123 456 7890

SJK otti 2-0 voiton harjoitusottelussa FC Hakasta. Maalit iski Aristote Mboma ja testimies Denis Kramar. Vaikka ottelu pelattiin iltapäivästä, oli Wallsport Areenalle kerääntynyt hyvin yleisöä ja paljoa enempää ei halliin olisi enää mahtunutkaan. SJK:lla oli uusi päävalmentaja ja neljä testimiestä, joten yleisön kiinnostukseen oli selkeä syy. Kovin suuria muutoksia ei uusi päävalmentaja ollut vielä ehtinyt peliin tuoda, mutta ainakin hyökkäyspäässä pyrittiin hieman suoraviivaisemmin ratkaisuihin kuin aiemmin ja laitoja pyrittiin käyttämään enemmän hyödyksi. Testipelaajista parhaiten esiin nousi maalintehnyt Kramar, mutta kovin suureen testiin ei puolustajat tänään pelissä joutuneet.

SJK – FC Haka 2-0 (1-0)
1-0 31 min Aristote Mboma
2-0 83 min Denis Kramar

Ensimmäinen puoliaika sujui odotetusti SJK:n hallinnassa. Kolmannella minuutilla Richard Dorman syötti hyvin boksiin Timo Tahvanaiselle, jonka keskitykseen Aristote Mboma ei aivan ylettynyt. Hetkeä myöhemmin Billy Ions ja Johannes Laaksonen kokeilivat kaukolaukaustensa tehokkuutta. Ionsin laukauksen Hakan maalivahti torjui ja Laaksonen veto kimposi kulmapotkuksi.

24. minuutilla Onni Valakari nousi hyvin oikealta ja syötti takaviistoon Billy Ionsille. Ionsin laukaus torjuttiin ja paluupalloon pääsi ensimmäisenä Timo Tahvanainen, jonka volleylaukaus kuitenkin epäonnistui hieman ja Hakan maalivahdilla oli helppo työ torjua.

SJK joutui suorittamaan ensimmäisen pelaajavaihdon jo puolen tunnin kohdalla. Billy Ions sai pallosta kovan iskun päähänsä ja tuli vaihtoon. Hänen tilalleen tuli Jesse Sarajärvi.

Johannes Laaksonen väläytteli enemmänkin kovia laukauksiaan, mutta maalien muodossa tulosta ei tullut. Päivän ensimmäinen syöttöpiste kuitenkin napsahti tilille, kun Laaksonen voitti keskialueella pääpallon Aristote Mbomalle, joka kirjaimellisesti rynnisti läpiajoon ja vei SJK:n johtoon, vaikka pallo vähän karkailikin.

Matti Klinga nousi hieman ennen tauko oikealta laidalta ja syötti takaviistoon Onni Valakarille, jonka vedon Hakan puolustus kuitenkin pystyi blokkaamaan.

Ensimmäisellä puoliajalla SJK:n maalia vartioi Sergio Serret, jolla ei juuri torjuntatöitä ollut. Toisen puoliajan pelasi Mihkel Aksalu.

Toisen puoliajan alussa Ivan Fustar syötti hyvin laitaan Richard Dormanille, joka keskitti maalille Jesse Sarajärvelle, jonka jatko meni hieman ohi maalin.

Viitisen minuuttia myöhemmin Timo Tahvanaisen pitkä syöttö tavoitti Onni Valakarin, joka ei pystynyt ohittamaan hyvin pelannutta Hakan maalivahtia.

Vaihdosta kentälle tullut Kalle Multanen toi Hakan hyökkäyspelaamiseen rutkasti lisää vaarallisuutta. Multanen pääsi pariinkin otteeseen vastakkain Mihkel Aksalun kanssa, mutta viimeistely-yritykset olivat heikkoja.

SJK siirtyi kahden maalin johtoon viitisen minuuttia ennen loppua. Johannes Laaksonen antoi kulmapotkun ja testipelaaja Denis Kramar puski pallon maaliin.

