvä joukkue, kaikki vaihdostakin tulleet onnistuivat, sanoi FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

 SJK: Mihkel Aksalu, Richie Dorman, Dani Hatakka, Diego Bardanca, Timo Tahvanainen, Johannes Laaksonen, Tomas Hradecky, Matti Klinga, Aristote Mboma (63' Anatolé Abang), Facundo Guichón (79' Chema Antón) ja Billy Ions (89' Elias Ahde).

SJK kohtaa lauantaina 8.4. klo 16:00 VPS:n Vaasan Elisa Stadionilla. Otteluun järjestetään bussikuljetukset Seinäjoelta ja SJK Kannattajat voivat ostaa edulliset liput päätykatsomoon.

Kuvia ottelusta löytyy SJK:n Facebook sivuilta, tästä linkistä.Alkuun