123 456 7890

Hieno voitto Porista
FC Jazz – SJK 1-4 (1-1)

9 min 1-0 FC Jazz
22 min 1-1 Tommi Haanpää
54 min 1-2 Ville Pajula
69 min 1-3 Tiitus Lehtinen (rp.)
83 min 1-4 Miika Asunmaa

Seinäjoen Jalkapallokerho haki hienon voiton Porin Karhuhallista voitettuaan FC Jazzin selvin luvuin 1-4 (1-1).

Vaikkakin luvut tulostaululla olivat hienot seinäjokisille niin ottelun ensimmäiset 20 minuuttia olivat FC Jazzin selkeää hallintaa. Suurin syy Kerhon voimattomuuteen alussa oli siinä, että alkulämpö jäi muutamiin juoksuaskeleisiin, koska pukukoppi saatiin vasta 20 minuuttia ennen ottelun alkua, vaikka joukkue saapui pelipaikalle tunti ennen matsin alkua.

Niin tai näin, Jazz siirtyi johtoon jo 9 minuutin pelin jälkeen mustien vielä “venytellessä” jalkojaan. Kerhon jalkojen pikku hiljaa lämmetessä ottelun hallinta siirtyi seinäjokisille. Reilun parinkymmenen minuutin jälkeen ensimmäisen maalin Kerholle neppasi Tommi Haanpää kulmapotkun sekavasta jälkitilanteesta. Näissä luvuissa lähdettiin puoliajalle.

Toiselle puolikkaalle lähdettiin lähes samoista asetelmista mihin ensimmäisellä puoliajalla jäätiin. Kerho vei ja Jazz vikisi. Ottelua oltiin pelattu 54 minuuttia, kun Kerho iski toisen osumansa Ville Pajulan toimesta upeasti vapaapotkusta. Maalin olisi hyvällä omalla tunnolla voinut laittaa Eurosportin maalikimaroihin, sen verran upea se oli. Viime kaudella Kerhon maalia vartioinut Jyri Nieminen Jazzin maalissa oli täysin voimaton ylänurkkaan kohdistuneesta vaparista.

Ensimmäistä kertaa tällä kaudella esiintynyttä Marko Huttua rikottiin rangaistusalueella reilun tunnin jälkeen, josta seurasi oikeutetusti rangaistuspotku SJK:lle. Hienoinen yllätysnimi rangaistuspotkuissa, Tiitus Lehtinen, toimitti pallon vuoden varmasti verkon perille. Ottelun viimeinen maali oli upeasti rakennettu kokonaisuus, jossa viimeistelyn hoiti Miika Asunmaa Jukka Yli-Rengon tarjoillessa osumaan hienon syötön.

“Kokonaisuudessa peli oli meiltä todella hyvää. Koko joukkue jaksoi painaa töitä molempiin suuntiin. Puolustuspeli oli tiivistä sekä nopeat käännöt hyökkäyssuuntaan onnistui mainiosti. Keskikentällä Ville Pajula ja Toni Kujala rakensivat peliä mallikkaasti ja rauhallisesti.” kertoi SJK:n päävalmentaja Esa Haanpää.

“Toki olemme vielä hyvin varhaisessa vaiheessa kautta, mutta täytyy sanoa, että koko porukan fiilis on erittäin hyvä ja asenne loistavaa koko joukkueella. Tästä on hyvä lähteä eteenpäin.”, Eski jatkoi.

Loppukaneetiksi mainittakoon, että Jazzin maalivahti Jyri Nieminen piti ottelun tuloksen siedettävänä porilaisille, sillä ilman Jyrin monia hienoja torjuntoja lukemat voisivat olisivat voineet olla jopa 1-8.