123 456 7890

Viime sekunnit Kerhon turma
SJK – Norrvalla FF 2-3 (1-1)

06 min 0-1 Andrei Shirobokov
23 min 1-1 Henri Saranpää
63 min 1-2 Thomas Johansson
77 min 2-2 Henri Saranpää
92 min 2-3 Andrei Shirobokov

Otteluiden viimeiset minuutit ja tällä kertaa jopa sekunnit, ovat osoittautuneet Seinäjoen Jalkapallokerholle Kakkosen Lohko C:n kamppailuissa kalliiksi. Nyt iski Keskuskentällä vierailevan Norrvalla FF:n Andrei Shirobokov joukkueelleen voittomaalin kun pelissä käytiin jo ottelun 92. peliminuuttia. Aivan liian usein on tällä kaudella peli hävitty tai menetetty tasapeliksi juuri näillä kriittisillä hetkillä.

Oli todella ironista, että vieraileva Norrvalla FF sai ottelusta paljon enemmän kuin ansaitsi. Se ei suinkaan tarkoita, etteikö joukkue olisi hyvä ja pelaisi taktisesti kypsää peliä. Kolmesta tekopaikastaan vieraat hyödynsivät jokaisen siinä missä Kerho tuhlasi taas kerran tukun paikkoja.

Täysin kotimaisin voimin pelaava Kerho on myös saanut kokea ulkomaalaispelaajien terävyyden, sillä ei ollut ihan ensimmäinen kerta kun ratkaisijan kotimaa on joku muu kuin Suomi. Kuten monet muutkin Lohko C:n joukkueet, myös vöyriläinen Norrvalla FF uskoo kolmen ulkomaanavun käyttöön. Siinä ei sinällään ole tietenkään mitään pahaa, sillä pieneltä paikkakunnalta olevana seurana NFF on pakotettu tällaiseen ratkaisuun. Kuitenkin tässä kohtaa voi todeta, ettei NFF ole mikään ns. ulkomaanapujen väärinkäyttäjä, sillä seura tekee erinomaista juniorityötä toisin kuin monet muut.

Ottelu alkoi kotijoukkueen kannalta mahdollisimman huonosti, sillä vieraat rokottivat heti ensimmäisestä hyökkäyksestään Andrei Shirobokovin ehdittyä mainiosti toppareiden väliin pelattuun pistopalloon. Vastaan tullut maalivahti Jyri Nieminen ei tilanteelle voinut mitään, vaan Shirobokov kiersi hänet ja sijoitti pallon varmasti verkkoon jo ottelun kuudennella minuutilla.

Kupletin juoni oli samanlainen kuin niin usein tällä kaudella Kerhon otteluissa. Kotijoukkue hallitsi peliä täysin, muttei kyennyt käyttämään hallintaansa maalien muodossa edukseen. Jo ennen tasoitusta paikkoja oli viimeistelyyn yllin kyllin. Tasoitus syntyi kuitenkin 23. minuutin kohdalla, jolloin Tommi Haanpää ehti päätyrajalle pelattuun palloon, harhautti puolustajan ja nosti hienosti rangaistusalueen ristikulmaan, jonne oli Henri Saranpää unohdettu täysin yksin. “Hönö” otti pallon haltuun ja laukoi komean vedon aivan etuyläristikosta sisään tasoittaen ottelun.

Vaikka peli oli edelleen kotijoukkueen hallussa jatkossakin, ei ensimmäisellä puoliajalla enempää osumia nähty. Myös toisen puoliajan alku mentiin täydellisesti isäntien dominoidessa peliä. Silti vieraat rokottivat taas ensimmäisestä tekopaikastaan Markus Enlundin syötettyä Thomas Johanssonin aivan vapaaksi viiden metrin viivalle, josta Johansson ei todellakaan voinut erehtyä. Tilanteessa toppareista Tiitus Lehtinen konttasi pilkun kohdalla liukastuttuaan ja näin Johansson oli aivan yksin luukulla.

