123 456 7890

Seinäjoen Keskuskentällä nähtiin huikea jalkapallotapahtuma, jossa ainoastaan ottelun lopputulos ei tyydytä kotijoukkuetta. Peli oli tasoltaan parasta mitä Suomessa on mahdollista nähdä ja paikanpäälle oli tullut yli neljätuhatta katsojaa. Tunnelma oli loistava ja yleisö sai varmasti vastinetta koko rahan edestä. Maalejakin nähtiin molempiin päihin ja SJK johti puoliajalla ottelua Akseli Pelvaksen täysosumalla. Lopulta kuitenkin HJK:n onnistui pusertamaan voiton japanilaisen Atomu Tanakan maalilla. Missään tapauksessa HJK ei ollut pelissä ylivoimainen, ja molemmilla olli omat hetkensä. Puoliajan alussa HJK olisi kenties voinut johtaa ottelua, mutta toisaalta puoliajalle mentäessä taas SJK olisi voinut johtaa jopa suurinumeroisemmin. Kaikenkaikkiaan tappiosta huolimatta hieno tapahtuma.

Kuvat Antti Huhtamäki, luvaton käyttö kielletty.

SJK – HJK 1-2 (1-0)
1-0 31min Akseli Pelvas
1-1 50 min Demba Savage
1-2 76 min Atomu Tanaka

SJK:n pelissä näkyi alussa kärkiottelun mukana tuoma jännitys ja hermostuneisuus. Kolmannella minuutilla Cedric Gogoua menetti pallon keskialueella Rasmus Sch�llerille. Pallo tuli Atomu Tanakalle, joka syötti välittömästi Mike Havenaarin puolittaiseen läpiajoon. Hollanin liigassakin maaleja mättänyt japanilaiskolossi laukoi boksin rajalta hiukan ohi takakulmasta. 13. minuutilla Cedric Gogoua ei onnistunut pysäyttämään Atomu Tanakaa vasemmalla laidalla. Tanaka eteni boksiin ja keskitti takatolpalle Havenaarille. Havenaarin pusku ei onnistunut, mutta seurauksena oli kuitenkin kulmapotku. Erfan Zeneli antoi kulmapotkun vitosen viivalle Havenaarille, mutta hän ei saanut riittävästi voimaa puskuun ja Mihkel Aksalu torjui helposti.

18. minuutilla Atomu Tanaka pääsi Zeljko Savicin hiukan huolimattomaan syöttöön väliin ja laukoi boksin rajalta, mutta Mihkel Aksalu torjui näyttävästi. Puolen tunnin kohdalla SJK sai kulmapotkun, jonka Demba Savage kuitenkin pystyi purkamaan ja pallo tuli keskikentälle Zeljko Savicille. Savic syötti Richard Dormanille ja siitä lähti liikkeelle 12 perättäisen syötön sarja, joka päättyi Wayne Brownin keskitykseen pilkun tuntumaan, josta Akseli Pelvas laukoi kotijoukkueen 1-0-johtoon. Maali oli Pelvakselle kauden toinen. Pelvas onnistui entistä seuraansa vastaan myös viime kaudella.

Ensimmäinen puoliaika oli HJK:n hallintaa, mutta maalin myötä SJK pääsi peliin mukaan ja lisämaalitkin olivat lähellä. Richard Dorman laukoi vaarallisesti vajaasta paristakymmenestä metristä, mutta Daniel Örlund torjui kulmapotkuksi. Dormanista tuli tämän ottelun myötä eniten minuutteja SJK-paidassa sarjaotteluissa pelannut pelaaja. Lisäajalla Jussi Vasara laukoi boksin rajalta matalan kudin ja pallo meni vain hiukan ohi maalin.

HJK tuli tasoihin heti toisen puoliajan alussa. Erfan Zenelin erinomainen vapaapotku tuli takatolpalle, josta Demba Savage pääsi iskemään ilman vartiointia pelin 1-1:een. Tämän jälkeen HJK hallitsi ottelua, mutta varsinaisia maalipaikkoja sillä ei ollut. Vartti ennen loppua SJK antoi hiukan liikaa tilaa Atomu Tanakalle ja japanilainen käytti sen tylysti hyväkseen. Tanakan komea kääntölaukaus vajaasta 20 metristä meni oikeaan alakulmaan ja HJK siirtyi johtoon.

80. minuutilla Timo Tahvanainen nousi hyvin pakin tontilta ja ohitti Demba Savagen ja Robin Lodin. �Tahvis� laukoi kohti etukulmaa ja Daniel Örlund torjui kulmapotkuksi. Wayne Brownin kulmapotkusta seurasi pienimuotoinen hässäkkä maalille, mutta HJK:n puolustus onnistui purkamaan. Hetkeä myöhemmin Mike Havenaar pääsi yksin läpi, mutta Mihkel Aksalu nollasi hänen maalintekoaikeensa. 87. minuutilla Timo Tahvanainen keskitti vasemmalta laidalta Tucolle, jonka pusku suuntautui suoraan Daniel Örlundin syliin.

