123 456 7890

SJK nousi 2-2 tasapeliin kotihallissaan pelaamassaan vierasottelussa KuPS:a vastaan. SJK aloitti maalinteon ensimmäisellä puoliajalla ja näytti menevän menojaan, kunnes erotuomari Jani Laaksonen näki SJK-pelaajan pelanneen palloa kädellään. Pallo pilkulle ja KuPS tasoitti ottelun. Vain vähän myöhemmin, erotuomari Laaksonen osoitti jälleen kohti pilkkua, melko harmittoman näköisessä tilanteessa. KuPS johtoon toisella rangaistuspotkulla. SJK ei kuitenkaan luovuttanut, vaan nousi tasapeliin ottelun loppuhetkillä. 17-vuotias Jere Streng teki jo kolmannen maalinsa Suomen Cupin karsinnoissa ja nousi näin maalipörssin kärkeen. Jatkopaikan suhteen toivo ei ole vielä menetetty, sillä SJK pelaa vielä kaksi ottelua ja niistä voitoilla jatkopaikka varsinaiseen Suomen Cupiin olisi selvä. Seuraava ottelu on jo ensi lauantaina 16.2. kun RoPS saapuu Wallsport Areenalle omaan kotiotteluunsa. SJK on siis taas vierasjoukkue kotihallissaan, mutta vastaa ottelun kaikista järjestelyistä. Ennakkoliput myynnissä SJK Shopissa ja SJK:n verkkokaupassa.

KuPS – SJK 2-2 (0-1)
0-1 15 min Denys Oliinyk
1-1 61 min Rasmus Karjalainen rp.
2-1 68 min Lucas Rangel rp.
2-2 88 min Jere Streng

KuPS hallitsi aivan ottelun alkua luomatta kuitenkaan varsinaisia maalipaikkoja. SJK ei meinannut ensimmäisten minuuttien aikana saada pallollista peliään kulkemaan, mutta pääsi varsin nopeasti peliin mukaan, ja oli kuskin paikalla ensimmäisen puoliajan aikana. Ottelun avausmaali nähtiin vartin pelin jälkeen. Sergei Eremenko sai pallon keskiympyrässä, ja antoi erinomaisen syötön boksiin Denys Oliinykille, joka laukoi pallon maaliin.

SJK oli lähellä toista maalia, kun Daniel Håkans harhautteli tiensä hyvään vetopaikkaan, mutta Otso Virtanen pystyi torjumaan tilanteen kulmapotkuksi. Boris Kadio pääsi puskemaan kulmapotkutilanteessa, mutta Virtanen koppasi pallon helposti.

Reilun 20 minuutin pelin jälkeen Mehmet Hetemaj antoi pitkän syötön Jere Strengille, joka tiputti pallon viereen Denys Ollinykille. KuPS-puolustus pääsi kuitenkin sen verran väliin, ettei Oliinyk päässyt kunnolla palloon.

KuPS:n maalipaikat olivat vähissä ensimmäisellä puoliajalla. Puolen tunnin kohdalla Tabi Manga pääsi puskemaan kulmapotkusta, mutta pusku suuntautui yli maalin.

Hyvän ottelun pelannut Daniel Håkans vei Veikkausliigan ehdottomaan tähtikaartiin kuuluvaa Luis Carlos Murilloa parissa tilanteessa varsin näyttävästi, ja kolumbialaispuolustaja otettiinkin tauolla vaihtoon.

Toiselle puoliajalle KuPS tuli selvästi paremmalla otteella. Peli oli silti varsin hyvin SJK:n hallussa 60. minuutille saakka. KuPS sai rangaistuspotkun tunnin kohdalla Boris Kadion käsivirheen takia. Rasmus Karjalainen laukoi pilkun maaliin ja tasoitti pelin.

SJK oli lähellä siirtyä takaisin johtoon pian maalin jälkeen. Sergei Eremenkon kulmapotku jäi pyörimään maalille, mutta KuPSin puolustus pystyi purkamaan. Hetkeä myöhemmin Joonas Sundman keskitti vasemmalta laidalta, ja Otso Virtanen sylki pallon eteensä Jere Strengille, mutta hänen laukauksensa epäonnistui ja pallo lensi yli maalin.

67. minuutilla KuPS:lle tuomittiin hieman heppoisen näköinen rangaistuspotku, kun Dani Hatakka kaatoi Ats Purjen maalin edustalla. Lucas Rangel laukoi pallon pilkulta maaliin, ja vei KuPS:n johtoon. Jesse Öst oli hyvän mukana molemmissa pilkuissa, mutta vedot menivät niin kulmiin, ettei Öst niihin ylettynyt.

SJK ei lannistunut takaiskuista, vaan pystyi luomaan hyviä hyökkäyksiä. Viimeisissä ratkaisuissa oli ideaa, mutta laatu jäi jatkuvasti hieman heikoksi. Kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua SJK nousi tasoihin. Lopussa kentälle tullut Joona Lautamaja pelasi erinomaisesti oikeassa laidassa, ja jatkoi pallon vauhtiin Jesse Sarajärvelle. Sarajärven keskitys oli erinomainen, ja Jere Streng viimeisteli hyökkäyksen laukomalla pallon maaliin. Streng on osunut kaikissa kolmessa Suomen cupin ottelussa.

