123 456 7890

SJK pelasi ensimmäisenä suomalaisena seurajoukkueena Saudi-Arabiassa, kun se kohtasi Aasian suurseura Al-Hilal FC:n Riadissa. Al-Hilal osoitti ettei se ole turhaan Aasian Vuosituhannen Joukkue ja pelistä tuli kova testi SJK:n pelaajille. Al-Hilal pitikin palloa suurimman osan ajasta, mutta SJK pystyi pelaamaan selkeästi kovempaa joukkuetta vastaan varsin mallikkaan ottelun. Hieman paremmalla onnella tuloskin olisi voinut olla mairittelevampi. Joka tapauksessa SJK sai tästä ottelusta erinomaista kokemusta ensi kesän UEFA Champions League karsintoihin ja on taas valmiimpi niihin.

Al-Hilal – SJK 3-1 (1-1)
1-0 33 min Yasser Al Shaharani
1-1 45 min Roope Riski
2-1 59 min Carlos Eduardo
3-1 84 min Youssuf Al Salem

Al-Hilal aloitti pelin vahvasti ja painosti ensimmäisen viisi minuuttia, saaden muutaman keskityksenkin boksiin. Ensimmäisen kulman sai kuitenkin SJK Jarkko Hurmeen sivurajaheiton jälkeen. Testissä oleva Viron maajoukkuemies Tarmo Kink antoikin hyvän pallon oikealta boksiin, mutta jatkotilanteessa tuomari katsoi SJK pelaajan rikkoneen.

Kymmenen minuutin paikkeilla Timo Tahvanainen pisti Roope Riskin hienosti karkumatkalle laitaan, mutta lopulta maalivahti ja Hilalin laitapakki hoitivat pallon turvallisesti pois alueelta. Vastahyökkäyksestä Hilal sai ensimmäisen kulmapotkunsa, jonka Mihkel Aksalu kuitenkin nyrkkeili pois.

16. minuutin kohdalla Al-Hilallin Carlos Eduardo koitti murtautua keskeltä boksiin. Hän kuitenkin kaatui ja Hilal-pelaajat vaativat rangaistuspotkua, turhaan. Hilal olikin kentällä ensimmäiset 20 minuuttia selkeästi vahvempi joukkue ja piti palloa, vyöryttäen hyökkäyksiä laitojen kautta.

Tarmo Kink osoitti pelimiehen kykyjä 27.minuutilla, vieden Al-Hilalin puolustajaa pariinkin otteeseen ja hommasi SJK:lle kulman. Kulma kuitenkin päätyi suoraan puolustajiin. Reilun puolentunnin pelin jälkeen rikkoontui kuparinen, kun Yasser Al Shahrani leikkasi keskelle vasemmalta laidalta, pitkän kuljetuksen jälkeen ja laukoi kaukaa kuudentoista rajalta sisään etualakulmasta.

SJK sai maalin jälkeen pelin juonesta paremmin kiinni ja loi loistavan paikan. Pallo pelattiin keskelle Tarmo Kinkille, jolta lähtikin vihainen veto kohti alakulmaa. Pallo meni kuitenkin hieman tolpan väärälle puolelle ja vain maalin sivuverkkoihin.
Lopulta SJK:n painostus palkittiin, kun Jesse Sarajärvi nosti pallo Roope Riskille. Pallo osui matkalla puolustajaan ja Riski pääsi läpiajoon, vieden ensin puolustajan kahville ja sijoitti sitten pallon varmasti takatolpan juuresta sisään. Tilanteessa 1-1 mentiin tauolle.

Tauolla SJK vaihtoi Aksalun Jere Koposeen ja Mehmet Hetemajn Johannes Laaksoseen. Samalla Jussi Vasara otti kapteeninnauhan Aksalulta hihaansa.

Heti puoliajan alkussa SJK sai hyvän tilanteen, kun pallo pelattiin laidasta Riskille maalin eteen. Hilal-maalivahti pääsi kuitenkin näppeineen väliin ja esti Riskiä pääsemään palloon.

Kun noin tunti oli pelattu, syntyi ottelun 2-1 maali. Carlos Eduardo pääsi vetämään komeasti ja Koponen torjui. Carlos Eduardo oli kuitenkin ensimmäisenä irtopallossa paikalla ja pisti pallon maaliin.

Al-Hilal vaihtoi maalin jälkeen lisää nimimiehiä sisään, kun kentälle juoksi vaihdosta muun muassa 26 mestaruutta voittanut legenda Mohammad al Shalhoub ja viime vuonna Aasian parhaaksi pelaajaksi valittu Nasser al Shamrani.

82. minuutilla Roope Riski leikkasi jälleen hienosti sisään oikealta ja tarjoili syötön Jussi Vasaralle pilkun kohtaan, tämän veto kuitenkin hieman epäonnistui. Heti perään Hilal sai tilanteen ja komea keskitys oikealta laidalta aivan SJK toppareiden väliin, mistä Youssuf Al Salemilla oli helppo työ puskea pallo sisään lähietäisyydeltä ja tilanteeksi 3-1.

SJK painoi kuitenkin ottelun viimeisen viisi minuuttia armottomasti. Pari minuuttia Al-Hilalin maalista, pääsi Emil Lidman vetopaikkaan pilkun kohdille, mutta Hilal maalivahti kuitenkin torjui. Tilanteen jälkeen SJK sai vielä todella kovan paineen vastustajan maalille ja kertaalleen pallo siivotaan maaliviivaltakin. Lopulta Youness Rahimi sai pallon jo Hilalin maaliinkin, mutta tilanteessa erotuomari katsoi Vasaran rikkoneen, eikä maalia hyväksytty. Peli päättyi Al-Hilalin ansaittuun 3-1 voittoon.

SJK: Mihkel Aksalu MV (45› Jere Koponen MV), Tapio Heikkilä (60› Teemu Penninkangas), Timo Tahvanainen, Jussi Vasara, Wayne Brown, Tarmo Kink (77› Youness Rahimi), Jarkko Hurme, Roope Riski, Henri Aalto, Jesse Sarajärvi (60› Emil Lidman), Mehmet Hetemaj (45› Johannes Laaksonen)

Päävalmentaja Simo Valakari sekä pelaajat Roope Riski ja Jarkko Hurme ottelun jälkeen: