123 456 7890

Kun muut joukkueet pelasivat sopivasti ristiin, säilyy SJK:n mitalihaaveet HJK:lle kärsitystä tappiosta huolimatta. HJK oli jälleen parempi joukkue, eikä SJK onnistunut tekemään maaliakaan HJK:n verkkoon tällä kaudella. Lähellä se oli kuitenkin heti ensimmäisellä minuutilla, kun Kaine Sheppardin hyvä yritys päätyi HJK-maalivahdin torjunnasta maaliviivalta kulmaksi. HJK pyöritti peliä ja meni johtoon hieman paitsiolta haiskahtaneesta tilanteesta. Toisella jaksolla Mihkel Aksalu torjui HJK:n Filip Valencicin pilkun ja SJK painoi peliä kahdella hyökkääjällä kohti HJK-maalia. Tulosta ei tullut ja HJK sai vielä kaunisteltua loppunumerot viime minuuteilla. Vahid Hambo oli vielä tuoda lohtua maalin muodossa loppuhetkillä, mutta pallo meni hänen puskustaan hieman ohi takatolpan. Seuraava ottelu on jo ensi sunnuntaina 15.10. klo 15:00, kun SJK matkustaa PS Kemin vieraaksi.

SJK – HJK 0-2 (0-1)
0-1 18 min Demba Savage
0-2 89 min Lucas Lingman

Ottelun ensimmäiset minuutit olivat vauhdikkaita, ja kahden ensimmäisen minuutin aikana nähtiin kolme kulmapotkua. SJK sai niistä ensimmäisen jo puolen minuutin pelin jälkeen, ja pallo jäikin pomppimaan maalille vaarallisesti, mutta tuloksena oli vain uusi kulmapotku. Tuo kulmapotku ei ollut niin hyvä, ja HJK pääsi vastahyökkäykseen, jonka seurauksena oli kulmapotku.

HJK siirtyi ottelussa johtoon 18. minuutilla. Atomu Tanaka pääsi laukomaan boksin rajalla, Mihkel Aksalu torjui eteensä, ja Demba Savage vei vierasjoukkueen johtoon paitsion rajamailta. Savagen alkukausi oli heikko, mutta seitsemässä viimeisessä pelaamassaan liigaottelussa hän on iskenyt viisi maalia ja syöttänyt lisäksi yhden.
SJK:n maalipaikat olivat ensimmäisellä puoliajalla vähissä. Kaine Sheppard sai pallon kertaalleen linjan taakse boksiin, mutta haltuunotto epäonnistui ja Thomas Dähne pääsi väliin. Obed Malolo laukoi boksin rajalta, mutta laukaus suuntautui liiaksi päin Dähnea.

HJK:n lisämaalit olivat pari kertaa lähellä. Atomu Tanakan pusku suuntautui hyvästä paikasta ohi maalin ja Demba Savage puski tolppaan.
Toiselle puoliajalle SJK muutti ryhmitystään. Tunnin kohdalla sekä Vahid Hambo että Sergi Arimany tulivat kentälle, ja kotijoukkue pystyikin luomaan puolittaisia tasoituspaikkoja. Erfan Zeneli pystyi antamaan molemmille hyviä keskityksiä, mutta maalia ei vaan syntynyt.

Mihkel Aksalu piti upeilla torjunnoillaan SJK:n pelissä mukana, eikä HJK pystynyt tappamaan peliä. Ei edes rangaistuspotkusta, sillä Aksalu nappasi Valencicin pilkun kiinni. Sen lisäksi HJK pääsi hämmentävään ylivoimahyökkäykseen kolmella yhtä vastaan, mutta silti Aksalu torjui.

Ottelun 88. minuutilla HJK onnistui toistamiseen, kun Lucas Lingman teki lähietäisyydeltä uran ensimmäisen liigamaalinsa.

SJK:lta lähimpänä maalintekoa oli Vahid Hambo, joka pääsi lisäajalla puskemaan takatolpalta Erfan Zenelin hyvästä keskityksestä. Hambon pusku suuntautui kuitenkin ohi maalin. Tuloksen kannalta se olisi ollut kosmetiikkaa, mutta maali olisi varmasti tuonut itseluottamusta Hambolle, joka vasta lähenee huippukuntoaan.

Oli vaikea peli. HJK näytti, miksi he ovat tuplamestareita. Ensimmäisellä puoliajalla he näyttivät mestarilta ja me keskikastin joukkueelta. Muutimme hieman ryhmitystämme, pelasimme kahdella kärjellä, ja olimme siten vähän vaarallisempia. Billy Ions on kärsinyt loukkaantumisista, ja halusimme lepuuttaa häntä, jotta hän voisi pelata kauden kolmessa viimeisessä pelissä. Meidän täytyy uskoa mahdollisuuksiimme, niin kauan kuin niitä on. Meidän täytyy antaa painetta yläpuolella oleville joukkueille voittamalla Kemissä, sanoi SJK:n päävalmentaja Brian Page.

Muutama viikko sitten ratkesi mestaruus. Pelaajat kokosivat loppukauden tavoitteet. Niitä olivat esimerkiksi, että voitetaan mahdollisimman paljon, pidetään nolla, ja pidetään hauskaa. Voi vain olla superylpeä pelaajista. Keskittyminen peleihin asenteellisesti ja taktisesti on ollut hyvää. Olisimme voineet tehdä tosi paljon maaleja tänään. Vastustaja oli meitä selkeästi jäljessä. Valmentajana tätä on aika ilo seurata. Vincent Onovoa on ajettu toppariksi parin viikon ajan treeneissä. Pelasi oikeastaan täydellisen pelin, voitti kaksinkamppailut. Maajoukkueratsut Rasmus Schüller ja Sebastian Dahlström pelasivat pakkeina. Dahlströmillä oli yksi välipäivä, ei ihan mennyt nappiin tämä otteluohjelman suunnittelu. Monella on aika ratkaisevia pelejä. Tälle pitäisi tehdä jokin muutos, tästä kärsi aika moni joukkue. Pelaajat ovat väsyneitä, pelin laatu kärsii ja loukkaantumisriski kasvaa, kehitetäänkö Suomen futista näin, sanoi HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Joel Mero, Dani Hatakka, Johannes Laaksonen, Kaine Sheppard (83’ Jesse Sarajärvi), Matti Klinga, Joonas Sundman, Jarkko Hurme, Obed Malolo (62’ Vahid Hambo), Aristote Mboma (62’ Sergi Arimany) ja Erfan Zeneli.

Seuraava ottelu on jo ensi sunnuntaina, kun SJK matkustaa PS Kemin vieraaksi. Ottelu alkaa klo 15:00 ja se näkyy suorana Seinäjoella OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Barissa. Kotikoneilta sitä voi katsoa ISTV:n ja Ruutu+:n maksullisilta palveluilta. Kauden viimeinen kotiottelu, on samalla koko sarjan päätösottelu ja se pelataan lauantaina 28.10. klo 14:00. Samana päivänä vietetään illalla klo 19:00 alkaen SJK:n kaudenpäätösjuhlaa OmaSp Stadionilla.