123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon taival tämän kauden Eurooppa-liigan karsinnoissa jäi kahden ottelun mittaiseksi. SJK hallitsi ottelua, mutta maalipaikkojen luominen oli tuskaista. Paras paikka nähtiin jo kolmannella minuutilla, kun Akseli Pelvas pääsi läpiajoon, mutta Robert Oskarsson torjui jalallaan. Lisäajalla FH onnistui maalinteossa ja vei siten toisenkin osaottelun 1-0-lukemin.

FH Hafnarfjördur – SJK 1-0 (0-0)

1-0 91 min Kristjan Floki Finnbogason

SJK aloitti ottelun erittäin vahvasti. Cedric Gogouan pitkä avaus tavoitti Akseli Pelvaksen, joka karkasi läpiajoon. FH:n maalivahti Robert Oskarsson torjui matalan laukauksen jalallaan. Seuraavalla minuutilla Mehmet Hetemaj ja Wayne Brown pelasivat pallon maalille Toni Lehtiselle, joka ei kuitenkaan aivan siihen ylettynyt. SJK:n vahvan alkurynnistyksen jälkeen peli tasoittui. 23. minuutilla Emil Palsson sai pallon boksissa ja pääsi laukomaan, mutta Mihkel Aksalu torjui.

Tämän jälkeen SJK sai jälleen hiukan otetta pelistä. Johannes Laaksonen sujahti kahden islantilaisen välistä, eteni kohti boksia ja pääsi laukomaan vauhdista, mutta veto meni hiukan vasemmalta ohi. SJK:n keskityspallot menivät ottelussa liiaksi FH:n puolustajille. FH sen sijaan loi 35. minuutilla ensimmäisen puoliajan parhaan maalintekopaikan, kun Palsson keskitti oikealta ja Thorarinn Valdimarsson puski vitosen viivalta ohi maalin.

Toiselle puoliajalla SJK vaihtoi Bahdurin Atajicin Toni Lehtisen tilalle. Atajic oli varsin pirteällä pelipäällä, haastoi FH:n puolustajia ja antoi muutamia melko vaarallisia erikoistilanteita, joita hän myös hankki.

Reilun tunnin kohdalla FH:n maali oli hämmentävän lähellä, mutta tilanne säilyi maalittomana. Thorarinn Valdimarsson keskitti maalille, josta pallo jatkettiin Steven Lennonille takatolpalle. Lennonin yritys osui tolppaan ja kimposi siitä Aksalun kautta uudelleen tolppaan. Lopulta Pavle Milosavljevic pystyi purkamaan tilanteen.

SJK ei saanut ottelun loppuhetkillä enää kunnollisia maalipaikkoja. Viimeisiksi jäi Bahrudin Atajicin laukaus, jonka Oskarsson kuitenkin torjui kulmapotkuksi, sekä Akseli Pelvaksen laukaus, jonka Oskarsson myös torjui. FH teki ottelun ainoan maalin lisäajalla, kun Kristjan Floki Finnbogason laukoi pallon maaliin.

SJK:n päävalmentaja Simo Valakarin kommentit heti ottelun jälkeen SJK TV:lle. Pelin jälkeen ei ollut lehdistötilaisuutta järjestäjien toimesta.

Tästä katsomaan Simon mietteet:

SJK: Mihkel Aksalu MV, Timo Tahvanainen, Pavle Milosavljevic, Cedric Gogoua, Henri Aalto, Johannes Laaksonen, Mehmet Hetemaj, Akseli Pelvas (89› Emil Lidman), Wayne Brown (65› Jussi Vasara), Tuco, Toni Lehtinen (45› Bahrudin Atajic)

SJK:n pelit jatkuvat Veikkausliigassa jo sunnuntaina 12.7. kotiottelulla KTP:tä vastaan. Ottelu alkaa klo 18:30 Seinäjoen keskuskentällä. Tervetuloa kannustamaan SJK takaisin voittojen tielle!