Vauhdikas peli, aika fyysinen peli ja aika sekavaakin peliä, mikä on tyypillistä tähän vuodenaikaan nähden. Meillä hyvä tai parempi toinen jakso, niinkuin se on ollut nyt oikeastaan koko tämän Suomen Cupin. Eka jakso ihmetellään ja toinen jakso menee sitten paremmin. Tasapeli oikeastaan semmoinen minimitulos. Olisi ollut kiva voittaa, mutta vielä tehdään niin paljon vääriä asioita, että ei vaan ansaita voittaa. Joten ehkä se oli oikeutettu tulos tilanteisiin nähden. Ehkä SJK:lla oli jopa vähän enemmän tilanteita. Ihan tyytyväinen tasapeliin, mutta meidän pitää paljon petrata vielä, sanoi KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara ottelun jälkeen.

Rankuista en osaa mitään sanoa. Olen tietenkin tyytyväinen, että pallo viedään pilkulle. Toista en nähnyt. Ensimmäisessä näin, että käsivirhettä tuomari näytti. Itse olen 50 metrin päässä, että en osaa sanoa siitä kulmasta. Toisesta en pysty sanoa, että oliko se kuinka iso tai pieni virhe, mutta vaikea sanoa. Me olemme tyytyväisiä ja varmasti SJK olisi ottanut sen vastaan, jos he olisivat saaneet samanlaisen En minä niistä sen enempää osaa sanoa, kommentoi Honkavaara KuPS:n saamia rangaistuspotkuja.

Mielestäni se oli hyvä peli meiltä. Erityisesti ensimmäinen puoliaika. Tiesimme, että toisella puoliajalla he tulevat vähän suoraviivaisemmalla pelityylillä. Sitten tuli kaksi rangaistuspotkua, harmitteli SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko ottelun jälkeen.

Mutta, kuten sanoin, olen tyytyväinen meidän esitykseen. Jere Streng teki jälleen maalin, ja se on juuri sitä mitä hyökkääjältä odotetaan. Denys teki viimein maalin ja se oli komea. Juuri sellainen kombinaatio, mitä olemme harjoitelleet. Muutenkin saimme heidän puolustusta moneen kertaan auki. Mielestäni pelimme näyttää koko ajan paremmalta. Sergei sai nyt täydet minuutit ja alkaa päästä kuntoon. Mosa palaa seuraavaan peliin. Siinä mielessä olemme mielestäni hyvässä aikataulussa, sillä on kuitenkin vasta helmikuun ensimmäinen viikko takana. Pelaajat näyttävät hyvältä ja meillä on hyvää kilpailua pelipaikoista. Se että joku ei pelaa juuri tänään, ei tarkoita, etteikö hän pelaisi seuraavassa ottelussa tai sitä seuraavassa. Siksi minulla on kokonaisuutena positiivinen kuva tällä hetkellä, Eremenko jatkoi.

En halua kommentoida erotuomareita. Heillä on oma työnsä. Meidän pitää vaan pelata otteluissa paremmin, ja tehdä enemmän maaleja, jotta voimme voittaa. Ja me jatkamme työtä sen parissa. Tänään emme antaneet vastahyökkäyksiä, kuten aiemmissa otteluissa. Syöttömme olivat tarkempia ja pelasimme tarkemmin. En ole ihan täysin tyytyväinen kaikissa hetkissä meidän pallokosketuksiin tai kaikkiin syöttöihin. Olimme kuitenkin vähän parempia ja nopeampia kuin aiemmissa peleissä, kertoi Eremenko.

Me uskomme siihen mitä me teemme. Pelaajiakin on vielä tulossa mukaan ja tiedän että me kehitymme edelleen, Eremenko päätti.

SJK: Jesse Öst MV, Joel Mero, Dani Hatakka (84’ Joona Lautamaja), Boris Kadio, Joonas Sundman, Jude Arthur (81’ Oskar Pihlaja), Mehmet Hetemaj (69’ Maximo Tolonen), Sergei Eremenko, Denys Oliinyk, Daniel Håkans (69’ Jesse Sarajärvi) ja Jere Streng.

SJK:n seuraava ottelu Suomen Cupin karsintalohkossa on RoPS:a vastaan. RoPS saapuu KuPS:n tavoin pelaamaan kotiottelunsa Seinäjoelle. SJK hoitaa ottelun järjestelyt, myy liput ja maksaa RoPS:n kulut ottelun pääsylipputuloista. Siksi kausikortit eivät käy otteluun. Ennakkoliput myynnissä arkisin klo 9-16 SJK Shopissa OmaSp Stadionilla ja kaikkina vuorokauden aikoina SJK:n verkkokaupassa

Kuvia ottelusta SJK:n Facebook sivuilla.