Historia

Seinäjoella 5. marraskuuta vuonna 2007, Sepsi-78:n ja TP-Seinäjoen fuusiosta syntynyt SJK Seinäjoki, on tänä päivänä täysiverinen jalkapalloseura, joka pystyy tarjoamaan korkealla tasolla koko jalkapalloilijan uran 3-5 -vuotiaista Snadi-Kerholaisista aina miesten edustusjoukkueisiin asti. Seuran täysammattilaisista koostuva edustusjoukkue pelaa Veikkausliigassa kaudella 2020. SJK Akatemia on SJK:n ammattimaisesti toimiva jalkapalloakatemia ja siihen kuuluu Ykkösessä kaudella 2020 SJK Akatemian nimellä pelaava joukkue sekä A- ja B-nuorten SM-karsintoja talvella 2020 pelaavat SJK U20 ja SJK U17 joukkueet. Akatemian alaisuuteen kuuluu myös SJK:n ja Kuortaneen Urheilulukion yhteistyönä pyörittämä, Suomen ensimmäinen seuravetoinen jalkapallolukio. Muusta junioritoiminnasta vastaa SJK-juniorit. Koko SJK-perheeseen kuuluu tänä päivänä noin 800 pelaajaa ja katsojaluvuilla mitattuna se on Seinäjoen suosituin urheiluseura.


Edustusjoukkueen kotikenttänä toimii täysin katsojien ja pelaajien ehdoilla suunniteltu OmaSp Stadion, joka sijaitsee Jouppilan urheilukeskuksessa, vain noin reilun kilometrin päässä Seinäjoen keskustasta. Katsojakapasiteetiltaan 5817 paikkaa tarjoava moderni jalkapallostadion avattiin kesäkuussa 2016 ja siellä pelattiin avajaiskaudellaan UEFA Champions League -karsintoja sekä Veikkausliigaa. Kaudella 2017 siellä pelattiin U19 neljän maan turnaus ja kaudella 2018 U19 EM-turnaus. Suomen Cupin Finaali 2017 pelattiin OmaSp Stadionilla syyskuussa. OmaSp Stadionin pääkatsomossa on kaksi ensiluokkaista ravintolamaailmaa, sekä kioskipalvelut ympäri stadionin. Stadionin kaikki katsomot ovat katettuja ja takaseiniltään umpinaisia, mikä tarjoaa erinomaisen tunnelman ja loistavan jalkapalloelämyksen jokaiselle katsojalle. Lähellä yleisöä oleva pelikenttä on lämmitettävä, viimeisimpien standardien mukainen tekonurmikenttä, joka takaa ensiluokkaiset olosuhteet koko jalkapallokauden ajan. SJK:n katsojakeskiarvo oli OmaSp Stadionilla kaudella 2016 noin 4050 katsojaa ja kaikkiaan stadionilla vieraili loppukauden aikana lähes 50 000 katsojaa. Kauden 2017 SJK aloitti ensimmäistä kertaa OmaSp Stadionilla.

SJK omistaa myös oman talviharjoittelukeskuksen, Wallsport Areenan, jossa pelataan tarvittaessa myös talvikauden otteluita, jollei niitä ole mahdollista pelata OmaSp Stadionilla. Wallsport Areena sijaitsee OmaSp Stadionin vieressä. Wallsport Areena remontoitiin syksyllä ja talvella 2018-2019, sen kuntosali uudistettiin ja kenttä uusittiin täysin.

SJK on noussut näkyväksi osaksi Suomen futiskartalle ja kirjoittanut nimensä myös historian kirjoihin. SJK on voittanut Suomen Mestaruuden kaudella 2015 ja Suomen Cupin kaudella 2016. Se on voittanut myös Veikkausliigan hopeamitalit kaudella 2014 ja pronssia kaudella 2016. SJK onkin voittanut Palloliiton sarjoissa kaiken mahdollisen, sillä Veikkausliigan mitaleiden lisäksi sen nimissä on Ykkösen ja Kakkosen mestaruudet, Liigacupin voitto 2014 sekä Suomen Cupin viimeisen Pikkufinaalin voitto. SJK:n nimissä on myös pisin Palloliiton alaisten sarjojen tappiottomien otteluiden putki, Kakkosen piste-ennätys ja A-junioreiden SM-pronssi. SJK on pelannut historiassaan kolmella kaudella Euro-otteluita. Kaudella 2020 SJK:lla on myös joukkueet Suomen kahdella ylimmällä sarjatasolla, ainoana seurana Suomessa, kun SJK Akatemia aloittaa Ykkösen.

Alkuun