123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho hävisi vuoden 2013 ensimmäisen harjoitusottelun niukasti Vaasan Palloseuralle lukemin 1-2. Wallsport Areenalla pelatussa kamppailussa kotijoukkueella oli etenkin jälkimmäisellä puoliskolla useita erinomaisia tilanteita tasoittaa ottelu, mutta vierailijoiden maalivahdit venyivät kerta toisensa jälkeen.

SJK – VPS 1-2 (0-1)
26 min 0-1 Asmiou Ayewa
48 min 0-2 Pierre-Rudolf Myard
50 min 1-2 Stanislav Goldberg

Ottelu alkoi varsin rauhallisesti eikä selviä maalipaikkoja syntynyt kummassakaan päässä vaikka Teemu Penninkangas ja Toni Lehtinen pääsivätkin puolittain kokeilemaan avauskympin aikana. VPS näytti osaamistaan ensimmäisen kerran 18. minuutilla, kun Jarno Parikka pääsi tälläämään voimalla. Kerhon maalissa esiintynyt nuori Tuomas Karjanlahti torjui kudin kuitenkin kulmaksi.

Illan ensimmäinen maali syntyi 26. minuutilla, kun vierailijoiden vahvasti vääntänyt testipelaaja Asmiou Ayewa pääsi puskemaan Tony Björkin antaman keskityspallon korkeana kaarena maalille. Karjanlahti ei togolaisen roikkuun saanut näppejään väliin, vaan joutui kaapimaan pelivälineen verkon perukoilta.

Viitisen minuuttia myöhemmin Kerho oli todella lähellä tasoitusta, kun Lehtinen petasi Penninkankaalle loistavan paikan maalin eteen. Pennin pusku leijaili kuitenkin hieman Suomen maajoukkuemaalivahti Henri Sillanpään vartioiman maalin yli. Kymmenen minuuttia tästä Johannes Laaksonen ja Timo Rauhala pelaavat jälleen oikealta laidalta pallon maalin edessä vartoneelle Penninkankaalle, joka tällää tällä kertaa jalalla pallon yläriman väärältä puolelta.

Jälkimmäinen puoliaika alkoi kotijoukkueen kannalta murheellisesti, kun Vepsun toinenkin testipelaaja onnistui maalinteossa. Pierre-Rudolf Myard sai kokeilla ensimmäisellä puolikkaalla kolme kertaa vapaapotkusta maalia, mutta vasta neljäs kerta toden sanoi eikä Karjanlahti ylettynyt kanadalaisen tarkkaan sijoitukseen.

SJK kuitenkin kuittasi välittömästi toisessa päässä, kun kotijoukkueen testipelaaja Stanislav Goldberg näytti miten tilanteet pelataan loppuun asti. Pallo näytti jo menevän päädystä yli, mutta niin vain virolainen kirmasi sen kiinni ja potkaisi pelivälineen tilanteeseen syöksyneen puolustajan jalasta maaliin ohi hölmistyneen Sillanpään.

Kavennuksen jälkeen kentällä ei enää ollut oikeastaan kuin yksi joukkue Kerhon vyöryttäessä peliä Vepsun maalille. Etenkin kotijoukkueen toinen virolainen testipelaaja Gert Kams aiheutti raitapaidoille suuria vaikeuksia oikealla laidalla tullen Mustafa Makista ohi välillä leikitellen. Paljon pekkaa pahemmaksi ei jäänyt Rauhalakaan vasemmalla laidalla, joka kirmasi vielä viime kaudella Kerhossa pelanneesta Patrik Lomskista ohi kerran jos toisenkin.

Puolikkaan paras paikka avautuikin Rauhalalle, joka taisteli itsensä puolittaiseen läpiajoon. Vierailijoiden maaliin vaihdettu Janne Henriksson torjui tilanteen kuitenkin tyylikkäästi jaloillaan. Kams keskitti oikealta laidalta Kim Palosaarelle parikin mainiota puskupaikkaa viimeisen puolen tunnin aikana, mutta kokkolalainen ei tällä kertaa onnistunut.

Ottelun kyseenalaisin tilanne nähtiin reilu viisi minuuttia ennen loppua Justin Moosen antaman vapaapotkun jälkeen. Palloon ehti ensimmäisenä jälleen aivan päätyviivalla Goldberg, joka tälläsi sen voimalla taaksepäin maalin edessä väijyneelle Lehtiselle. Lehtinen pisti pelivälineen reppuun, mutta avustava liputti tilanteen paitsioksi.

Viime hetkillä Lehtinen ja Moose pääsivät vielä kerran kokeilemaan Henrikssonia, mutta kun ei mene niin ei mene. Enempää maaleja ei siis nähty ja vaasalaiset korjasivat historian toisen Pohjanmaan paikallisen nimiinsä.

Kerhon harjoituskausi jatkuu ensi viikonloppuna jo perinteeksi muodostuneella Pietarsaaren Tammiturnauksella. Turnajaisten ensimmäisessä ottelussa perjantaina 25.1. vastaan astelee isäntäjoukkue FF Jaro. Ottelu alkaa Tellushallissa klo 18.00.

SJK: Tuomas Karjanlahti, Timo Rauhala, Matti Lähitie, Kalle Taimi, Gert Kams, Chris Cleaver, Aki Sipilä, Johannes Laaksonen (46. Justin Moose), Teemu Penninkangas (46. Stanislav Goldberg), Daniel Caumo (62. Kim Palosaari), Toni Lehtinen