123 456 7890

Arktiset olosuhteet veivät voiton
VPS-j – SJK 1-1 (1-0)

23 min 1-0 Juha Metsäniemi
54 min 1-1 Johannes Saranpää

Vaasan kaupungin mainoslause on “Suomen aurinkoisin kaupunki”. Viimeisen viikon perusteella se voitaisiin muuttaa aivan hyvällä omalla tunnolla muotoon “Suomen arktisin kaupunki”, olkoonkin, että peliareenana on kahteen otteeseen seinäjokelaisjoukkueiden kohdalla palvellut Mustasaaren Botniahallin kupeessa sijaitseva tekonurmi.

Ottelun pelaamisesta päätettiin vasta iltapäivällä kun lunta ei isommin tupruttanut. Oli kuin kohtalon ivaa, että pelin alkaessa lumisade kiihtyi ja myrskytuuli toi oman ripauksensa hyisiin olosuhteisiin.

Ensimmäisellä puoliajalla näkyvyys oli vielä jollakin tavalla siedettävä, mutta sekin tilanne paheni koko ajan, joten oli ainoa oikea ratkaisu keskeyttää ottelu VPS-junioreiden ja Seinäjoen Jalkapallokerhon välillä tunnin pelin jälkeen.

Peli päättyi tasan 1-1 isäntien mentyä johtoon ensimmäisellä puoliajalla Juha Metsäniemen maalilla. Kerhon tasoitus puolestaan oli sommitelmana ottelun komein esitys pallon lähdettyä alakerrasta liikkeelle Petri Hutulta, joka pelasi sen laitaan Tommi Haanpäälle. Haanpää puolestaan jatkoi keskelle, missä palloa taisivat siirtää eteenpäin sekä Marko Huttu, että Henri Saranpää ennen kuin Johannes Saranpää sai kunnian tasoittaa ottelun.

Pelilliseen analyysiin on turha ryhtyä haaskaamaan aikaa sen suuremmin. Olosuhteet olivat itkettävän ja naurettavan rajamailla ja ainoa todella hyvä puoli oli se, ettei kukaan tainnut kolhia itseään ottelussa.

Ensimmäisen puoliajan saattoi SJK viedä hienokseltaan pelillisesti nimiinsä, mutta myös VPS-j osoitti, ettei sillä pitäisi olla mitään hätää Kakkosessa tällaisilla esityksillä.

Ottelu oli Kerholle ensimmäinen ulkona pelattu ottelu. Seuraava on vuorossa jo lauantaina ja paikka on sama. Säiden haltijoiden soisi vihdoinkin lauhduttavan olosuhteita niin, että peli FC Kiistoa vastaan päästäisiin pelaamaan edes vihreällä alustalla ja jokseenkin siedettävissä olosuhteissa.

SJK: Jyri Nieminen, Jani Asuintupa, Tiitus Lehtinen, Petri Niemi, Petri Huttu, Johannes Saranpää, Mikko Kärki, Jukka-Pekka Salminen, Henri Saranpää, Marko Huttu, Tommi Haanpää