Tuon maalin jälkeen Kerho tuli taas vahvasti. Tasoitusta jouduttiin kuitenkin odottamaan 77. minuutille saakka, jolloin Tommi Haanpää järjesti Marko Hutulle oivallisen tekopaikan. Vieraiden maalissa Matis Kullbäck torjui kuitenkin “Maken” laukauksen, mutta pallo tuli takaisin Hutulle, joka löysi syötöllään Henri Saranpään takatolpan tuntumasta ja tuloksena oli toinen komea osuma “Hönölle”. Näin miehen maalisaldo tuplaantui kerralla kauden otteluissa. Tasoituksen jälkeen vaikutti vahvasti siltä, että Kerho kääntää pelin edukseen.

Pelikellon näytettyä jo 90 minuuttia pelatuksi oli Kerholla kulmuri, mutta siitä ei päästy iskemään. Sen sijaan vajaat kaksi minuuttia myöhemmin vaihdosta kentälle tullut nopea Robert Forss aiheutti Petri Hutulle painajaisia painelemalla ohi laidallaan. Lopulta Forss pääsi pelaamaan pallon sisään rangaistusalueelle kohti kuudentoista rajaa, jonne porhalsi paikalle jo yhden maalin viimeistellyt Andrei Shirobokov. Paikalla näytti olevan 4-5 mustapaitaa, mutta kaikki saattoivat vain katseellaan seurata, miten Shirobokov sijoitti pallon takakulmaan ohi Jyri Niemisen iskien kirvelevän voittomaalin Norrvallalle. Eipä ihme, että vierasjoukkue juhli kuin olisi mestaruuden voittanut.

Tappio tarkoitti sitä, että Kerho on edelleen mukana taistelussa putoamisesta sen sijaan, että joukkue olisi kyennyt kapuamaan lohkon keskikastiin. Pettymys oli esityksen jälkeen taatusti hirvittävä, sillä vierasjoukkue sai pelistä huomattavasti enemmän kuin pelillisillä ansioillaan olisi ansainnut.

Jotakin on taatusti pielessä, jos Kerho pystyy takomaan 13 ottelussa lähes 30 maalia, mutta silti häviää ottelut maalilla jatkuvasti. Tosin tämä oli päävalmentaja Jari Kujalalle ensimmäinen tappio kun takana on neljä ottelua. Silti samoihin helmasynteihin palattiin, joita oli alkukaudestakin nähtävissä.

Kerho kyllä yrittää nimenomaan pelata ja pitää pallon maassa, mutta aivan liian usein haetaan liian vaikeita syöttöjä pahoihin paikkoihin ja unohdetaan työnteko joukkuepuolustamisen suhteen. Pelkkää alakertaa on edelleen turha syyttää suuresta päästettyjen maalien määrästä, sillä monet vastustajien osumat ovat syntyneet juuri muualla tapahtuneiden virheiden seurauksena.

Arvovaltainen palkintoraati katsoi ottelun hahmoksi kaksi maalia viimeistelleen Andrei Shirobokovin ja palkitsi hänet kolmella Veikkaustähdellä. Kotijoukkueen molemmat maalit viimeistellyt Henri Saranpää kuittasi kaksi staraa ja Marko Huttu yhden sakaraisen.

Ensimmäistä kertaa Seinäjoella esiintynyt Ville Tiljander oli ihan asiallinen tuttavuus tuomarina. Uusi mies Kakkosen tasolla hakee tiettyjä juttuja vielä ja linja heilahtelee hieman, mutta kokonaisuutena esitys oli kelvollinen. Lappuja Tiljander joutui antamaan vieraiden Markus Enlundille ja Aleksandr Androschukille, sekä kotijoukkueesta Jani Asuintuvalle, Marko Hutulle ja Petri Hutulle. “Jankkerin” lappu tiesi pelikieltoa ensi viikon otteluun GBK:ta vastaan.

SJK: Jyri Nieminen, Johannes Saranpää, Petri Niemi, Tiitus Lehtinen, Petri Huttu (v), Henri Saranpää, Jukka-Pekka Salminen (29. Toni Kujala), Mikko Kärki (58. Juha Etelä-Aho), Jani Asuintupa (v, 75. Jukka Yli-Renko), Marko Huttu (v), Tommi Haanpää