Pian tämän jälkeen Mike Havenaarilla oli jälleen erinomainen maalipaikka. Erfan Zeneli teki hienon esityön, mutta Havenaarin laukaus jäi heppoiseksi. Lopulta HJK voitti ansaitusti ja johtaa sarjaa nyt neljän pisteen erolla SJK:hon, jolla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Tästä ei suomalainen futis hirveästi parane, ainakaan omalta osaltani. Kotikaupungissa kärkikamppailu, täysi tupa ja voitto. Voitto ei mennyt väärään osoitteeseen. Aloitettiin peli tosi hyvin. Ensimmäinen puoli tuntia oli meidän kontrollissa hyvin. Meillä oli tosi hyviä paikkoja vastaiskuista. Ei saatu maalia, mutta SJK teki ekasta paikasta ja saivat hengen päälle. Viimeinen vartti oli SJK:n ja olisi voinut kolahtaa toisenkin kerran. Tauko tuli meidän kannalta hyvään paikkaan. Tauolla päätettiin, että jatketaan samalla lailla kuin aloitettiin. Se onnistui ja teimme tarvittavat maalit ja pidettiin SJK pois maalipaikoista, sanoi seinäjokelaisen jalkapallokoulun kasvatti Veli Lampi.

– “Veka” summasi pelin aika hyvin. Alussa vähän arasteltiin ja jännitettiin. Päästiin peliin mukaan, tehtiin maali ja luotiin paikkoja. Oli varmaan tämän vuoden tasokkainta liigafutista Suomessa. Toiselle puoliajalle ei saatu samanlaista draivia päälle eikä päästy niin hyville maalipaikoille. HJK rankaisi omista tilanteistaan. Ei auta murehtia, siirrytään seuraavaan peliin ja koitetaan ottaa opiksi. HJK on tottunut voittamaan otteluita, sitä samaa ollaan vähitellen opittu SJK:ssa. HJK:n rutiinin taso on meidän tavoite ja siihen pyritään, ei me hirveen kaukana siitä enää olla, sanoi SJK:n maalin tehnyt Akseli Pelvas.

Meillä on hyvä viikko alla, oltiin kovilla ja koppi on täynnä väsyneitä jätkiä, niin kuin pitääkin, annoimme kaikkemme. Tiukka peli, joka olisi voinut kääntyä miten vain. Lukemat kuvastaa kuitenkin meidän pientä paremmuutta. Puoli tuntia hallittiin alussa, SJK teki maalin ja sai otteen pelistä. Ekan puoliajan viimeinen vartti oli heidän hallintaa. Toisella puoliajalla oltiin pikkaisen dominoivampia. Pari maalia ja sitten puolustettiin väsyneenä loppu pois alta. Tämä oli kruunu tälle viikolle. Hyvät jäähyväiset Lodille, sanoi HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo.

HJK:lle onnittelut voitosta. Ensimmäisen 20-25 minuutin aikana ei päästy mihinkään. HJK:n tilannenopeus ja tilannekovuus oli paljon paremmalla tasolla. Tehtiin meidän omia hommia ja huomattiin, että pärjätään. Löydettiin välejä ja saatiin syöttöjä perille. Tehtiin upea maali. Ei olla ihan vielä HJK:n tasolla, se nähtiin toisella jaksolla. HJK:n rutiini ja kovien pelien pelaaminen näkyi. Kopissa on pettyneitä jätkiä, jotka antoivat kaikkensa. Opitaan tästä ja ollaan taas parempi joukkue. Tällaisia pelejä haluamme pelata. Pelaajat ovat omalla työllään tehneet mahdolliseksi, että voimme pelata kärkikamppailuja Seinäjoella. Ei olla tyytyväisiä, mutta me mennään eteenpäin, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Ottelun parhaana palkittiin HJK:n voittomaalin iskenyt Atomu Tanaka. Kaksi tähteä meni SJK:n Mihkel Aksalulle ja yksi tähti HJK:sta tämän ottelun jälkeen Kreikan Panathinaikosiin siirtyvälle Robin Lodille.

SJK:Mihkel Aksalu MV, Richie Dorman, Timo Tahvanainen, Jussi Vasara (64› Johannes Laaksonen), Wayne Brown, Toni Lehtinen (75› Ariel Tuco Ngueukam), Zeljko Savic, Akseli Pelvas, Henri Aalto, Cedric Gogoua ja Mehmet Hetemaj.

SJK pelaa seuraavaksi keskiviiikkona 3.6. ja silloin on vastassa vierasottelussa IFK Mariehamn. Seuraava kotiottelu on sunnuntaina 7.6. kun SJK isännöi Rovaniemen Palloseuraa Keskuskentällä.

Kuvat Marko Tuominiemi / MyShot, luvaton käyttö kielletty.

Lisää kuvia ottelusta SJK:n Facebook sivuilla.