123 456 7890

FC Jazz kumoon säästellen
Uutta tulemista Suomen jalkapallokartalle tekevä FC Jazz kaatui 2-0 luvuin Seinäjoen Wallsport areenassa pelatussa harjoitusottelussa tänä lauantaina.

Vaikka loppunumeroiksi selkeä voitto saatiinkin, olivat maalit silti tiukassa. Osasyyllisenä tähän oli FC Jazzin maalinsuulla pelaava, viimekaudella SJK:ta edustanut Jyri Nieminen, sekä SJK hyökkääjien tehottomuus.

Vaikkei Jyri joutunutkaan mihinkään paraatipelastuksiin venymään porilaisten maalilla, oli hän selvästi työllistetympi kuin kollegansa toisessa päässä. Itse asiassa Jazz ei saanut koko ensimmäisellä puoliajalla yhtään vetoa kohti Aki Lyyskin vartioman maalin, vaan vedot tulivat kaukaa ja suuntautuivat kohti hallin kattoa.

Hieman varamiehisenä liikkeelle lähtenyt SJK aloitti pelin hieman vaisusti, mutta noin kymmenen minuutin pelin jälkeen kapteeni Petri Niemellä oli kuitenkin paikka tehdä avausmaali kulmapotkun jälkitilanteesta, tämän Nieminen hienosti torjui.

Kerho vyörytti hyökkäyksiä laidoissa pelanneiden Tommi Haanpään ja Samppa Boroussin kautta, joille keskikentän maestrona hienoja syöttöjä jakeli Henri Saranpää, yhdessä Petri Hutun kanssa. Maalit jäivät kuitenkin ensimmäisellä puoliajalla saamatta, vaikka paikkoja siunaantui niin Juha Etelä-Aholle, kuin Haanpäällekin. Jälkimmäisen paikka näyttikin jo menevän maaliin, kun puolentunnin pelin jälkeen Nieminen arvioi vastaantulonsa väärin ja Tommi pääsi tyhjästä paikasta nostamaan pallon kohti maalia, osuen harmittavasti keskelle yläputkea. Mutta kuten mies itsekin pelin jälkeen totesi, niin parempi säästellä ne maalit sitten kaudelle.

Puoliajalla vaihdettiin Lyyskin tilalla maaliin Petri Välimäki, sekä kärkeen Etskun tilalle yllätysnimi Vesku Kivimäki ja peliä jatkettiin 0-0 numeroista.

Ja muutaman lisävaihdon jälkeen n. vartin pelin jälkeen pallo olikin ensimmäistä kertaa maalissa, kun Pete Niemi pääsi tykittämään sydämensä kyllyydestä, lähietäisyydeltä pallon verkkoon, kun hänet oli jätetty kulmatilanteessa takatolpalle vartioimatta.

Hetkeä myöhemmin samainen maalintehnyt herrasmies otti protestoinnista keltaisen, kun muuten pelin hyvin hallussa pitänyt tuomari, sortui Jazzin kärjessä viilettäneen Joao Gaetin näyttelijänsuoritukseen. Tuomari oli jo miestä ensimmäisellä puoliajalla heittäytymisestä huomauttanut ja korttiakin vilauttanut. Tilanteesta seuranneesta vapaapotkusta ei kuitenkaan mitään vaarallista seurannut ja Välimäki torjui heppoisen vedon helposti.

SJK pyöritti melkoista vaihtorulettia toisella puoliajalla, kun miehiä oli niin flunssapotilaana, kuin futsaljoukkueen päätösristeilyllä, että välillä puolustuksessa pelasi miehiä jotka ovat normaalisti tottuneet enempi hyökkäys velvoitteisiin ja tästä peli muuttuikin hieman sekavaksi. Eikä Jazzillekaan tuntunut peli enää hirveämmin maittavan, joten pelin taso selvästi laski.

SJK:n valmentaja, Eski Haanpää totesi kuitenkin pelin jälkeen, että on hyvä että kaikki saa paljon peliaikaa ja jokainen joutuu kokeilemaan välillä hieman oudompiakin rooleja, niin joukkueen pelitapa ajautuu kaikille kunnolla luihin ja ytimiin. Ei pelkästään sen oman pelipaikan osalta.

Vielä vähän ennen loppuvihellystä, kaunisteli SJK:n mukana ollut juniori-ikäinen Jaakko Vähäpesola numeroiksi 2-0, hienolla pystyjuoksulla, jossa jälleen kierrettiin vastaan tullut Jyri Nieminen. Tällä kertaa pallo myös verkkoon upposi ja voi vain uskoa että maali teki hyvää nuorelle miehelle ensi kautta ajatellen.

SJK:n peli näytti kaiken kaikkiaan melko valmiilta, vaikka vielä on aikaa sitä hioa kautta varten ja tällä hetkellä joukkueella on raskas treenikausi menossa, joka päättyy 28.3. pelattavaan Lapuan Virkiä peliin.

SJK:n avaus: Aki Lyyski, Tiitus Lehtinen, Petri Niemi, Mikko Väänänen, Jaakko Lampi, Ville Kukkanen, Petri Huttu, Henri Saranpää, Samir Boroussi, Tommi Haanpää ja Juha Etelä-Aho. Vaihdosta: Petri Välimäki, Jyri Reinilä, Ville Pajula, Vesku Kivimäki, Jarkko Mäki-Maunus ja Jaakko Vähäpesola.

FC Jazz:n avaus: Jyri Nieminen, Joonas Lehti, Joao Gaetti, Ville Ulanen, Ville-Matti Haapala, Joonas Salo, Topi Mattila, Lauri Tenhunen, Ville Kuusinen, Jukka Ranne ja Miika Pertola. Vaihdosta: Jari Lamminen.
Maalit: SJK: Petri Niemi ja Jaakko Vähäpesola.