123 456 7890

BSM konttaa kotona
TP-Seinäjoki – FC Reipas 0-1 (0-0)
57 min 0-1 Olli Tynkkynen

On se vaan niin hankalaa. Voisi kuvitella, että kotikenttä olisi mieluisa paikka. Saattaisi ajatella, että mieluummasti sitä kotikentällään juhlii kuin vieraissa vaikeimman kautta. Joku siinä hommassa nyt vain on pikkuisen pielessä TP-Seinäjoen B-junioreiden SM-karsintasarjaa pelaavan joukkueen kohdalla.

Ei edes kauden neljäs kotiottelu tuonut alkukauden mollivoittoiseen taivallukseen muutosta. Jouppilanvuoren tekonurmella vieraillut lahtelainen FC Reipas vei pisteet mennessään ja voisi kyllä ehkä sanoa, että vieläpä ansaitustikin.

Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla mustapaitainen vierasjoukkue oli ehkä hieman niskanpäällä ja varsinkin Joel Merolla oli useampikin paikka viedä vierasjoukkue johtoon, mutta silkka huolimattomuus nollasi muuten aktiivisen hyökkääjän tehot nollaan. Omat paikkansa oli myös kotijoukkueella, sillä jälleen kerran pääsi toppari Henri Huilla puskemaan erikoistilanteesta ja jatkopallosta Antti Viidalla oli elämänsä tilaisuus tehdä uransa toinen maali BSM-otteluissa. Vieraiden maalivahti Joonas Meronen ehti kuitenkin hätiin pelastaen tilanteen kulmuriksi.

Myös Jesse Jääskeläinen oli päästä tuulettamaan kauden toista osumaansa, mutta laukaus painui niukasti ohi maalin ja näin tauolle mentiin maalittomassa tilanteessa.

Myös toisella jaksolla vieraat olivat maalittomassa tilanteessa aktiivisempia ja jälleen oli Mero pahanteossa möhlien hyvätkin paikat. Vieraat saivat kuitenkin ansaitun maalin toisen puoliajan 17. minuutilla Olli Tynkkysen paineltua vasemmalta läpi ja sijoitettua pallon muutaman hyvän torjunnan esittäneen Tuomas Karjanlahden taakse.

Viitisen minuuttia maalin jälkeen oli kotijoukkueella paikka tasoittaa ottelu Huillan puskun painuttua tolppaa nuollen ohi. Veli-Pekka Pajula puolestaan laukoi parikin kertaa terävästi, mutta ajoittain “Vemmu” oli hiukan varjojen mailla syystä tai toisesta.

Noin 70. minuutin kohdalla kotijoukkueella oli peräkkäin useita erinomaisia paikkoja nousta tasoihin. Maalintekoa yrittivät niin Pajula, Jääskeläinen kuin Pekka Jaskarin loistavan taistelun jälkeen tekopaikkaan päässyt Joonas Kuivalainenkin, jonka vedon Joonas Meronen kuitenkin pelasti kulmuriksi.

On todellakin vaikea kuvitella tällaista Dr. Jekyll & Mr. Hyde -syndroomaa, mikä tällä hetkellä vaivaa nuoria oranssinuttuja. Vieraissa joukkue vetelee pataan mennen tulleen yhtä sun toista porukkaa. Kotona ei voittoa saada konstilla, eikä millään.

Aivan kuin pelaajat jännittäisivät tekemistä kotikentällä, sillä kovin moni alisuorittaa ottelusta toiseen Seinäjoella pelatuissa peleissä. Selkeää johtajaa ei joukkueesta tunnu liioin löytyvän. Puhetta ei kentällä kuule kuin purnauksina tuomaristolle, mikä esimerkiksi tänään oli täysin turhaa. Ottelun tuominnut Pauli Hietamäki antoi loistavaa mallia siitä, miten homma pysyy lapasessa kun viitsii hiukan, eikä lähde ylimielisesti pakkopullan pariin. Hietamäki malttoi hymyssä suin jutella pelaajille kentällä ja selitti vielä, mitä tulikaan tehtyä, ellei nuoriso ymmärtänyt. Samaa mentaliteettia voisi suositella kaikille muillekin palloilujuristeille.

Tappiosta huolimatta TP-Seinäjoen tilanne B-junioreiden SM-karsintasarjassa on ihan lohdullinen. Jäljellä olevista neljästä pelistä tarvitaan 1-3 pistettä sarjavakanssin uusimiseksi, eikä se mikään mahdoton tehtävä joukkueelle ole.

Lahtelaisjoukkueesta päällimmäisenä jäi taitavan esityksen jälkeen mieleen myös se, että pelaajien verbaalinen esiintyminen v-alkuisen kirosanan siivittämänä oli sitä luokkaa, että tuomaristokin katsoi aiheelliseksi viitata perinteiseen suun pesemiseen saippualla. Vastuubvalmentajaksi komeasti julkistettu Harri Kampman puolestaan lienee yhtä valikoiva vierasotteluiden suhteen kuin toinen lahtelaislegenda, Jari Litmanen, joka hänään ei aina periferiaan lähde mukaan.

TP-Seinäjoki: Tuomas Karjanlahti, Samuli Kiviaho, Henri Huilla, Pekka Rousu, Antti Viita, Jesse Jääskeläinen (v), Akseli Metsä-Ketelä (41. Joonas Kuivalainen), Aleksi Ahde, Veli-Pekka Pajula, Sami Viljanen (77. Matti Rajala), Erno Ruismäki (68. Pekka Jaskari)