123 456 7890

Hurja vieraskunto kestää
FC Vaajakoski – SJK 2-4 (1-4)

18 min 0-1 Johannes Saranpää
20 min 1-1 Tomi Karlstedt
29 min 1-2 Jukka-Pekka Salminen
37 min 1-3 Mikael Muurimäki
38 min 1-4 Mikael Muurimäki
83 min 2-4 Saigou Jabong

Seinäjoen Jalkapallokerhon kova vieraskunto kestää edelleen. Joukkue lähti Vaajakoskelle hurjassa kunnossa ollutta FC Vaajakoskea vastaan selkeänä altavastaajana pelkästään senkin vuoksi, että sivussa oli koko joukko runkomiehiä mukaan lukien kippari Petri Niemi ja Marko Huttu. Myös Henri Saranpää, Petri Huttu, Mikko Väänänen, Jukka Ahola, Jukka Yli-Renko ja Petri Välimäki olivat joukoista pois.

Kentällä ja asenteessa eivät poissaolot kuitenkaan näkyneet, vaan varsinkin ensimmäisellä puoliajalla mustapukuinen vierasjoukkue pelasi kurinalaisesti ja onnistui tismalleen niin kuin päävalmentaja, Esa Haanpää, oli papereihinsa raapustanut.

Ottelun avausmaali näki päivänvalon upeassa kesäillassa Johannes Saranpään tykitettyä paristakympistä etuyläkulmaan purkupallon todella hienolla laukauksella. Valitettavasti isännät pääsivät tasoihin vain kaksi minuuttia myöhemmin. Laitapakkina pelannut Timo Rauhala syötti pallon keskelle ja Tomi Karlstedt katkaisi syötön tulittaen pallon ohi hyvän ottelun pelanneen Aki Lyyskin. Tuo virhe pois lukien vieraiden ote oli ensimmäisellä jaksolla erinomainen.

Tasoitusmaali ei onneksi lamaannuttanut vierasjoukkuetta. Pikemminkin päinvastoin, sillä vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin Jukka-Pekka Salminen puski viidennestä peräkkäisestä kulmurista pallon verkkoon viimeistellen samalla ensimmäisen maalinsa Kerhon paidassa. Luotettavista lähteistä tarkistettuna “J-P” sai kuitenkin viime kaudella pallon kolme kertaa yläputkeen.

Edellisessä ottelussa tylyä kohtelua saanut Mikael Muurimäki nousi upeasti esiin ottelussa iskien kahdesti minuutin sisään 37. ja 38. minuuteilla. Ensimmäinen “Mikin” maaleista oli komea soolo ja jälkimmäiseen teki loistavan esityön Juha Etelä-Aho.

Rahtusen paremmalla viimeistelyllä ja onnella “Mikki” olisi saanut tililleen 4-5 osumaa, sillä kertaalleen edessä oli ylärima ja pari kertaa pallo painui tolppaa nuollen ohi maalin.

Vaikka toisella puoliajalla ei enää maaleja vieraiden toimesta nähtykään, pelasi joukkue kurinalaisesti ja haki vastaiskuja kotijoukkueen yritettyä epätoivoisesti ajaa takaa kolmen maalin takamatkaa. Kotijoukkueen onnistuikin kaventaa viimeisten minuuttien aikana varsin rajusti Muurimäkeä kahdesti jalkoihin ajelleen Saigou Jabangin pistettyä pallon verkkoon. Toppari sai toisesta tempustaan varoituksen, mutta syystä tai toisesta hieman epätasaisesti ottelun tuominnut Martti Melin armahti miehen jättäen toisen lapun antamatta.

Kotijoukkueen peli meni melko tavalla pitkän pallon lähettämiseksi kohti Kerhon alakertaa, missä Tiitus Lehtinen ja topparina tuurannut Jukka-Pekka Salminen hoitivat ilmatilna tyylillä. Suurimman osan isäntien huikean pitkistä avauksista tarjoili maalivahti Matti Salkojärvi.

Voitto oli Kerholle jo kauden seitsemäs vieraskentillä, eli saldo on todella muhkea. Pelillisesti ottelu ei kohonnut mitenkään erityisen korkeatasoiseksi, mutta tärkeintä oli kolme pinnaa ja se, että kotitappion jälkeen päästiin taas kerran takaisin voittokantaan vieraissa.

Jobinpostilta ei kuitenkaan vältytty tälläkään kertaa, sillä Johannes Saranpää joutui jättämään kentän vanhan polvivaivan uusiuduttua. Myös Mikael Muurimäki taisi saada varoitustilinsä täyteen ja huilannee lauantaina Norrvallaa vastaan.

Veikkausraati palkitsi vieraista kolmella tähdellä Ville Pajulan ja yhdellä tähdellä Mikael Muurimäen. Isäntien Aapo Autio pokkasi pari sakaraista. Mikään vääryys ei todellakaan olisi ollut, jos topparina vahvasti pelannut Tiitus Lehtinen olisi saanut taivaankappaleita tililleen.

Vuosi sitten tähän aikaan Kerholla oli pisteitä kasassa kymmenen vähemmän kuin nyt. Sijat 3.-4. ovat edelleen mukavasti haarukassa etenkin kun FC YPA:kin voi nyt todeta nousuhaaveiden kariutuneen joukkueen hukattua pari pinnaa VIFK:lle.

Viime kaudella Kerho muuten nappasi vieraista yhteensä 23 pistettä, eli tuohon on matkaa enää kaksi pistettä. Sen sijaan kotisaldo on pystyttävä loppukauden aikana ehostamaan siedettävämmäksi.

SJK: Aki Lyyski, Timo Rauhala (81. Juho Pajula), Jukka-Pekka Salminen, Tiitus Lehtinen, Jaakko Lampi, Johannes Saranpää (56. Ville Kukkanen), Toni Kujala (v, 74. Jussi Kankaanpää), Ville Pajula, Jere Jääskeläinen, Juha Etelä-Aho, Mikael Muurimäki (v)