Ottelu loppui ikävästi, kun Mihkel Aksalu sai päähänsä kovan iskun ja haavan. Häntä paikkailtiin kentällä, eikä ottelua enää jatkettu.

Ottelun paras puoli oli, että olemme käyneet tällä viikolla oikeastaan läpi pelkästään hyökkäyspelin liikkumiseen liittyviä asioita. Miten liikutaan ylhäällä ja millä paikoilla. Näitä näkyi varsinkin ensimmäisellä puoliajalla oikein paljon ja olen siihen tyytyväinen. Näkee että asioita on sisäistetty. Ja näinkin lyhkäisellä ajalla. Ja siten me pystyimme luomaan aika paljon niitä maalipaikkoja, kommentoi SJK:n päävalmentaja Sixten Boström ottelun jälkeen.

Toisella puoliajalla heillä oli viisi tai jopa kuusi miestä puolustuslinjassa, mutta silloin se tarkoittaa että tilaa on jossain muualla ja meidän pitäisi vain osata lukea peliä ja sitä kautta löytää ratkaisut muuta kautta, jatkaa Boström.

SJK:lla oli ottelussa neljä testipelaajaa, kolme keskuspuolustajaa ja maalivahti. Millaisen kuvan valmentaja sai testimiehistä?

Kun oli kolme saman paikan pelaajaa mukana, niin kaksi heistä sai peliaikaa hieman enemmän ja kolmas vähän vähemmän. Mutta sain kyllä heistä jonkinlaisen kuvan heistä kaikista ja luulen että yksi heistä ainakin tai kenties kaksikin, jatkaa meidän kanssa ja jatketaan katsomista.

Mielestäni Denis pelasi ja teki hyviä juttuja kentällä. Vasenjalkaisuus on vielä extraa. Hän on jalalla hyvä pelaaja ja teki maalinkin, mikä ei tietenkään koskaan ole huono asia. Myös Ivan pärjäsi ihan ok. Hän näkee asioita, mutta oli itseasiassa aika vahva ilmassa ja voitti palloja. Välillä tuli vähän semmoisia kun on uusia pelikavereita, että hän jäi vähän miettimään että ottaako joku toinen vai hoitaako hän. Hänen tulisi olla hieman rohkeampi ja ottaa oma tilansa. Mutta tämmöisiä tilanteita tulee kun on uudet pelaajat ympärillä.

Outtara sai vähiten peliminuutteja, mutta näyttäisi siltä että hän ei ole kuitenkaan sitä mitä me haemme. Mahdollisesti hän ei jatka täällä. Kuitenkin heitä oli kolme nyt mukana ja meidän näkemyksen mukaan kaksi muuta testimiestä on parempia. Silloin on turha pitää kaikkia kolmea täällä. Maalivahti Sergio hoiti ne tilanteet mitä pelissä tuli kuten pitikin. Hän tuli oikea-aikaisesti ulos maalilltaan ja löi palloja paljon pystyyn, sekä ohjasi peliä hyvin. Vaikutti myös jalalla ihan turvalliselta, analysoi Boström testimiehiä lopuksi.

SJK: Sergio Serrat MV (45’ Mihkel Aksalu), Richie Dorman, Timo Tahvanainen, Johannes Laaksonen, Billy Ions (30’ Jesse Sarajärvi), Tomas Hradecky, Matti Klinga, Onni Valakari, Ivan Fustar (68’ Ousmane Outtara), Denis Kramar ja Aristote Mboma.

SJK pelaa seuraavaksi ensi keskiviikkona 1.3. klo 19.00, kun Wallsport Areenalla ratkotaan Suomen Cupin puolivälieriin suoraan menevää joukkuetta. Vastaan lohkovaiheen viimeisessä ottelussa tulee VPS. Paikalle kannattaa tulla ajoissa, sillä peli kiinnostaa kovasti ja Wallsportin tilat ovat rajalliset. Ottelu näkyy suorana myös ISTV:ltä ja ihmiset jotka eivät mahdu sisään Wallsportiin, pääsevät näkemään pelin tarvittaessa OmaSp Stadionin Carlsberg Sport Barissa.