123 456 7890

SJK:n keskikenttäpelaaja Emil Lidman, onnistui maalinteossa Suomen U18-maajoukkueen paidassa, kun Suomi pelasi 1-1 (0-1) tasapelin Liettuan kanssa Baltic Cupin päätösottelussa. Samalla tasuri tiesi Virossa pelatun turnauksen kakkossijaa ja Liettualle turnauksen voittoa.
Lidman pelasi Suomen avauksessa ja hänet otettiin vaihtoon 68. minuutilla.

Emil Lidman tuulettamassa maalia Kerho 07:n paidassa. Kuva Pasi Palo.

Suomen maali tuli jo ensimmäisellä puoliajalla, 13. peliminuutin pelin jälkeen. Lucas Lingman ja Joachim Böckerman pelasivat hyvin yhteen ja pallo toimitettiin takaviistoon Emil Lidmanille. Lidman pisti pallon vastustamattomasti Liettuan maaliin.

Se oli meiltä hyvä esitys, vahvaa dominointia. Vielä olisi tarvittu lisää röyhkeyttä maalipaikkoihin, että olisimme pystyneet ratkaisemaan pelin, maajoukkuevalmentaja Jarkko Wiss mietti Palloliiton nettisivuilla.

Puoliajalla puhuimme kopissa, että Liettua tulee varmasti nostamaan prässiä. Ja samalla painotimme heidän vaarallisia erikoistilanteitaan, Wiss sanoi.

Yksi erikoistilanne ratkaisi Baltic cupin Liettuan eduksi. Kahdesta ensimmäisestä pelistä voitot ottanut joukkue onnistui sivuvaparin jälkeen puskemaan pelin tasoihin. Ottelua oli käyty tuossa vaiheessa 57. minuuttia.

Sen maalin jälkeen meillä kesti taas hetken, että saimme koneet käyntiin. Lopussa saimme hyvin painetta, mutta maalia ei tullut, Wiss harmitteli.

Suomen saldona kolmen ottelun turnauksessa oli voitto ja kaksi tasapeliä maalierolla 2-1.

Saimme kolme kovaa kansainvälistä ottelua. Meille tehtiin kolmeen otteluun vain yksi maali ja se oli hyvä asia. Pelaajat saivat laajalla rintamalla näyttää osaamistaan, Wiss ruoti turnauksen antia.

Emil Lidman pelasi turnauksessa kaikissa kolmessa ottelussa, kahdesti avauksessa. Hän palaa Seinäjoelle juhannuksen jälkeen ja valmistautuu Kerho 07 Akatemian mukana tiistaina 23.6. pelattavaan kotiotteluun FC Santa Claus AC:ta vastaan.