123 456 7890

Viikonlopun ainoa kotipeli SJK:n joukkueilta päättyi hienoon voittoon Wallsport Areenalla. SJK U20 nousi samalla voiton myötä A-nuorten SM-karsintalohkon kärkeen. SJK U17-joukkueella oli myös tuloksellisesti hyvä reissu Jyväskylään, kun se haki tasapelipisteen ja vankisti asemiaan B-nuorten SM-karsintalohkon kärkikolmikossa.
Molempien sarjat jatkuvat jo ensi viikonloppuna ja SM-karsinta päättyy maaliskuun lopulla. Tällä hetkellä tilanne näyttää erittäin valoisalta ja SJK:n tavoite saavuttaa kesän SM-sarjapaikka sekä A- että B-junioreissa näyttää peliesitysten ja tulosten valossa jopa todennäköiseltä.

Viikonloppuna päättyi myös Ykkösen Cup, johon SJK Akatemia osallistui Ykkösen joukkueena. Nuorista pelaajista koostuvalle akatemiajoukkueelle aikataulu oli kuitenkin hankala, koska talvella SJK:n selkeä pääpaino on A- ja B-nuorten SM-sarjapaikan varmistamisessa. Paikka SM-sarjassa on tärkeä molemmille ikäluokille ja tämän vuoksi Akatemia joutui matkustamaan esimerkiksi Ouluun ainoastaan yhden vaihtomiehen turvin. Haastavista lähtökohdista huolimatta SJK Akatemialta nähtiin Ykkösen Cupissa paikoittain myös erittäin hienoja otteita. Joukkue voitti VPS:n ja pelasi tasan FF Jaron kanssa. AC Kajaani otti niukan voiton, mutta tulevan Ykkösen kärkikamppailuun povatut KPV ja AC Oulu osoittautuivat kokemattomalle ryhmälle vielä liian vahvoiksi. Kokonaisuudessaan talven aikana saadut signaalit ovat kuitenkin olleet erittäin positiivisia. Kevät jatkuu joukkueen osalta edelleen A- ja B-nuorten karsintasarjoissa ja samaan aikaan osa joukkueen pelaajista harjoittelee ja pelaa myös SJK:n edustuksen mukana. Ykkösen kausi alkaa 18.4. ja varsinainen SJK Akatemian joukkue rakentuu kevään aikana hiljalleen kohti lopullista, kauden 2020 avaavaa ryhmää. SJK Akatemian kausikortit ovat myynnissä Lippu.fi -kanavissa sekä arkisin klo 9-17 SJK Shopissa. Kausikortin voi halutessaan liittää myös SJK:n edustuksen kausikorttiin.

Tässä alla koottuna kaikkien kolmen joukkueen otteluraportit viikonlopulta.

SJK U20 voittoon kärkikamppailussa

SJK U20 nousi A-nuorten SM-karsintalohkon kärkeen, kaatamalla kärkikamppailussa Ilveksen. Molemmat joukkueet olivat tappioitta talven SM-karsinnoissa ennen tätä päivää ja Ilves kärjessä puhtaalla pelillä. Voitolla SJK U20 nousi lohkon kärkeen pisteen erolla. SJK U20 hallitsi ottelua alusta alkaen ja meni johtoon Omar Adawin maalilla 6 minuutin pelin jälkeen. Ilves pääsi tasoittamaan puoliajan lopulla tulleella komealla kaukolaukauksella. Toisen puoliajan SJK tuli entistä vahvemmin päälle ja maali niin sanotusti roikkui pitkään ilmassa. Lopulta se tuli 70 minuutilla, kun Kuutti Matila pääsi tuikkaamaan läheltä sisään. Maalin jälkeen Ilves pääsi vielä lyömään paineen SJK:n päätyyn, mutta johto pysyi maalivahti Niilo Peräahon ja puolustuspelin turvin. SJK U20 matkaa ensi viikonloppuna lohkossa kolmantena olevan HJS:n vieraaksi. Ottelu alkaa Hämeenlinnassa lauantaina 29.2. klo 19:00. A-nuorten lisäksi, myös B-nuorilla on SM-karsinta alkanut hyvin ja SJK U17 on kolmantena niin ikään ilman tappioita.

SJK U20 – Ilves U20 2-1 (1-1)
1-0 6 min Omar Adawi
1-1 37 min Aleksi Toivonen
2-1 70 min Kuutti Matila

Maalit videolla:
1-0 Adawi

SJK U20: Niilo Peräaho MV, Oskar Pihlaja (77’ Daniel Säily), Kuutti Matila, Jyri Kiuru, Robbie Malolo, Juuso Takanen (61’ Nicolas Kivimäki), Omar Adawi, Valtteri Olsbo, Matias Vainionpää, Aapo Kuivila ja Sami Sipola

B-nuoret nousivat tappiolta tasapeliin

SJK U17 oli jo 3-1 tappiolla Jyväskylässä, mutta nousi 3-3 tasapeliin B-nuorten S-sarjassa. Tasapelipiste pitää SJK U17-joukkueen mukana kärkikahinoissa ja kolmannella sijalla. Seuraava ottelu on sunnuntaina 1.3. klo 12:45 Wallsport Areenalla. Silloin SJK U17 saa vieraaksi neljäntenä olevan KuPS U17-joukkueen.

3-3 83 min Henri Kallio

SJK U17: Topi Säilynoja MV, Nico Rajala, Vili-Verneri Tuisku (57’ Viljami Kivinen) Mikael Anttila, Berat Akdogan, Henri Kallio, Kaarlo Rintamäki (90’ Elari Hautamäki), Mika Salonen, Aapo Heikkilä, Antti Takala (72’ Sami Salonen) ja Paavo Nyrhinen (57’ Alex Hietala).

Akatemia kaatui Oulussa lohkokärjen vieraana

AC Oulun Niklas Jokelainen iski knallitempun toisen jakson alkuun Ykkösen Cupin päätösottelussa ja peli oli sillä selvä. Loppunumerot 4-0 syntyi lopulta SJK Akatemian oman pelaajan kautta. Ykkösen Cup on nyt päättynyt ja SJK:n akatemiapelaajat pääsevät keskittymään samaan aikaan pelattaviin A- ja B-nuorten SM-karsintoihin.

AC Oulu – SJK Akatemia 4-0 (2-0)
1-0 12 min Niklas Jokelainen
2-0 30 min Niklas Jokelainen
3-0 57 min Niklas Jokelainen
4-0 61 min oma maali

SJK Akatemia: Niilo Peräaho MV, Daniel Säily, Joona Lautamaja, Onni Heinonen, Matti Lähde, Nuutti Salo, Eddie Hiekkanen, Nicolas Kivimäki, Niko Uutela (72’ Elias Kulmala), Teemu Ala-Ranta ja Habibullah Husseini.

Videokooste AC Oulu – SJK Akatemia ottelusta.